Astra J Benzin yakıt tüketimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut7105
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Benzin yakıt tüketimleri

emreaarslan link' Alıntı:
abi senınkı a.s di sanırım benım ort 12.8 hala manuel ben napıım yahu

Senin arabada gizli bir active selectlik olabilir kontrol ettir. ((:

acaba ben aldıgımda kac yakarım  ::)

ulas79 link' Alıntı:
gün itibarı ile 12.5lt bayaa iyi bir rakam çünkü sürekli 3-4km lik kısa mesafe kullanıyorum :)
Ben de bu aralar yol bilgisayarını sıfırlayıp kısa mesafe (2km bile yok) kullanınca ortalama 11,5 gördüm.Bence çok normal.Çünkü motor daha ısınmadan kapatıyoruz aracı.Bir haftadır böyle kullandım.Sonuç bu oldu.Ama kısa bir zaman önce İzmir-Söke arası 90 km/h sabit hızla ortalama tüketim 5,7 lt'ydi.

A14NET link' Alıntı:
Benim tüketimde havaların düzelmesi ile 8lt civarına indi.  dancee Lastikleride yazlıklara çevirirsem 7,8 leri görebilirim sanırım.

Benim de aynı şekilde. Kışın 4 ay boyunca 9.2 lt ortalama ile gezdikten sonra havaların düzelmesi ile yaklaşık 1 ay önce ortalama tüketimi sıfırladım ve 1 aydır %100 şehir içi 8.0 lt ortalama ile kullanıyorum. Tabii benim şehir içi dediğim yer İstanbul'un şehir içine benzemez; ama yine de şehir içi. :) Zaman zaman gaza gelip sağlam yüklenmeme, sık sık dur kalk trafiğe girmeme ve klimayı sürekli olarak açık tutmama rağmen böyle bir tüketim ortalaması yakalayabilmek beni mutlu etti açıkçası. Ayrıca lastiklerin havasını en son 2 ay önce 32 PSI'a getirmiştim. şu anda muhtemelen 30 civarındadır, hatta belki biraz daha düşüktür. En kısa zamanda 34 PSI'a çıkartmayı düşünüyorum. Bu şartlarda daha da az yakmasını beklemek gerçekçi olmaz zaten.

Benim aracım 1.4T ve bir arkadaşımın 1.4 TSI Leon'u var. Ortalamaları beraber sıfırladık ve kullanım tarzımız da birbirine oldukça benziyor. O, klimayı neredeyse hiç açmamasına rağmen onun ortalama tüketimi şu anda 8.1 lt gösteriyor. Belki benden biraz daha agresif kullanıyor olabilir, bilemiyorum. Ancak sonuçta bizim araçlar 1.4 TSI'dan öyle bahsedildiği kadar fazla yakmıyor, aşağı yukarı aynı yakıtı tüketiyor. ֖zellikle ağırlık farkını da dikkate alırsak Opel'in bu motorunun gerçekten tüketim konusunda başarılı olduğunu kabul etmek gerekir. Benim gözlemim bu yönde oldu.

xylent link' Alıntı:
Benim de aynı şekilde. Kışın 4 ay boyunca 9.2 lt ortalama ile gezdikten sonra havaların düzelmesi ile yaklaşık 1 ay önce ortalama tüketimi sıfırladım ve 1 aydır %100 şehir içi 8.0 lt ortalama ile kullanıyorum. Tabii benim şehir içi dediğim yer İstanbul'un şehir içine benzemez; ama yine de şehir içi. :) Zaman zaman gaza gelip sağlam yüklenmeme, sık sık dur kalk trafiğe girmeme ve klimayı sürekli olarak açık tutmama rağmen böyle bir tüketim ortalaması yakalayabilmek beni mutlu etti açıkçası. Ayrıca lastiklerin havasını en son 2 ay önce 32 PSI'a getirmiştim. Şu anda muhtemelen 30 civarındadır, hatta belki biraz daha düşüktür. En kısa zamanda 34 PSI'a çıkartmayı düşünüyorum. Bu şartlarda daha da az yakmasını beklemek gerçekçi olmaz zaten.

