astra j elektronik park freni 70-0 test

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ulas79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: astra j elektronik park freni 70-0 test

GNSpower link' Alıntı:
-Eeeh yeter be, evde eşya... (Crash, rumble, wreck, smack, ouch!!!) ...yerleştirmeden geçen her saniye bana azap karıcığım, Allah aşkına çamaşırları da ben yıkayayım, mutfağa da ölürüm sokmam seni. Vurma kurban olayım ey nazlı hilal, zavallı kocana bir gül, ne bu şiddet bu ateşli silahla desteklenmiş celal, tamam öldürme, imdat.  ((:

Zuahahaaa bu arada wrecki de görmedim sanma çok duygulandım hey gidisi günler :))

Bugün bende denedim normal frenlemeden daha iyi duruyor ben artık bunu kullanacağım.  kahka536

Bence olayın sırrı sistem sensörler yardımıyla  kızaklamaya düşmeden en optimum fren basıncını elektronik olarak tüm tekerlere uyguluyor ve mümkün olan en iyi frenleme mesafesini tutturuyor bu ortalama bir kullanıcının yapabileceği fren dozajından daha iyi bir duruş mesafesi ortaya çıkarıyor. Ortalama bir kullanıcı panik fren yaptığında ya fazla basarak kızaklatma dozunda basıyor ve ABS devreye girerek frenaj mesafesini uzatıyor yada kızaklama dozajından çok daha az basarak yine optimum frenajdan daha uzun mesafede duruyor. Elektronik park freni çekili tutulduğunda sistem elektronik destek sayesinde en optimum frenaj dozunu yapıyor. Bildiğiniz gibi araçlarımızda virajda fren desteği gibi sistemler bulunuyor. Bunu yapanda zaten aynı sistem alt yapısı.

Peki bu yolla frenajın tehlikeli olabileceği bir hız var mıdır yoksa sistem hızı da hesaba katararak her durumda güvenli ve stabil bir duruş mu sağlıyor.

DERSİMLİ link' Alıntı:
Bugün bende denedim normal frenlemeden daha iyi duruyor ben artık bunu kullanacağım.  kahka536
Dun gece eve dönerken bende denedim 70 değil 55- 60 km/h vardı hız.
Ama hemen vitese takamadım 1-2 saniye vites kitlendi ondan sonra açıldı.

İnşallah birgün biri konu açmaz "Vites Kutusu Dağıldı" yada "ABS sistemim bozuldu" diye :D

MuratS link' Alıntı:
İnşallah birgün biri konu açmaz "Vites Kutusu Dağıldı" yada "ABS sistemim bozuldu" diye :D

İnşAllah :)

GNSpower link' Alıntı:
Ne kadar da Enjoy Plus'ım o zamanlar. ((:
Ben bi ara bizi ezersin diye dusunmustum ama verilmis sadakamiz varmis.  011zaa

B֜LENT link' Alıntı:
Ben bi ara bizi ezersin diye dusunmustum ama verilmis sadakamiz varmis.  011zaa

Forum üyelerini ezmiyorum prensip olarak Bülentcim. ((:

Kıyamam hiç bir forum üyesine. ((:

Geri