Astra'ma Rakip Geldi :))

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra'ma Rakip Geldi :))

Sn. hemşerim araç makyajlandığında sorunları giderilir ancak tamamen yeni bir nesil çıktığında henüz tam olarak kestirilemeyen sorun potansiyeliyle üretilmiş olur, buna firmalar "doğum hastalığı" da derler hatta.

Golf 6 Golf 5 in hataları düzeltilmiş versiyonudur yeni baştan sıfırdan tasarlanıp üretilmiş bir araç değildir, Astra J ise Astra H ın geliştirilmişi değildir, yeni jenerasyon yepyeni tasarım bir araçtır ve henüz herhangi teknik iyileştirme ya da makyaj yapılmamış ilk versiyonlarını kullanmaktayız, iki araç arasındaki fark budur unutmayın Mercedes bile ilk çıkan araçlarında takla atmaktan alev almaya birçok ilk üretim sorunlarıyla karşılaşmış ve zamanında ciddi prestij kaybetmiştir.

1.3 Multijet motor ödüllü bir motordur ancak Astra gibi bir araç için küçüktür, Opel in daha güçlü dizelleri de vardır ancak hacim dezavantajı yüzünden biz satın alamıyoruz, bu başlıca ülkemizin vergi sorunudur firmanın değil, firmanın sorunu daha esnek bir üretim zihniyeti taşımaması olabilir ki bunu da seneye yeni bir 1600cc dizelle aşacaklar zaten, Golf 6 nın 1600cc dizeli ne çok performanslı ne de çok ekonomik ona bakarsanız..

Astra onlarca yıldır Golf ün en büyük rakibidir, kusura bakmayın ama "Golf le kıyaslanması hata" demek otomobillerden çok anlamadığınızı ima etmektir, şahsen dediğiniz gibi fark olsa ve bunu yarın farketsem inanın akşamına Golf sipariş ederdim ama değil, en yakın arkadaşımda Golf 6 var ve Astra ya hayran gözlerle bakıyor, herkese bir başkasının aracı daha iyi gelir hep, daha da israr ediyorsanız henüz yeniyken aracınızı satıp Golf alın.

http://www.golf6.com/forum/index.php?/forum/10-aracimda-sorun-var-nasil-kullanirim/page__prune_day__100__sort_by__Z-A__sort_key__last_post__topicfilter__all

tam 13 sayfa golf 6 problemlerinin hepsini vaktiniz var ise okuyabilirsiniz :D
bizde sorun sayfası daha 13 olmadı :)
valla hiç sorun olmasa iyi, dünyanın parasını veriyoruz ama sonuçta mekanik bir araç
hepsinde problem çıkabiliyor
1.6 dizel motor 2013 de hazır olucak büyük ihtimal, ha ben alır mıyım hayır 1.3 dizel ile devam ederim
ama performans isteyen arkadaşlar 1.6 dizele devam ederler
bence çok takılmamak gerekir, sadece benim düşüncem ben pek takmıyorum ve araç 22 binde baskı balata dışında
araç sadece birkez servis yüzü gördü o da 15 bin bakımı ama bu konuda şanssız arkadaşlar da var
onlara da hak veriyorum sadece genele vurmak biraz yanlış geliyor
ve İlgisiz servislere dek gelince sinirler altüst oluyor, en iyi ve ilgilenen servise gitmek lazım, az da olsa
hala ilgili servisler var..

tolga bey kimin araba hususunda daha iyi bilgi saahibi olduğunu allah bilir siz burda yazılanlara bakarak buna karar veremezsiniz. ben anlamıyor olabilirim onun için astra aldım peki siz anlayan olarak neden astra aldınız acaba... ayrıca ben burada kendi düşüncelerimi yazıyorum siz buna katılmak zorunda değilsiniz siz de kendi düşüncelerinizi yazıyorsunz saygı duyuyorum size...

Tamam kardeşim ben de hata ettim Astra aldım, mühendislik ve çocukluğumdan gelen ilgi alakam araştırmalarım, onlarca aracımın olmuş olması hep fasa fiso dediğiniz gibi direkt Allah tan hepimiz için en iyisini nasip etmesini dilemek en güzeli..

yooo estağfirullah fasa fiso deil tabiki ben öyle bi şey demedim ama ben de yıllardır opel binicisiyim az çok da anlarım araba dilinden... dediğiniz gibi en doğrusu allahtan  hepimiz için en hayırlısını dilemek...

Her şerde bir hayır vardır derler kim bilir, hepimiz için hayırlısı. :)

amcamın A.6 sı var abartmıyorum onun aracının içinde de bazen tıkırtılar duydum  :D
150-200 bin tl lik araç ama inanamıyor insan
hatta bu yüzden audi 4'ünü satan insanlar bile var, yani marka fanatikliğini de sevmem, polyanacılığı da sevmem ama
bu araçlarda insan faktorü olduğu sürece küçük de olsa hatalar oluyor maallesef
http://www.turbofsi.net/forum/a4-b8/25930-a4-1-8-tfsi-160-hp-multi-aracimi-kabin-sesi-yuzunden-satmaya-karar-verdim-arkadasla.html

Eskiden o kadar takıntılıydımki, gençliğin de verdiği tecrübesiz ve sorumsuzlukla aracıma dair eleştriler duyduğum için aracı sattığım oluyordu, daha sonraları önemsiz problemleri abartıp da sattığım araçlar da olmuştu.

Sırf bu yüzden burada insanlara araçlarından soğumamaları için uzun uzadıya bilgi ve tecrübelerimi aktarmaya çalışıyorum çünkü gerçekten sorunsuz araç yok ve bir erkeğin aracında soğumasının ne kadar sinir bozucu olduğunu kendimden biliyorum, araçlardan soğumanın bu kadar kolay olmamasına çalışıyorum, bir arkadaşım 380.000liraya S350 almıştı 2008 de, abartmıyorum araç iki senede neredeyse sıfır araç parasına yakın arızalar verdi mesela..

sorun her araçta olabiliyo ne yazıkki bence burada önemli olan sorunun ne olduğudur. kimse ufakdefek şeylere takıntı yapmaz. s350 de bagaja su alma vy 20.000 km de baskı balata sorunu pek olmaz hatta imkansız. yani sorunda arabasına göre oluyo:)

Geri