Astra K ile J arasında ki farklar nelerdir (yakıt).

dizzyfingers

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba, 2015 Astra J 1.4 Sport Otomatik sahibiyim. Genel olarak araçtan memnunum ama yakıt konusu son zamanlarda sorun olmaya başladı. Bu performansta, güçte ve birde otomatik şanzıman eklenince çok yakması normal ama şu anda şehiriçi kullanımda 12 litrenin altına düşmüyor. Bu nedenle Astra K 1.4 Dynamic düşünüyorum. Aracın hafiflemesi v.s. yakıt konusunda bi tasarruf sağlamış mı? Kullanan yada bilenler söylerse sevinirim...

Merhaba, 2015 Astra J 1.4 Sport Otomatik sahibiyim. Genel olarak araçtan memnunum ama yakıt konusu son zamanlarda sorun olmaya başladı. Bu performansta, güçte ve birde otomatik şanzıman eklenince çok yakması normal ama şu anda şehiriçi kullanımda 12 litrenin altına düşmüyor. Bu nedenle Astra K 1.4 Dynamic düşünüyorum. Aracın hafiflemesi v.s. yakıt konusunda bi tasarruf sağlamış mı? Kullanan yada bilenler söylerse sevinirim...

Sizin aracınızın aynısının 2011 modeli mevcut bende malesef yakıt konusu böyle, benim bireysel görüşüm 1.4 T otomatik K kasa 1-2 tasarruf sağlayacaktır diye düşünüyorum ancak dizel alırsanız hakikaken koklayacaktır. Şunuda unutmamak lazım otomatik vites kullandığımız için 1-2 litre fazla yakmamız gayet normal.

• Beğen
Tepkiler: dizzyfingers
Merhabalar Hoşgeldiniz
Astra k ile sadece test sürüşü yapmış olan biri olarak öncelikle 200 kg hafifliği ile daha az yakacaktır. Bu inkar edilemez gerçek.
Bu hali ile k avantajlı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Aradaki fiyat farkına kac lite benzin alınır onu da hesaplaman lazım hocam

Sent from my iPhone using Tapatalk

Merhabalar Hoşgeldiniz
Astra k ile sadece test sürüşü yapmış olan biri olarak öncelikle 200 kg hafifliği ile daha az yakacaktır. Bu inkar edilemez gerçek.
Bu hali ile k avantajlı

Teşekkür ederim. Ben daha test edemedim. Sizin testinize göre araç nasıl peki bahsedebilir misiniz. Önceki kasaya göre artısı eksisi nedir?

geç cevap için kusara bakmayınız.

- ilk izlenip son derece modern bir araç ,herşeyi efektif kullanmışlar, yani az malzeme ama etkili kllanım diyerek
- örneğin Akü bagajda :)
- sürüş hafif araca göre iyi yol tutuşu sağlıyor.

Bana Sorarsanız ; eğer param olsa idi J yerine K tercih etmem, onun yerine İnsigna alırdım.

en azından;bu link ten kıyaslama size bir fikir verebilir.

http://www.arabalar.com.tr/araba-karsilastirma

upload_2017-2-3_14-36-26.webp

• Beğen
geç cevap için kusara bakmayınız.

- ilk izlenip son derece modern bir araç ,herşeyi efektif kullanmışlar, yani az malzeme ama etkili kllanım diyerek
- örneğin Akü bagajda :)
- sürüş hafif araca göre iyi yol tutuşu sağlıyor.

Bana Sorarsanız ; eğer param olsa idi J yerine K tercih etmem, onun yerine İnsigna alırdım.

en azından;bu link ten kıyaslama size bir fikir verebilir.

http://www.arabalar.com.tr/araba-karsilastirma

Ekli dosyayı görüntüle 48

Çok teşekkür ederim.

Ayne
Merhabalar Hoşgeldiniz
Bu hali ile k avantajlı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aynen aracın hafiflemesi direkman yakıt sarfiyatının düşmesine wesile oluyor

Astra k nin benzinlisi cok yakiyor. Dinamik kullaniyorum. Memnunum ama durum biraz dramatik.
Aracim 3800 km oldu. Kayitlarima gore
Sehir ici 7.7 lt/ 100 km
Sehir disi 7.2 lt/100 km
Yaziyor ekranda.
Surus keyfi yol tutusu ben diger araclarin hicbirine degismem. Fakat cok yakiyor. Son bir ayda biraz yolculuk yaptim. 4 depo harcadim. (1030 tl)
Uc kez 265 tl den doldurdum. Bir kez 235 e (indirim vardi gecen hafta su an noldu bilmiyorum.)
Kisacasi hafifletmisler ama yine de benzinli alinca cok yakiyor. Lpg taktirmayi da icim elvermiyor. Sifir arabaya. Simdilik boyle devam bakalim.
Insignia nin 2018 kasasi cok sik olacak. Su haliyle yine astra k alirdim. Insignia segment ine bi 5 yil sonra gecmeyi dusunuyorum.
Test edin yol tutusu beni etkilemisti oyle almistim. 140 ile 180 araliginda bile yol gittigini hissettirmiyor

Slm emir faruk bey İnsignia güzel olabilir ama ben j kasadan memnunum ama gerek 1.6 düz gerek 1.4 turbo olsun benzinli tipleri ewet çok yakıyor ama + ları kasa tipi güzel carpısmalarda diger segmentin çogu modeline göre daha güwenli ncaptan 5 yıldızı war tamam 5 yıldızı limitler dahilinde yapılmış olan carpma testlerine göre almış aman trafige cıkın gaza abanın kamyona arkadan bindirin demiyorlar,siz bana göre çok iyisiniz benim aracım gitmiyor we çok yakıyor ama sizin aracınız gidiyorda yakıyor aman aman tüketim degerleriniz çok harika sakın sakın lpg taktırmayın ben şuan istanbul sehir ici 10.9 lt tüketiyorum ama hep kısa mesafe kullanım uzun yolda az yakıcandan eminim şu garanti bitsin yazılım turbo ne gerekiyosa yapmaya hazırım yada satar keseme göre bi dizel aile arabası alırım,ama şu warki hele sıfır km bi araba alırken cok iyi arastırmak gerekiyo cünki parayı kolay kazanmıyoruz hayırlı aksamlar kendinize iyi bakın

Son düzenleme:
Geri