Astra Sedan

bizimde araçta yok ama yokluğu pek dokunmuyo bana olmaması daha da iyi artık alışkanlık haline geldiği için emniyet kemerini taktığımı farketmiyorum bile bi bakıyorum takmışım :D

Arkadaşlar lütfen kemer kullanmayı adet haline getiriniz.Tecrübeyle sabittir işe çok yarıyor.

dün serviste takılmasının çok zor olacağından bahsettiler
sadece tech2 cihazıyla olcak bir olay değilmiş
kemer tokalarındaki sensörler falan hiçbirisi mevcut deil araçta
opelin bu konuda çok hatalı olduğunu düşünüyorum
yeni corsalardada durum böylemi acaba

dün serviste takılmasının çok zor olacağından bahsettiler
sadece tech2 cihazıyla olcak bir olay değilmiş
kemer tokalarındaki sensörler falan hiçbirisi mevcut deil araçta
opelin bu konuda çok hatalı olduğunu düşünüyorum
yeni corsalardada durum böylemi acaba

yeni corsada var bu özellik yeni astrada olmaması ilginç...

bugün gittim servise. hem emniyet kemeri olayını sordum hemde sonruuf u sordum. önce yazılımdandır dediler. aldılar aracı servise. 2 saat sonra gittim almaya. cevap şu; bu özellikler kaldırılmış. emniyet kemeri olayını anlıyorum da sunroof olayı beni çok üzdü.kullanma klavuzunda sunroof lu araçların sunroof unu uzaktan kumanda ile kapatabilirsiniz yazıyorda benim aracımda niye yok. bu nasıl cevap. şimdi şikayet var a ve opel web sitesinden şikayet ettim.yarında izmir deki merkezi arıycam. bu sunroof olayı çözülmezse bidaha opel almıycam. bugün gerçekten çok moralim ve sinirim bozuldu. servisteki elemanın demesine göre abi yavaş yavaş çalış çırpıyolar dedi. araçları kaliteli çıkarıyolar sonra özellikleri çıkartıyolar dedi. gerçekten çok üzüldüm bgn

Emniyet kemeri uyarı ışığı: Aracımda olmamasını yadırgadığım yegane şey. ama burada suçu Opel'de bulmuyorum, suç millet olarak araç kullanma eğilimimizde. Sizin sürücü profilinizin %95'i emniyet kemeri takmayı zulüm olarak görüyorsa, emniyet kemerini takmamak için kemeri arkadan takmak, sadece tokayı takmak vb. dahiyane çözümler üretiyorlarsa (!) bu özellik Opel'in aracın maliyetini ucuzlatmak için donanımdan çıkartacakları listesinde tabii ki başı çeker.

Araçlar piyasadaki kalış süreleri uzadıkça azar azar donanım/içerik/özellik gibi kalemlerden kısmaya başlıyorlar fiyat seviyesini makul noktalarda tutabilmek için. Bu başka bir çok markada da böyle. İlk aklıma gelen en net örnek 207'dir, yeni üst donanım modellerinde (Premium idi, şimdi Dynamic oldu) kol dayama, parfümlü havalandırma, ışıklı makyaj aynayaları vs. kaldırıldı (bir kaç fiziksel görünüm eklenmiş sadece)

Ben de zaten ihtimal vermemiştim, sadece tech2 ile açılabileceğine, o kadar kolay bir şey olsa zaten açmamazlık etmezlerdi.

Sunroof'un otomatik kapanması: Bu özelliğin el kitabında standart olarak sunulduğuna emin misiniz? El kitabında standart/opsiyonel bir çok özellik yazar, her araçta olmayan özelliklerin yanında çiçek gibi birşey oluyor. Acaba öyle bir durum mu söz konusu? Bir de bildiğim kadarıyla sizin aracınız Sedan ve sunroof sistemi HB'lerinki gibi değil, HB'lerinki daha geniş ve büyük farklı bir model.

Burak, Bravo'da herşey olabilir, ama Astra'nın ruhu yok :)

mert ersun sana astra sedan ın kitabındaki sunroof kısmını göndereyim istersen. yani mesela otomatik ve manuel klimayıda anlatıyor. gidipte niye benimki otomatik değil diyemem. çünkü aracımı aldığım özellikleri biliyorum. net ve açık bir şekilde, standart olarak, sunroof aldıysanız bu özellik var diyor. bugün opel Türkiye den aradılar. cevap tahmin edebilceğiniz gibi; opel aracın istediği özelliğini değiştirme hakkında sahiptir. biz şikayetinizi opel e bildirdik. saygılar. bu kadar. insanın zoruna giden; adam alırken buyrun kitap diyor. buna bakarak aracınızın özelliklerini okursunuz diyor. kemeri takmıyorum kafaya çünkü 2007 ve sonrası her modelden çıkarılmış galiba. bunu anlayabiliyorum. ama bu sunroof canımı çok sıktı. standart yazılan bir özellik yok. biliyorum amma laga luga yaptın diyceksiniz ama sunroof lu aracı olanlar anlar halimi. çoğu zaman kapatmayı unutuyorum.tam iniyom hayda tekrar kontağı aç, kapat flan. neyse arkadaşlar yapcak bişey yok. ama artık standart denilen şeylere bile şahibeli bakıyorum.bundan sonra tek tek sorarak, kontrol ederek alcam:)))))

Geri