Benim aracım 1.4T ve bir arkadaşımın 1.4 TSI Leon'u var. Ortalamaları beraber sıfırladık ve kullanım tarzımız da birbirine oldukça benziyor. O, klimayı neredeyse hiç açmamasına rağmen onun ortalama tüketimi şu anda 8.1 lt gösteriyor. Belki benden biraz daha agresif kullanıyor olabilir, bilemiyorum. Ancak sonuçta bizim araçlar 1.4 TSI'dan öyle bahsedildiği kadar fazla yakmıyor, aşağı yukarı aynı yakıtı tüketiyor. Özellikle ağırlık farkını da dikkate alırsak Opel'in bu motorunun gerçekten tüketim konusunda başarılı olduğunu kabul etmek gerekir. Benim gözlemim bu yönde oldu.
senın arac kac km de herhalde manuel
otomatıklerde fazla cunkı ortalama

bulent_tnt link' Alıntı:
senın arac kac km de herhalde manuel
otomatıklerde fazla cunkı ortalama

Evet aracım manuel ve 12.750 km civarında. Zaten dikkat ettiyseniz motoru övdüm; çünkü benim gördüğüm kadarıyla A.S. tüketimi gerçekten ciddi miktarda etkiliyor (forumda yazılanlardan gördüğüm kadarıyla %20-%25 civarında sanırım, bu da oldukça yüksek bir oran). Şanzıman konusu bambaşka bir konu ve tüketimi olumlu ya da olumsuz olarak ciddi oranlarda etkileyebiliyor ne yazık ki.

xylent link' Alıntı:
Evet aracım manuel ve 12.750 km civarında. Zaten dikkat ettiyseniz motoru övdüm; çünkü benim gördüğüm kadarıyla A.S. tüketimi gerçekten ciddi miktarda etkiliyor (forumda yazılanlardan gördüğüm kadarıyla %20-%25 civarında sanırım, bu da oldukça yüksek bir oran). Şanzıman konusu bambaşka bir konu ve tüketimi olumlu ya da olumsuz olarak ciddi oranlarda etkileyebiliyor ne yazık ki.
benım arac 4500 km de ortalama trafıge gore 10-13 lt arası

xylent link' Alıntı:
Benim de aynı şekilde. Kışın 4 ay boyunca 9.2 lt ortalama ile gezdikten sonra havaların düzelmesi ile yaklaşık 1 ay önce ortalama tüketimi sıfırladım ve 1 aydır %100 şehir içi 8.0 lt ortalama ile kullanıyorum. Tabii benim şehir içi dediğim yer İstanbul'un şehir içine benzemez; ama yine de şehir içi. :) Zaman zaman gaza gelip sağlam yüklenmeme, sık sık dur kalk trafiğe girmeme ve klimayı sürekli olarak açık tutmama rağmen böyle bir tüketim ortalaması yakalayabilmek beni mutlu etti açıkçası. Ayrıca lastiklerin havasını en son 2 ay önce 32 PSI'a getirmiştim. şu anda muhtemelen 30 civarındadır, hatta belki biraz daha düşüktür. En kısa zamanda 34 PSI'a çıkartmayı düşünüyorum. Bu şartlarda daha da az yakmasını beklemek gerçekçi olmaz zaten.

Benim aracım 1.4T ve bir arkadaşımın 1.4 TSI Leon'u var. Ortalamaları beraber sıfırladık ve kullanım tarzımız da birbirine oldukça benziyor. O, klimayı neredeyse hiç açmamasına rağmen onun ortalama tüketimi şu anda 8.1 lt gösteriyor. Belki benden biraz daha agresif kullanıyor olabilir, bilemiyorum. Ancak sonuçta bizim araçlar 1.4 TSI'dan öyle bahsedildiği kadar fazla yakmıyor, aşağı yukarı aynı yakıtı tüketiyor. ֖zellikle ağırlık farkını da dikkate alırsak Opel'in bu motorunun gerçekten tüketim konusunda başarılı olduğunu kabul etmek gerekir. Benim gözlemim bu yönde oldu.
istanbul un trafiği ş.içi değil desek daha doğru çünkü hergün 3 km yi 2 saatte almak trafik sayılmaz bambaşka birşey özel yaratılmış deney ortamı gibi bizde kobaylarız hergün ömrümüzden çalınan onlarca saat üstüne verdiği sinir streste ayrı.... bunun dışında tam beni anlatmışsınız aynı şekilde kullanıyoruz  klima hep açık lastikler aldığım günden beri 32 de hatta en son kontrol ettireli 1 yıl olmuştur heralde şimdi kaçtır bilemem boş bulduğum yerde redline yapıştırırım genelde özellikle 2. vitesi sonuna kadar kullanmayı severim ama tüketim 8.9 da şuan çok normal bir yakıtı var istesem 8.5 a indiririm ama hiç gereği yok alırken planladığımdan daha az yakıyor

Geri