Benim de aynı şekilde. Kışın 4 ay boyunca 9.2 lt ortalama ile gezdikten sonra havaların düzelmesi ile yaklaşık 1 ay önce ortalama tüketimi sıfırladım ve 1 aydır %100 şehir içi 8.0 lt ortalama ile kullanıyorum. Tabii benim şehir içi dediğim yer İstanbul'un şehir içine benzemez; ama yine de şehir içi.
Zaman zaman gaza gelip sağlam yüklenmeme, sık sık dur kalk trafiğe girmeme ve klimayı sürekli olarak açık tutmama rağmen böyle bir tüketim ortalaması yakalayabilmek beni mutlu etti açıkçası. Ayrıca lastiklerin havasını en son 2 ay önce 32 PSI'a getirmiştim. Şu anda muhtemelen 30 civarındadır, hatta belki biraz daha düşüktür. En kısa zamanda 34 PSI'a çıkartmayı düşünüyorum. Bu şartlarda daha da az yakmasını beklemek gerçekçi olmaz zaten.
Benim aracım 1.4T ve bir arkadaşımın 1.4 TSI Leon'u var. Ortalamaları beraber sıfırladık ve kullanım tarzımız da birbirine oldukça benziyor. O, klimayı neredeyse hiç açmamasına rağmen onun ortalama tüketimi şu anda 8.1 lt gösteriyor. Belki benden biraz daha agresif kullanıyor olabilir, bilemiyorum. Ancak sonuçta bizim araçlar 1.4 TSI'dan öyle bahsedildiği kadar fazla yakmıyor, aşağı yukarı aynı yakıtı tüketiyor. Özellikle ağırlık farkını da dikkate alırsak Opel'in bu motorunun gerçekten tüketim konusunda başarılı olduğunu kabul etmek gerekir. Benim gözlemim bu yönde oldu.