bakım yapacağım fiyatlar nasıl ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokibey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fiyatlar sizce nasıl

• uygun

Oy: 16 69.6%
  • pahallı

Oy: 3 13.0%
  • daha uyguna bulabilirsin

Oy: 4 17.4%

• Kullanılan toplam oy
    23
  • Anket kapatılmış .
Ben o cahilliği 6 senedir yapıyorum :D.

abi ne bileyim kime dediysem opelin kendi yağını koydum diye
cahilmisin nesin diyorlar bende öyle yazdım kusura bakma :o
ne diyorsun abi senin önerin nedir peki
GM ye devam mı edeyim yoksa farklı bi önerin varmı ?

abi ne bileyim kime dediysem opelin kendi yağını koydum diye
cahilmisin nesin diyorlar bende öyle yazdım kusura bakma :o
ne diyorsun abi senin önerin nedir peki
GM ye devam mı edeyim yoksa farklı bi önerin varmı ?
Sorun yok, dert etme, şakalaşıyoruz. Benim asıl şaşırdığım nokta, Opel mühendislerinin hayat verdiği araçlarda kullanılması için onay verdiği, önerdiği bir yağı bazı kullanıcıların beğenmemesi. Opel çok kalitesiz bir marka değil, hatta son zamanlarda bana göre kalite bakımından ortalamaların üzerinde yer alıyor. Adamlar rekabetin her geçen gün çığ gibi büyüdüğü bir sektörde adi bir yağ kullanarak bindiği dalı keserler mi? Ben 6 senedir hiç bir zararını görmedim, bu yağdan dolayı (GM) motoru zarar gören, aracı arıza yapan bir arkadaşımız varsa bizimle paylaşsın. Günümüzde saygın firmaların ürettikleri aynı özelliklere haiz bütün yağlar üç aşağı beş yukarı kalite bakımından aynıdır. O nedenle illa şunu kullan veya bunu kullan diyemem. Ama 10-15 sene evvel bir oto dergisinde okuduğum bir uzman görüşünü paylaşayım. Uzman kişi yağlar hakkında bilgi verirken "araçlarda sık sık yağ markası değiştirmek iyi değildir" diye bir cümle kullanmıştı.

Son düzenleme:
Sorun yok, dert etme, şakalaşıyoruz. Benim asıl şaşırdığım nokta, Opel mühendislerinin hayat verdiği araçlarda kullanılması için onay verdiği, önerdiği bir yağı bazı kullanıcıların beğenmemesi. Opel çok kalitesiz bir marka değil, hatta son zamanlarda bana göre kalite bakımından ortalamaların üzerinde yer alıyor. Adamlar rekabetin her geçen gün çığ gibi büyüdüğü bir sektörde adi bir yağ kullanarak bindiği dalı keserler mi? Ben 6 senedir hiç bir zararını görmedim, bu yağdan dolayı (GM) motoru zarar gören, aracı arıza yapan bir arkadaşımız varsa bizimle paylaşsın. Günümüzde saygın firmaların ürettikleri aynı özelliklere haiz bütün yağlar üç aşağı beş yukarı kalite bakımından aynıdır. O nedenle illa şunu kullan veya bunu kullan diyemem. Ama 10-15 sene evvel bir oto dergisinde okuduğum bir uzman görüşünü paylaşayım. Uzman kişi yağlar hakkında bilgi verirken "araçlarda sık sık yağ markası değiştirmek iyi değildir" diye bir cümle kullanmıştı.

abi bu konu çok tartışıldı yazıldı çizildi hatta bir forumda epey konusu oldu konuya sonradan mobilde çalışan yağlar konusunda epey bilgili sanırım mühendisdi bir arkadaşda dahil oldu.. işin özü şu markalar açık yağ denilen ucuz yağları amblajlatıp kendi adlarında satıyorlar.. tabiki zarar vericek yağ kullanmıyorlar ama firmaların düşünceleri tamamen ticari ve işi kullanıcıya servis ücreti olarak ucuza getirtmek.. her kez araba alırken ilk nelere bakar ilk araba alırken bakdığımız 3 kriterden biri yedek parça biri ikinci el biride bol yaygın ucuz servisidir.. yağa dönersek markalar bu işi olabildiğince ucuza getirtmeye çalışdığı için haliyle kullanılan yağ ne çok kaliteli yani arabaya faydası var nede çok kalitesiz zararı var sadece yağlama yapıyor.. ama servisler daha kalitlei yağla motorun ömrü daha uzun olsun ve daha pek çok faydalı etkenlerden üst kalite yağlar öneriyorlar sonuçda servislerin yada ustaların bu yağ işinden bir menfaati yok..

gm in yağını bir ara bende kullanıyordum servis yağ değişim süresini 7500km demişdi ama ben 7000 de gittim değişime yağ arabadan kap kara çıkdı mobil 0 40 kullandım kutusunda yanılmıyorsam 25 bin kmde bir değişim yazıyordu yada o civarlarda bir şey tabi o kadar beklemedim 12 binde değişime gittim adamlar yağı karterden boşaltırken yağ tertemizdi adam hatta yağın durumu iyiymiş dedi..

