Emniyet kemeri uyarı ışığı: Aracımda olmamasını yadırgadığım yegane şey. ama burada suçu Opel'de bulmuyorum, suç millet olarak araç kullanma eğilimimizde. Sizin sürücü profilinizin %95'i emniyet kemeri takmayı zulüm olarak görüyorsa, emniyet kemerini takmamak için kemeri arkadan takmak, sadece tokayı takmak vb. dahiyane çözümler üretiyorlarsa (!) bu özellik Opel'in aracın maliyetini ucuzlatmak için donanımdan çıkartacakları listesinde tabii ki başı çeker.
Araçlar piyasadaki kalış süreleri uzadıkça azar azar donanım/içerik/özellik gibi kalemlerden kısmaya başlıyorlar fiyat seviyesini makul noktalarda tutabilmek için. Bu başka bir çok markada da böyle. İlk aklıma gelen en net örnek 207'dir, yeni üst donanım modellerinde (Premium idi, şimdi Dynamic oldu) kol dayama, parfümlü havalandırma, ışıklı makyaj aynayaları vs. kaldırıldı (bir kaç fiziksel görünüm eklenmiş sadece)
Ben de zaten ihtimal vermemiştim, sadece tech2 ile açılabileceğine, o kadar kolay bir şey olsa zaten açmamazlık etmezlerdi.
Sunroof'un otomatik kapanması: Bu özelliğin el kitabında standart olarak sunulduğuna emin misiniz? El kitabında standart/opsiyonel bir çok özellik yazar, her araçta olmayan özelliklerin yanında çiçek gibi birşey oluyor. Acaba öyle bir durum mu söz konusu? Bir de bildiğim kadarıyla sizin aracınız Sedan ve sunroof sistemi HB'lerinki gibi değil, HB'lerinki daha geniş ve büyük farklı bir model.
Burak, Bravo'da herşey olabilir, ama Astra'nın ruhu yok