Astra K ile J arasında ki farklar nelerdir (yakıt).

Sadece paylasmak istedim..2014 dizel manuel 136 lik sedan sahibiyim..sehir ici gercek olcum yani yol bilgisayarina gore degilde yakiti fulleyip sonra bir kez daha alarak olcum yaptim..sehir ici 7.4 lt ortalama hiz 27 km..sehirlerarasi 5.1 lt

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sadece paylasmak istedim..2014 dizel manuel 136 lik sedan sahibiyim..sehir ici gercek olcum yani yol bilgisayarina gore degilde yakiti fulleyip sonra bir kez daha alarak olcum yaptim..sehir ici 7.4 lt ortalama hiz 27 km..sehirlerarasi 5.1 lt

Mükemmel değerler imrenerek bakıyorum :(

Valla hocam agirlik 1470 degilde bi 100 kg daha az olsa..supper olacakmis..performans icin degil ama sehir ici 136 bg de olsa artiriyor yakiti..

Benzin yakıtların şahıdır hasip bey kardeşim sadece türkiyede adam gibi teknik serwis yoklugu we benzin lt fiyatlarının pahalı olmasından dolayı sehir içi tüketimimiz fazla oluyor ama buda sorun degil dizel az yakıyor ama bi turbo bozulsun yok partikül filtresi yok katalizör arızası derken 15-20 bin lira arıza cıkartıyor?gözünü seweyim atmosferiğin??ne tıslar ne turbo yakar ne de büyük arızalar cıkartıp sahibinin cebini üzer?tm dizel az yakıp cep sewindirirken yüksek motor tamirleri we gerek doğayı benzinden cok daha fazla kirlettigi icin yine ben benzin diyorum tm daha önceki yorumlarımda benzinli aracımı satıp dizelini almayı düsündügümü yazmıstım ama simdi bu fikrimden wazgectim bu araba benide öldürür benden olanıda??bi şikayetim kasa agırlıgı ama onada bişi demiyorum cünki yeni k kasada 200 kilo hafifletilmiş ama çelik takwiye ekipmanları iptal edilmiş tawan barına kadar?mazallah kazalara dawetiye??astra j mi artık cok sewiyorum hantal mantal ama yeni aşkım artık astra m :)

Fikirlerinizin değişmesine sevindim bazı başlıklarda veriyordunuz odunu :)

• Beğen
Tepkiler: ilkatör76
Gaw
Merhaba, 2015 Astra J 1.4 Sport Otomatik sahibiyim. Genel olarak araçtan memnunum ama yakıt konusu son zamanlarda sorun olmaya başladı. Bu performansta, güçte ve birde otomatik şanzıman eklenince çok yakması normal ama şu anda şehiriçi kullanımda 12 litrenin altına düşmüyor. Bu nedenle Astra K 1.4 Dynamic düşünüyorum. Aracın hafiflemesi v.s. yakıt konusunda bi tasarruf sağlamış mı? Kullanan yada bilenler söylerse sevinirim...
Gaz pedalına cok yüklenmeyin?turbo lagının boşlugu size cok yaktırır sanırım 1750 dewirde turbo acıyor sanıyorum 1750-3000 dewir arası kullanılırsa yakıt ekonomisi saglanıcanı düşünüyorum?ne yazıkki tam istikrarlı benzinli motorlar daha tek tük üretiliyor!!yeni çıkan kia nın bi wersiyonu 3.8 km benzin tüketimi iddiasıyla wizyona cıkmış bulunuyor sanırım suw tipiydi?modelini hatırlıyamadım,benzin yeni yeni parlıyor dizel artık dünyada tercih edilmemeye başladı buda benzinin önünü açmış oluyor gerçi elektrikli we hidrojenli motor tipleri benzinle calısan motorların en büyük rakibi ama yeryüzündeki petrol tükenene kadar atmosferimizi kirletmeye dewam edicez cünki otomobil aşkımız dünya aşkımızın bi hayli önüne geçmiş durumda

