Astra'ma Rakip Geldi :))

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra'ma Rakip Geldi :))

tekrar astra alacak olsam...  

1.4  T   ( eşimden ötürü  AS olurdu mutlaka)...

beyaz renk...

Cosmo...

Sunroof....

Cylone multmedya sistem....

( Cam filmi ile jantta ekletirdim :) )

akın link' Alıntı:
tekrar astra alacak olsam...  

1.4  T   ( eşimden ötürü  AS olurdu mutlaka)...

beyaz renk...

Cosmo...

Sunroof....

Cylone multmedya sistem....

( Cam filmi ile jantta ekletirdim :) )

ben de arac alacak olsam kesinlikle siyah olmazdı. power red isterdim. 1.4 t cosmo(afl ve kapı içi ledler için), flexride.... sunroof ve cyclone navi.... siyah cam filmi...

abi golf işte 2012 model klasik araba almak istersen golf alacaksın. hiç mi yaratıcı değilsin yav. golf 4 ü acık çekiçle golf 6. Tamam kaliteli ancak bu doğuşun bir arabayı bu kadar boşaltıp türkiyeye ittirmesini sindiremiorum

genelde hep aynı şeyler yazılıyo ama ben de aracımı alırken astra ve golf son tercihim olacaktı. gerçekten bomboş golf o kadar paraya değecek mi die günlerdir düşündüm durdum ve astraya karar verdim. ancak şu da var acaba golfte de bu kadar dandik sorunlar yaşayacak mıydım die hala düşünüyorum...

gencebay25 link' Alıntı:
acaba golfte de bu kadar dandik sorunlar yaşayacak mıydım die hala düşünüyorum...

Hiç düşünmeyin, direk Golf6 forumunu da üye olun, 2 aracı daha sağlıklı karşılaştırma fırsatınız olur.

acaba golfte de bu kadar dandik sorunlar yaşayacak mıydım die hala düşünüyorum...

sn gencebay25, bence de golf 6 forumuna da uye olun ki, görün astra ile golfun sorunlarını. astrayı almadan önce ben üye olmuştum.gördümki dsg nin sorunları dısında çok önemli dertleri yoktu.tabi şimdi durumları nasıldır bilmiyorum.takip etmedim ama tahminim astra gibi dandik problemleri yoktur ve eminim ki opel servisi gibi dandik servisi yoktur..

daha bugun yasadıgım servis maceramı anlatayım sizlere; gecen hafta 30bin bakımı için götürdüğüm servis bujiler elimizde yok dedi.neyse dedim ve 1hafta sonra yani bu sabah servise gittim.bujiler değişirken ateşleme bobininde sorun varmış.söktükleri anda fark ettiler.nasıl olsa alıştım artık,bunu da garantiden değişin dedim.elimizde yok ve hatta izmirde de yok demez mi.? ne olacak o zaman ? 2 hafta gibi bir süre beklemeniz gerekiyor.aracın sürülmesi sakıncalı dedi.

ben kendi davam için pazartesi opel müşteri hizmetlerini arayıp bir güzel kendilerini eleştireceğim ve en erken aracım yapılması için talepte bulunacağım.
anladımki bu opel servisleriyle de başım dertte. klima kompresörü,fren diski,hararet sorunu,ateşleme bobini ,debriyaj pedalı ve yayı gibi butun dandik sorunları yaşadım.

anladım ki arabanın bir türlü belini doğrultamıyoruz bari opel servisleri işini tam yapsa..

Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. Formda yazılanlarda hep aynı yönde zaten memnun olan kişi sayısı çok ama çok az birazda şans işi aslında ama bu şans sadece OPELE mi özgü? Benimde aynı sıkıntılarım var. adamlar bi klima komprosörü değişecekler 1 aydır git gel yapıyoruz sanki babalarının hayrına yapıyolar bu işi. vosvogende böyle sıkıntılar olacağını sanmıyorum gerçekten de vosvogenin satış sonrası opelle asla kıyaslanamaz... Arkadaşlar golfün kasasına takmışlar eskiye benziyo diye benzesin benzemesine ama servise gittiğinde de adam muamelesi göreyim bence bu daha önemli...

bu servis problemlerini fazla seçeneği olmayan şehirler yaşıyor ben istanbul opel gerçek servisten çok memnunum geçende el freninden çekince ses geliyordu götürdüm ve hemen bir parça değişcek deyip sipariş verdiler ne desem çözüm buldular şu zamana kadar inşallah böyle devam eder çokta sorun yaşamadım araçla gerçi

Astra J yi Golf 6 ile kıyaslamak biraz haksızlık çünkü Astra J yeni bir araçken Golf 6 aslında Golf 5 in sorunları giderilmiş ve kalite seviyesi yükseltilmiş versiyonu, tıpkı Focus 2 nin son makyajlı versiyonuna Focus 2.5 denmesi gibi Golf 6 da ilk çıktığında "o aslında Golf 5.5" denmişti, Astra J de ilerleyen dönemlerinde özellikle son günlerinde şimdiki basit sorularından arındırılacaktır, ayrıca ben servisden gerçekten memnunum ilgi alaka gayet iyi, zaten bunu duyup da Astra almıştım bir bakıma da..

Golf ü yakından takip etmesem de birkaç kullanıcı yorumuna göre (Almanya da yapılan bir istatistik) ilk üretilen versiyonlarda fabrikada fazla sıkılan vidaların kopardığı fitiller yüzünden su alma problemleri ve bazı kullanıcıların çok tıkırtılı iç mekandan dolayı işçiliği eleştirdiklerini okumuştum, Dsg arızaları, soyulan plastik kaplamaları ve ilk nesil TSI ların yoğun arızaları ise bilindik Vw sorunları zaten, Golf ne kadar güzel bir araç olsa da Vw hiçbir zaman araştırma firmalarının "sorunsuz marka" diyeceği bir marka olmadı mesela..

Bizim araçlarımız da henüz sorunları ortaya çıkmamış yepyeni üretimler, illaki doğum hastalıkları olacaktır ama en azından servislerin de işlerini iyi yapmaları gerekir.

Golfte kasa değişiyor araç geliştiriliyor da astrada neden kasa değiştiği halde sorunlar devam ediyo??? sonuçta ikiside yeni bir araç. en basitinden bi örnek: bu 1,3 dizel motor kaç yıldan beri var bildiğim kadarıyla 6 yıldan beri...tüketiciler bu motordan asla memnun değilken sen tut yıllar sonra aynı motor üzerine araç tasarla bu ne umursamazlık böyle.arkadaşlar bana motor geliştirildi 5 bg arttırıldı demesinler bunlar göz boyama bence... eğer opel müşteri memnuniyetini biraz önemsemiş olsaydı en başta bu hantal motoru değiştirirdi. gördüğünüz üzere OPEL işte apaçık ortada...ama aldık bi sefer ne yapalım..:( kısaca bence de golf ile astrayı kıyaslamak yanlış!

Geri