Autoglym SRP

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haydut25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben hep o hareketli makinelerde yıkatıyorum 1tl'ye tertemiz.. Evet boya katili ama yıkatmadım kuş pisliklerinin boyayı yakma izinden geçilmiyor tavanda.. Söylediğinizi 2 kere düşünmek gerek..

Haftada 2 kere yıkatsam ayda 160tl para yapıyor burda bir yıkama 20tl yılda 1900tl verdikten sonra ne anladım ben boyadan durduğu yerde de hareleniyor zaten... varsın katil olsun her yıl yıkamaya verilen parayla araç komple boyanır

kuş pisliği daha da beter boya için ama 10 tl alacağınız hızlı cila+mf bez ile günde 1 dk ayırıp pisliklerin yapışmasını engellemek mümkün. uzun süre kalmadığı sürece zarar veremez.

Araçları satarken kendim alacağım seviyeye getiriyorum.Bu nedenle çok şükür şimdiye kdar kimseye yüzüm kızarmadı.Ha sonuçta arabanın artılarına eksilerine göre fiyat vererek alıyoruz.Alırken kilometresi aracın kullanım şekli boyası boyalı parçası hep farkediyor fiyatta.Ama şimdiye kadar kazalı araç hiç sokmadım.Boyalı araçları çok ufak boyalar olmak kaydıyla aldım.Araçta sevmediğim birşey olduğunda kendi ceimden yaptırdım.Zaten fiyat koyamazsın piyasa belli.Ama çok şükür şimdiye kadar kimse senin sattığına raç başıma böyle bir iş getirdi diyerek daha geri gelmedi.Aksine müşterilerimin büyük çoğunluğu arkadaşını da getiriyor :)

kemal bey işini hakkıyla yapan kısa olmasa da uzun vadede kazanır diye düşünüyorum, diğer mesajınızı uzun diye alıntı yapmadım ama neler varmış piyasada öyle. kimsede öbür dünya korkusu kalmamış anlaşılan. siz böyle örnekler verince galerici arkadaşlardan daha da çekiniyor insan ama sizin gibi düzgün örnekleri olduğunu bilmek ümit verici.

Hakkını vermek lağzım.Dürüst çalışan meslektaşlarımızın sayısı, üçkağıtçılardan fazla.Yeterki müşteri bilinçli olsun.

srp de kullandım radiant wax da, aralarında fark var. radiant daha başarılı bence, üreticisi bile bunu belirtirken satıcı nasıl anlamış aynı olduğunu ilginç.

riski olmayan ama elle uygulmada kendini göstermeyen bir ürün. elle uygulayıp beğenen varsa makineyle denesin derim ;)

all in one bir ürün, aracıyla ilgilenen herkes de olmalı. ben öneriyorum alın sürün kullanın parlak parlak gezin.

köksal abi raidant mı alayım srp mi meg in el pediyle uygulayacağım hem yaza makine planım var inşallah bu sene geçti hem ona da bi temel olur ne diyorsun ? srp mi raidant mı

radiant wax her zaman 1 adım önde benim için.

radiant wax her zaman 1 adım önde benim için.

Köksal arkadaşım sen bu işleri sanırım baya bir araştırıp deniyorsun.Pki şöyle bir soru sorabilirmiyim?
Raidant wax ile srp arasında uygulamadadaki fark nedir?RAidan wax ın üstüne tekrar koruyucu wax gerekir mi?SRP aşındırıcı değil dolgu ve kapatıcı özelliği olan bir üründür raidant wax da böylemi yoksa aşındırıcımı?

bilgim dahilinde yardımcı olmaktan memnun olurum :)
srp ve radiant wax all in one tarzı parlatma,dolgu ve korumayı birarada sunan ürünler. srp ilk çıkan versiyon ve radianta göre daha geride kalıyor, sonuçta radiant yenilenmiş formüle sahip, özellikle dolgu ve parlaklıkta srp den önde, koruması çok çok iyi değil ama yapı marketlerdeki ürünlerden pek aşağı kalmaz. üzerine temizleyici içermeyen(fk1000, collinite serisi gibi) bir koruma ürünü performansını arttırır. misal sanayide kaportacı olup 100 tl ye boya koruma yapsam tek kat radiant wax atar uğurlarım aracı.

srpde de aşındırıcılar var ama en ince pastanın yarısı kadar bile değildir, aşındırıcı denmez yani, temizleyici demek daha doğru olur. 10 kez orjinal boyaya uygun pedle uygulayın astar yine görünmez.

bilgim dahilinde yardımcı olmaktan memnun olurum :)
srp ve radiant wax all in one tarzı parlatma,dolgu ve korumayı birarada sunan ürünler. srp ilk çıkan versiyon ve radianta göre daha geride kalıyor, sonuçta radiant yenilenmiş formüle sahip, özellikle dolgu ve parlaklıkta srp den önde, koruması çok çok iyi değil ama yapı marketlerdeki ürünlerden pek aşağı kalmaz. üzerine temizleyici içermeyen(fk1000, collinite serisi gibi) bir koruma ürünü performansını arttırır. misal sanayide kaportacı olup 100 tl ye boya koruma yapsam tek kat radiant wax atar uğurlarım aracı.

srpde de aşındırıcılar var ama en ince pastanın yarısı kadar bile değildir, aşındırıcı denmez yani, temizleyici demek daha doğru olur. 10 kez orjinal boyaya uygun pedle uygulayın astar yine görünmez.

Teşekkürler :)

SRP oldukça akışkan bir üründür, bu yüzden çok veya az sürülmesi pek fark etmiyor.

Ancak yukarıda da belirtilmiş. SRP bir ara üründür. Yani boyayı temizler, temizleme özelliği vardır, hafif çizikleri doldurur, silikonludur, ayrıca az miktarlarda aşındırıcı pasta ve koruyucu cila özelliği de vardır. Boyadaki sorunları yok etmez, sadece üstünü örter.

Son kat wax atılmasını ben de şiddetle tavsiye ederim, oldukça dayanıksız bir ürün.

Bu arada makina ile uygulamak isteyenler olursa, yine aynı formülün daha az toz yapmak üzre geliştirilmişi çıktı, adı Autoglym Radiant Wax.
wax hangi marka olması gerek srp ninkimi olmalı?

illa auto gylm olmasına gerek yok ama kaliteli bir wax srpnin de uzun süre dayanımını sağlar. srp üzerine genelde fk1000 veya collinite markasının 476 veya 915 ürünü kullanılıyor. yine ag(auto gylm)nin de güzel waxları var.

piyasada bulabileceğimiz güzel ve kolay bi wax var mı. amatör olarak uygulama yapabileceğim.

Geri