Fikirlerinizin değişmesine sevindim bazı başlıklarda veriyordunuz odunu :)
Napim benzin cok canımı yaktı???ilk km lerde 18 lt tüketimi görünce kendimi bugatti kullanıyo hissine kapıldım bi ara ama olsun yaksın aslanım??dışardan begeniyle bakan gözler yanlış karar almadıgımı gösteriyor bana?bi kere tip olarak maşallah çok güzel bi kasa gerek hb gerekse sedan tipleri j kasanın ayrı ayrı güzel,bugün 5000 km bakımına gittim 250 km daha wardı erken gittim usta bu motoru adam gibi kullanırsan ölmez diyince cok rahatladım bide yeni k kasalar 200 kilo nasıl hafiflemiş onu ögrenince k serisinden sogudum??opel k serisinden çelik koruma takwiyelerini kaldırarak hafifletmış burdan K serisi araba alıcaklara ALMAMASINI tawsiye ediyorum cünki tawandaki çelik barlara kadar sökmüşler 1458 kiloyla yere pehliwan gibi sağlam basıyorum içim rahat hasip bey kardeşim,bide usta genç bi arkadaşımızdı yazılımıyla sakın oynama diyince bende yazılım oynamasından wazgectim napalım yazımız böyleymiş tüm forumdaşlarıma sewgilerle hayırlı günler diliyorum İLKASTRA :):);)

Son düzenleme:
Merhabalar Hoşgeldiniz
Astra k ile sadece test sürüşü yapmış olan biri olarak öncelikle 200 kg hafifliği ile daha az yakacaktır. Bu inkar edilemez gerçek.
Bu hali ile k avantajlı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sen(tabiki opel)kalk aracın kafesinden orasından burasından tawanından çelik takwiye elemanlarını sırf araba hafiflesin diye sök kaldır sonrada insanlar K serisi araçlarda kazalarda ölürlerse ölsünler?yaralanırlarsa yaralansınlar anlayışıyla?bu tutum opele hiç yakışmamış?resmen K serisi araçları güwenilmiyecek bi sewiyeye getirmişler?çok yazık?bende bugün ögrendim k serisinin iç yüzünü?lütfen K serisi araç alıcaklar canlarının kıymetini bilerek K serisi alsınlar?benden insaniyet namına uyarması !!!!!!

Bende diyordum..ya arkadas 1450 veya 1470 tam belli degil[emoji4]..diye..meger barlarmis onlar[emoji106]

Benzin yakıtların şahıdır hasip bey kardeşim sadece türkiyede adam gibi teknik serwis yoklugu we benzin lt fiyatlarının pahalı olmasından dolayı sehir içi tüketimimiz fazla oluyor ama buda sorun degil dizel az yakıyor ama bi turbo bozulsun yok partikül filtresi yok katalizör arızası derken 15-20 bin lira arıza cıkartıyor?gözünü seweyim atmosferiğin??ne tıslar ne turbo yakar ne de büyük arızalar cıkartıp sahibinin cebini üzer?tm dizel az yakıp cep sewindirirken yüksek motor tamirleri we gerek doğayı benzinden cok daha fazla kirlettigi icin yine ben benzin diyorum tm daha önceki yorumlarımda benzinli aracımı satıp dizelini almayı düsündügümü yazmıstım ama simdi bu fikrimden wazgectim bu araba benide öldürür benden olanıda??bi şikayetim kasa agırlıgı ama onada bişi demiyorum cünki yeni k kasada 200 kilo hafifletilmiş ama çelik takwiye ekipmanları iptal edilmiş tawan barına kadar?mazallah kazalara dawetiye??astra j mi artık cok sewiyorum hantal mantal ama yeni aşkım artık astra m :)
Hocam benzinin yakitlarin sahi oldugu konusunda hem fikirim..ancak 320 nm torku hissedince..insanin gozu hicbiseyi gormuyor[emoji4][emoji4][emoji4]

Geri