Astra'ma Rakip Geldi :))

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra'ma Rakip Geldi :))

hokamola link' Alıntı:
Ben de Golf almayı düşünüyordum, belki 10 defa showroom'a gidip her seferinde özetini çıkarttım. Ankara'da yaşayanlar bilir Konya yolunda VW ve Opel bayileri yan yanadır. Her gidişimde önce VW'e, sonra Opel'e uğrardım. VW'den her çıkışımda bir memnuniyetsizlik, içe sinmezlik hali, Opel'e girip Astrayı her gördüğümde de "işte bu sefer olmuş, budur" duygusu yaşadım. Sonuç malum...

Yalnız rica ediyorum Golfe o kadar haksızlık etmeyin arkadaşlar. Adamlar tam boy stepne veriyor, zaten Astra'dan tek üstün tarafı da bu  general_HAHA general_HAHA general_HAHA

Ala alaa?? Ben bir daha balacağım bende tam boy stepne var biliyorum? Gene mi farklılık var arabalarda  ???

Benim aracımda tam boy stepne yok. Bildiğim kadarıyla Insignia'da da yok.

Stepneler 16" olması lazım. Şu ana kadar herkeste 16" gördüm.

drwaverunner link' Alıntı:
Stepneler 16" olması lazım. şu ana kadar herkeste 16" gördüm.
Ben tam boy değil deyince şu minik dolma lastikler sandım birden  ???

Tabi ki 16' olacak arkadaşlar. Tam boy stepneden kastım aracın lastiğiyle birebir aynı olması. Tam boy stepne diye özellik sayan araçların bagajlarını açıp bakarsanız aracın üzerinde takılı bulunan lastiklerden +1 görürsünüz :)

Golf 2011 kasasında arka stopları düzeltmesi bence en başından beri olması gereken bişeydi ilk hali hiç yakışmıyordu bir golfa şuanda daha güzel bir havası var.

golfün yaklaşık olara 18HP düşük ve ağırlık bakımında 50-60kg düşük olması TSI motora 0,9 sn lik bir 0-100km avantajı kazandırıyor fakat busefer fren mesafesinde çok azda olsa bu durumu kaybediyor ve Astra kazanıyor.
tabi bunun gibi kıyaslanabilinecek daha birsürü şey var.
Benim anladığım bir durumda, Golfün bunca yıldır süren liderliğin artık el değiştirmesini istememesi, medyada bu yönde hareket ediyor, yapılan 4 testte 2-2 berabere kalınıyor ama testin sonunda nedeni belirtlimeden tabiki GOLF deniliyor, sizinde gördüğünüz gibi yapılan testlerin çoğu çok alakasız tabiki Golf güzel biraraba ama bu kasasında gerçekten yerinde saymış hiç bir gelişme yok bence opelin Astra ile yaptığı bu ani çıkış saygı hak ediyor ama bazılarının işine gelmiyor bu.

Bu konuda kendi sektörümle ilgili olarak bir örnek vermek istiyorum Nokia ceptelefonları yıllardan beri türkiye pazarında lider. Son 2-3 yılldır özellikle dokunmatik telefonlarda inanılmaz bir yükseliş yakalayan dünyanın en büyük panel üreticisi Samsung hernekadar eskiye dönük kötü anılarını kapatmaya çalışsada insanlar tabiki NOKİA(golf) diyor aslında genel istatisik olarak bakarsan son 1 yılldaki arıza yapan nokia ceptelefonu sayısı artmış ve satış olarak inanılmaz büyük bir pazarpayı kaybetmiştir. bunu yaklaşık Golf ve astra içinde düşünebilirsiniz, insanlar hiçbirzaman zarara uğramak, yanlış bir seçim yapmak istemezler o yüzden bilinç altında yada yaşadığı tecrübeye dayanarak aynı tecihi tekrar yapar ve tabiki Golf diyebilir, her nekadar Astra ona cazip gelsede "ya bişey olursa ya sorun yaşarsam" diye tekrardan diğer markaya yönelir bu tabiki doğal bişey.

kafanızı umarım şişirmedim, saygılar

Yok yok kafamız neden şişsin, ellerinize sağlık.

Güzel olmuş Sn. NewPa1n. İnsanların yeniliklere açık olması, iyiyi objektif şekilde değerlendirip yorum yapmaları şart! Güdülmeyi seven bir milletiz zaten.

NewPa1n link' Alıntı:
Golf 2011 kasasında arka stopları düzeltmesi bence en başından beri olması gereken bişeydi ilk hali hiç yakışmıyordu bir golfa şuanda daha güzel bir havası var.
golfün yaklaşık olara 18HP düşük ve ağırlık bakımında 50-60kg düşük olması TSI motora 0,9 sn lik bir 0-100km avantajı kazandırıyor

Hızlanma farkı maalesef TSI motordaki düşük devirde tork sağlayan SuperCharger'dan kaynaklı.
Ama üzülmeyim TSI'lar artık sadece Turbo üretilecek , gerekçe çok karmaşık ve maliyetli olması imiş.
Ben tercüme edersem , bu haltı yaptık ama servisten çıkmıyor arıza üstüne arıza , kaçan kaçtı bari gerisini kurtaralım demek oluyor. :D

Murat Bey 1.4T motorla kıyaslanan VW motoru TSI 122 Hp ve bu motorda benim bildiğim supercharger yok sadece turbocharger var.

Geri