bended gm var valla afedersiniz ota b*ka gazlıyoruz onur kardeşimle onun 7000 kmyyi geçti benimde 4 bini dandik olsa motoları kucağımıza almıştık :Dmaximayla aynı yağ ismi farklı

.............
gm in yağını bir ara bende kullanıyordum servis yağ değişim süresini 7500km demişdi ama ben 7000 de gittim değişime yağ arabadan kap kara çıkdı mobil 0 40 kullandım kutusunda yanılmıyorsam 25 bin kmde bir değişim yazıyordu yada o civarlarda bir şey tabi o kadar beklemedim 12 binde değişime gittim adamlar yağı karterden boşaltırken yağ tertemizdi adam hatta yağın durumu iyiymiş dedi..
GM yağını Opel'lerde kullanan yerler tamirhaneler mi yoksa yetkili servisler mi? Yetkili bir servisin dandik bir yağı önermesi ne kadar mantıklıdır? GM yağın PO'nun tesislerinde üretildiği söyleniyor, o zaman PO'nun yağlarının da kalitesi tartışılmaz mı?

Motorda kullanılan yağın renginin kararması ne anlama gelmektedir?
Motor yağının görevlerinden birisi de temizliktir. Kaliteli bir motor yağı, içeriğindeki katıklar sayesinde, motorda oluşan kurum parçalarını dağıtarak bünyesine alır, metal yüzeylere yapışmalarını engeller. Metal yüzeylere yapışanları da deterjanla temizler. Bu nedenle motor yağı kirlenerek rengi kararır. Dolayısıyla kirli görünen motor yağı görevini iyi yerine getiriyor demektir.

Kaynak:http://www.opet.com.tr/opet-oil/Icerik.aspx?cat=3&id=30

Son düzenleme:
abi ben yağa kalitesiz demedim sadece araba firmaları bakımları ucuza getirebilmek için en ideal iş gören yağı kullanıyorlar yani olabildiğince ucuz olsunda iş görsün aracımada zarar vermesin tamamdır zihniyeti ama yanlış ama doğru.. dandik dediğin firmalar abi yağda dünyanın bir numaraları mobil ve castrol zaten başka yağda önermiyor çoğu usta en azından benim ustalar.. yağıda zaten sen git al diyorlar yani adamın yağ sattığıda yok bu işden bir menfaatide yok.. isteyen gm alır isteyen mobil alır isteyen castrol alır her kezin kendi biliceği iş.

abi ben yağa kalitesiz demedim sadece araba firmaları bakımları ucuza getirebilmek için en ideal iş gören yağı kullanıyorlar yani olabildiğince ucuz olsunda iş görsün aracımada zarar vermesin tamamdır zihniyeti ama yanlış ama doğru.. dandik dediğin firmalar abi yağda dünyanın bir numaraları mobil ve castrol zaten başka yağda önermiyor çoğu usta en azından benim ustalar.. yağıda zaten sen git al diyorlar yani adamın yağ sattığıda yok bu işden bir menfaatide yok.. isteyen gm alır isteyen mobil alır isteyen castrol alır her kezin kendi biliceği iş.
Sen demedin ama birçok arkadaşımız GM yağı yerden yere vurup duruyor. Araba piyasasında ucuz alternatif ürünler daima vardır (mesela LPG, yada cam filmi), ama nedense bazıları göklere çıkarılır, bazıları yerlerde sürünür. Dandik yağ örneğim yanlış anlaşılmış. Benim demek istediğim hiç bir servis veya bilinçli bir usta kalitesiz sarf ürünlerini önermez, sen şimdiye kadar hiç "abi araca açık yağ koyalım veya -atıyorum- Çin malı rotillerden kullanalım hem ucuz hem de işini görür" diyen bir usta veya servise denk geldin mi? ;)

Sen demedin ama birçok arkadaşımız GM yağı yerden yere vurup duruyor. Araba piyasasında ucuz alternatif ürünler daima vardır (mesela LPG, yada cam filmi), ama nedense bazıları göklere çıkarılır, bazıları yerlerde sürünür. Dandik yağ örneğim yanlış anlaşılmış. Benim demek istediğim hiç bir servis veya bilinçli bir usta kalitesiz sarf ürünlerini önermez, sen şimdiye kadar hiç "abi araca açık yağ koyalım veya -atıyorum- Çin malı rotillerden kullanalım hem ucuz hem de işini görür" diyen bir usta veya servise denk geldin mi? ;)

abi tamamen sana katılıyorum zaten garantili araçlardada bu var yani dandik olsalar asla bu riske girmez gm firması:D

çok iyi fiat kardeşim motor yagı ne marka

motor yağını castrol magnatech almak istiyorum

zaten gm nin yağı 50 tl civarında
castrolde 55 tlymiş o zaman castrol alacağım.
kısmet olursada memnun kalırsam bundan sonra castrol ile devam edeceğim
bakalım memnuniyet durumuna göre

Geri