Astra K ile J arasında ki farklar nelerdir (yakıt).

Bende diyordum..ya arkadas 1450 veya 1470 tam belli degil[emoji4]..diye..meger barlarmis onlar[emoji106]

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen bende kasanın agır olmasına kızıyordum ama şimdi bu kızmanın yerini sewinç duygularım aldı?bunu K serisi yeni araç alıcaklara duyursalar inanınki K serisi araçların %80 i ellerinde kalır satamazlardı?tamam çelik yerine sertleştirilmiş aliminyum magnezyum takwiye koyabilirlerdi?yada koymuşlardır bilmiyorum ama agırlıgı daha önemsiz yerlerden eksiltme yoluna gidebilirlerdi?bi türk girişimci plastigi %65 hafifletmeyi başarmış?opelde çelik yerine hafif ama daha dirençli metal malzeme kullanabilirdi

Son düzenleme:
Hocam benzinin yakitlarin sahi oldugu konusunda hem fikirim..ancak 320 nm torku hissedince..insanin gozu hicbiseyi gormuyor[emoji4][emoji4][emoji4]

Ama dizel atmosferimizi daha çok kirletiyor?bunu napıcaz?şuan soludugumuz hawayı dizelin daha fazla kirletmesi beni dizelden bayaa bi soğuttu,tabi benzindekirletiyor gönlüm oki dogamızı kirletmeyen enerji kaynaklarına yönelelim we dogamız hem bize hem bizden sonrakilere temiz kalabilsin??

Ama dizel atmosferimizi daha çok kirletiyor?bunu napıcaz?şuan soludugumuz hawayı dizelin daha fazla kirletmesi beni dizelden bayaa bi soğuttu,tabi benzindekirletiyor gönlüm oki dogamızı kirletmeyen enerji kaynaklarına yönelelim we dogamız hem bize hem bizden sonrakilere temiz kalabilsin??
Hocam inan bana dpf ile benzin_motorin arasindaki fark cok azaldi..

Yeni nesil dizellerde kullanılan partikül filtreleri kirliliği benzinli motor seviyesine indirdi. Asıl problem eski arabalar. Gerek benzinli gerek dizel simsiyah duman atan o kadar çok araç var ki trafikte, asıl onların temizlenmesi gerekiyor. Yeni teknolojili dizel arabaları gönül rahatlığıyla alabilirsiniz...

Tapatalk kullanarak iPad Pro aracılığıyla gönderildi

Herkese selamlar, öncelikle aranıza yeni katıldım. Opel aracım yok, 2015 seat leon 1.2 TSİ sahibiyim. Fakat dizel bir araca geçiş yapma fikrindeyim ve seçeneklerim opel astra, leon dizel ve peugeot 308 dizel. Forumda ortalama yakıt değerlerinizi okuyunca korktum açıkcası opelden:) Benim aracım uzun yolda 120'nin altına nerdeyse hiç inmediğim gibi, genelde 140civarı giderim, klima açık olur ve araç yüklü olur. Ona rağmen benzinli 5.3 -5.5 arası yakar. Biraz sakin sürdüğümde 4.9 falan yakıyor ve bu bile bana fazla geliyor. Kısacası astra j kasaların dizellerini düşünüyorum ama sanki anladığım kadarıyla teknik verilere göre çok daha fazla yakıyor?

Herkese selamlar, öncelikle aranıza yeni katıldım. Opel aracım yok, 2015 seat leon 1.2 TSİ sahibiyim. Fakat dizel bir araca geçiş yapma fikrindeyim ve seçeneklerim opel astra, leon dizel ve peugeot 308 dizel. Forumda ortalama yakıt değerlerinizi okuyunca korktum açıkcası opelden:) Benim aracım uzun yolda 120'nin altına nerdeyse hiç inmediğim gibi, genelde 140civarı giderim, klima açık olur ve araç yüklü olur. Ona rağmen benzinli 5.3 -5.5 arası yakar. Biraz sakin sürdüğümde 4.9 falan yakıyor ve bu bile bana fazla geliyor. Kısacası astra j kasaların dizellerini düşünüyorum ama sanki anladığım kadarıyla teknik verilere göre çok daha fazla yakıyor?

Aramıza hoşgeldiniz. Biliyorsunuz yakıt = sürüş dinamikleri :) Sizin gibi sert kullanan birini üzebilir ama sakin kullanan birisini de mutlu edebilir :)

Aramıza hoşgeldiniz. Biliyorsunuz yakıt = sürüş dinamikleri :) Sizin gibi sert kullanan birini üzebilir ama sakin kullanan birisini de mutlu edebilir :)
hoşbulduk, teşekkür ederim:) Bilemedim inanın, yani teknik verilerinde 3.4 falan olan bir değer olsunde 4.6 falan olsun, uzun yolda 320tork bir araca binip birde 130-140 gittim diye teknik verinin çok üstünde yakacaksa ayvayı yedik.

Yakıt tasarrufu istiyorsanız astra 1.6 cdti 136 hp yanlış tercih. Şehir içi 7.6 nın altına düşemedim. Ama güçlü,şekil arabaya binmek istiyorum derseniz güzel temiz bulup alabilirsiniz. Ben arabaya aşık oldum onun bedelini de ödüyorum tabi.
Astra 1.3 cdti nasıl bilemiyorum ama çok övüyorlar tasarruf konusunda. Kukllananlar aydınlatırsa öğreniriz.

Yakıt tasarrufu istiyorsanız astra 1.6 cdti 136 hp yanlış tercih. Şehir içi 7.6 nın altına düşemedim. Ama güçlü,şekil arabaya binmek istiyorum derseniz güzel temiz bulup alabilirsiniz. Ben arabaya aşık oldum onun bedelini de ödüyorum tabi.
Astra 1.3 cdti nasıl bilemiyorum ama çok övüyorlar tasarruf konusunda. Kukllananlar aydınlatırsa öğreniriz.

@Kursad.Sari hocam aramıza hoşgeldiniz. Ben 1.6 136 aşığıyım, malesef 1.4 T yakıt konusunda beni üzüyor :)

Geri