Astra'ma Rakip Geldi :))

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra'ma Rakip Geldi :))

Murat.Dursun link' Alıntı:
Ben tercüme edersem , bu haltı yaptık ama servisten çıkmıyor arıza üstüne arıza , kaçan kaçtı bari gerisini kurtaralım demek oluyor. :D

Tercüme güzel olmuş :)

hem supercharge hemde turbo'nun beraber kullanılması diye biliyorum

Tekrar araştırdım TSI 122 de turbo var supercharger yok. Mesela bir alınıtı:

Tsi lerin hepsi çift turbo değil 122hp ile tek turbo geliştirilerek kullanılmış. 1500devir de devreye giriyor 7000de çıkıyor. 2.viteste 20de devrede olmaması haricinde 140hpden çok farklı olduğu söylenemez. 140hp ve üzeri turbocharger+supercharger 3500de super devreden çıkıyor turbo giriyor.

In addition to the current twincharged (turbo + supercharger) 170hp and 140hp TSI engines, this third engine is the newest addition to the TSI lineup. It retains the same 1.4 liter iron crankcase as the larger TSI engines, however, it is not twincharged since it loses the supercharger but keeps the turbo.

Bir konuda objektif olalım teknik bilgi karışıklığına meydan vermeyelim.
Vw nin  maliyetli ve  komplike yapıda olan  motoru standart tsi motoru değildir.  
Standart tsi ödüllü bir motor ve kelimenin tam manasıyla bir teknoloji harikası tıpkı DSG şanzuman gibi...

Vw nin aşırı maliyetli ve komplike özellikteki motoru çift şarjlı turnbo motorları yani golfün 160 hp lik tsi ile tiguenin 150 hp lik motoru gibi....
Durumu fark eden vw de bu motorların üretimine son verildiğini duyurmuştu.

akın sen bu ara cok golf lafı agzına doladın.Tokatlanmak sende şok etkisi yarattıki 160 hplık golf muhabbeti yapar oldun 011zaa

122hp de olmadığını bilmiyordum bilgi için teşekkürler Sn. goxb

deathburn link' Alıntı:
akın sen bu ara cok golf lafı agzına doladın.Tokatlanmak sende şok etkisi yarattıki 160 hplık golf muhabbeti yapar oldun 011zaa

Evet, bunu ben de fark ettim. Yakında başka bir marka ile karşımıza çıkabilir :)

Zaten bende aracı almadan önce golf,cruze,civic,corolla ve astraya baktım.Son 2 ye golf ile astrayı bırakmıştım ancak astradakı donanım ile golfe bakınca golfün highlıne olanını almak lazımdı o da 53-55 bın tl idi.Ayrıca golfün kasası astraya göre çok basit kalmıştı.Son karar olarak astra karar verdım.Aracıma o kadar hayranım ki aynı araçtan 9 ayda 2 tane aldım  011zaa

drwaverunner link' Alıntı:
[quote author=deathburn link=topic=540.msg7610#msg7610 date=1298054005]

Evet, bunu ben de fark ettim. Yakında başka bir marka ile karşımıza çıkabilir :)
[/quote]
Yok çıkmam :)  golf evet çok kaliteli bir araç  motoru da harika kilosu da az... ama  donanım ve fiyat mukayesesinde golf astranın çok gerisinde astranın sportu ile golfün higline'ı aynı donanımda hatta astrada esp vs  fazladan artısı var,  fakat fiyat olarak golf inandırıcılığını yitirmiş vaziyette :)

Geri