Astramın Bana Bayram Hediyesi

Ynt: Astramın Bana Bayram Hediyesi

Merhaba..Öncelikle geçniş olsun..
Ancak,
Bu konuda Yalnız olmadığınızı da belirtmek istedim..Hakan Bey dışında Sizin yazınızı okuyunca da bende kendi yaşadığım olayı aktarayım dedim.
22 Nisan da teslim aldığım astra j sport dizel aracım ile tam 3,5 ay sonra ağustos ayı başında 5.400 km de iken aynı sorunla karşılaştım..
Bolu-Ankara arası otoyolda Boluya dönerken aynı şekilde debriyaj baskı balata bitti ve aracı çekici ile servise çektirttim..
15 günde parça Almanyadan geldi ve zar zor garanti kapsamına sokturdum..
Ancak,
Aracı teslim aldıktan sonra debriyajda bazen bastığımda sanki bir tel geriliyormuş gibi tınnn diye bir ses çıkıyor ve gerilme hissediyorum..
Servise sordum yağğlanması gerekiyor büyük ihtimal dediler..3,5 aylık aracımla bukadar para vermişken ve bunca araç içerisinden
Hepsini test ederek büyük uğraşlar sonucunda aldığım araçtan biraz soğudum..
Umarım ilk günkü hislerime geri dönebilirim..
Ama en büyük korkum aynı sorunun tekerrür edebilme ihtimali..

Büyük geçmiş olsun, vallahi debriyaja basmaya korkar olduk. Ancak bu sorun sanırım debriyajı kullanış biçiminden değil aracın fabrika çıkışından sorunlu olmasından kaynaklanıyor, diğer türlü debriyajı ne kadar sık kullanırsanız kullanın 5 bin km de balata bitmemeli.

diagnotics link' Alıntı:
opel zaten hıcbır zaman motor ve sanzıman konusunda basarılı olamadı.. gecmis olsun..

:) Ne yaptınız sayın daig. motor ve şanzuman konusunda başarılı olamadı mı?... GM den bahsettiğinizin farkındasınız değil mi? Dünyanın en büyük otomotiv firması. LS2 LS3 LS7 gibi 300 500 milyarlık sporcuları rezil eden motorları, ZR06 ZR1 leri üreten firma... Hadi onlar başka derseniz kırmızı kafa bir kedett gsi ın nasıl birşey olduğunu kesinlikle bilmiyorsunuz. Ya da 3.0 senator ü ... 

vehicle_dynamics link' Alıntı:
Burda makul olan olası kullanım durumlarında ve ülke şartlarında karşılaşılan zor koşulları da göz önüne alarak takılan debriyaj balatası için bir kilometre ömrü belirlenmesi ve bu ömrün erken bitmesi durumunda garantiden değiştirilmesidir.

Bugün bizim eski astra g yi kullandım.Kavrama noktası aşağıdaymış, orayı hızlı geçince araç yokuş yukarı ileri fırladı.11 yıllık araçta balata hala canavar gibi, benim aracım şu an serviste yatıyor:(

Sevgili Anıl debriyaj için belirli bir ömür belirlenmesi imkansız. Siz çok güzel kullanıyorsunuz bir başkası debriyajın mükemmel üretilmiş olsa da canını çıkarıyor. Bırakın 4 bin 5 bin km yi 200 300 km de debriyajı yok edenler biliyorum o yüzden hiçbir firma bu işe girişmez maalesef. Ama garantiden değişen araçların olması firmanın da aslında bazı partilerin hatalı olduğunu kabulünün tescili bence. Bir de şu aklıma geliyor biliyorsunuz pedal ayar mekanizması var debriyaj ne kadar aşınsa da belli bir noktada kavramayı sağlıyor bir yere kadar. Acaba bu düzeneklerde bir hata sorun var da sürekli ayağınız debriyaj pedalı üstünde kullanıyorsunuz etkisinimi yapıyor? Biliyorsunuz bu çeşit kullanım debriyajı öldürüyor. Acaba diyorum yani...

ben konu başlığına uydugunu düşündügüm ve bugün farkettigim problemimi paylaşayım. frene bastıgımda tam yavaşlayıp durmasına 2 metre kala fren balatalarından sanırım kaynaklanan ses gelmeye başladı. cıyaklama şeklinde diyecem . hani şu eski araclarda frene basıldıgında çıkan nahoş ses varya. sizce büyük bir sorun mu. bunun daha 3-4 gün önce servisten geldim kaliper seslerinden dolayı. kaliperlerden ses seda yok ama bu sefer de bu başladı. bir de bunun için servise gitmek istemiyorum. sizce ertelenebilir bir sorun mu

disklere baktınız mı çizik durumu nasıl. Aslında kontrollü bir şekilde freni biraz zorlasanız hızlan ani fren şeklinde araya birşeyler almışsa ya da balatada olan ufak pürüzleri temizliyor. Tabi sesi de bilmiyorum ya, tamamen kendi yaşadıklarımla uyuşturup verilmiş bir fikir benimkisi...

şöyle bir durum var tüm markalar nedense debriyaj baskı balatayı kullanıcı hatası olarak kabul ediyor
wv, opel, mercedes farketmiyor, hatta şikayet.com da bir tiguan kullanıcısının 10 binde baskı balata bitmiş ve garanti kapsamına almamışlar
ben aracı alırken satış temsilcisi özellikle söylemişti bunların debriyaj baskı balataları garanti kapsamı dışında diye garanti mevzusunu anlatırken, içime bir his doğmuştu bunda birşey var diye :)

biraz geç olcak sanırım ama, geçmiş olsun...
tam olarak nedeni neymiş?

Sabah erkenden ve öğleden sonra servis ile görüştüm.Debriyaj balatası garanti için onay bekliyor dediler.Sanırım başka bir sorun yok, olsa söylerlerdi.

Bu arada araç servisteyken dikiz aynası titremesi, yağmur sensörü parçasının ön camdan ayrılması ve mevcut sinyal kolu güncellemesini de görevliye hatırlattım.Ne yaptın abi, sana yeni araba verelim o zaman, dediler:) Çocuk büyütür gibi arabayı olgunlaştırıyoruz:)

Dikiz ayna titremesi bende de oluyor, özellikle yüksek sesli ve basslı müzik dinlerken. :D Yağmur sensörü parçasının ön camdan ayrılmasını ilk kez duydum. Nasıl bir problem bu?

Geri