Astra J Gizli Özelikleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan firakog
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Gizli Özelikleri

gradient link' Alıntı:
Cc devreye girmesi icin belli bir hizin uzerine cikmis olmak gerekiyor diye biliyorum. Ne bileyim 40 km/h gibi...
1 ve 2. viteste devreye girmiyor ki geri vitesi de buna dahil etmeyi akıl etmişlerdir.

Burock3427 link' Alıntı:
1 ve 2. viteste devreye girmiyor ki geri vitesi de buna dahil etmeyi akıl etmişlerdir.
Benim arabada 2.vites 20km hizlarda cc calisiyor

gradient link' Alıntı:
Cc devreye girmesi icin belli bir hizin uzerine cikmis olmak gerekiyor diye biliyorum. Ne bileyim 40 km/h gibi...

- 30 km/h'de acabiliyoruz abi...
ama 30 da acip 28'e kadar düşürüp 28 - 27 de kullanmakta mümkün oluyor..
daha altına indiremedim ben :)

deneyen olursa yazsın avrupa astra tarihine ilginç bir keşif yapmış oluruz  :D :D

astraowner link' Alıntı:
Benim arabada 2.vites 20km hizlarda cc calisiyor

Benim aracımda da 2.viteste 25-30 km civarında devreye girebiliyor.

Bende de 27 km/s'de devreye girebiliyor, tahminimce 5. viteste falan oluyorum o ara. (((:

vehicle_dynamics link' Alıntı:
Eğer kilitleri açtıktan sonra 3 dakika içinde herhangi bir kapıyı açmamışsanız, eğer config içinde otomatik kilit aktifse, kendi kendine tekrar kilitleniyor.
Diğer türlü olması zor.Yani siz arabadan indiniz, kapıyı kapattınız.Sonrasında kendini kilitlemesi için araç içinde kimsenin olmadığını bilmesi ve araba anahtarının içeride olmadığını bilmesi lazım. Sanırım bu mantık doğrultusunda, eğer seçili ise, aracın kiliti açılıp içeri giren çıkan olmazsa o zaman tekrar kendini kilitliyor.
teşekkürler cevap için, yani şunu demek istemiştim. aracı stop ettik,inip eve gideceğiz. kilitlemeyi unuttuk, belli bir süre sonra kendi kendini kitler mi? ben denedim kilitlemiyor, yani her zaman indikten sonra kumandandan kilitlemek lazım, focus''da bu özellik vardı sanırım.

Yaptigim aciklamada vardi.Arac kullanimindan sonra unutma halinde araci kendisi kilitleyebilmesi icin icerde kimsenin olmadigini bilmesi lazim.Bunu yalnizca aracinizi kilitleyip gittiniz, bir süre sonra kilidi actiniz ama kapilari acmadiniz.Eger aktiflestirmisseniz ancak bu durumda kendini kilitleyebilir.

Diger türlü mantik hatalari cikacaktir.

Teknik olarak bu uygulamayı sadece Cosmo araçlarda yapmak mümkün olabilir, o da hırsızlık alarmı nedeniyle aracın tavanında bulunan sensörler yardımıyla içeride hareket olup olmadığını algılayabilmesi nedeniyle. Cosmo donanım haricinde aslında koltuklardaki emniyet kemeri için bulunan ağırlık sensörleride iş görebilirdi ama arka koltuklarda yok ne yazık ki bizde sensör.

Tabii tüm bunlar mevcut olsa dahi Opel servislerinin arabanızda olmayan bir özelliği size ekleyemeyiz, üzgünüz, bu caiz değil, balık kavağa çıksın bakarız türü yaklaşımı da bu işe tuz biber olur. ((:

Geri