balatalardan ses geliyor..

SERKANKAHRAMAN

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Kas 2007
Mesajlar
15
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar aracım astra G. Fren balatalarını 8.000 km önce değiştirdim.fakat buaralar frene bastığım zaman gıcık bir ses geliyor.anlayamadım sizce balatalar bukadar km de bitermi yoksa başka bir sorunmu var anlayamadım.
Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
 
bitmemiştir balatalar bende değiştireli 7000 km oluyor bendede hala ötüyor. Nedenini bende bilmiyorum.
 
bende değiştirdiğimde ses gelmiyordu ama yeni yeni başladı anlamadım. 10.000 bakımı geldi artık orda gösteririm.neden olduğunu öğrenirsem buraya yazarım.
 
balata nın kenarında bi metal çıkıntısı var onu kontrol ederseniz iyi olur bence:)
 
disklerinize baktırdınız mı benimde kuş gibi ötüyodu disklerden dedi servis... bi dahaki balata degişiminde ddiskle komple degiştiricem..
 
Banada aynısını söylediservis neymiş diskte yamulma varmışalay eder gibi adamın dediğine bak, neyse olay tamamen takılan balatanın kalitesi ile alakalı birsey. Uzun dönem ötüyor balatalar. ben aşağı yukarı 35000 km yol yaptımyeni geçti çünkü değişim zaman geldi. Onun için sustu herhalde. Fakat diskleri falan değiştirmeyi düşünmeyin gerçekten ağır masraflar.





Ahmet Altınçubuk
 
benim arabamda frene sert ve sürekli bastığım zaman (mesela, 10mt. ilerde kasis var, hızı düşürmek için frene yüklendiğimde) öyle kuş gibi ses değil de, daha garip bir ses çıkıyor.. gacır gucur gibimi desem, guluk guluk mu desem..
 
bende de var kuş sesi gibi bi ötme.. ben de 4 balatayı da değiştirmiştim. bu sesin gelme nedeni arka kampananın kendisinden... (eğer ses önden geliyorsa disktendir.) sonuçta balata bitiyor ama uzun sürede kampanayıda bitirir..
 
Ben öğrenmiştim servisten. Defalarca balatamı disk mi diye dolandıktan sonra tabi kii.

Balatanın malzemesinin kalitesinden kaynaklı. kullandığımız orjinal balata fakat eskiden oludugu gibi aynı malzeme karısımı ile üretilmiyormus. Üretim maliyetlerin düşmesi için malzeme yapısı değiştirilmiş. Ayrıca doğru hatırlıyormuyum emin değilim ama hindistanda üretiliyormus balatalar. eskiden almanya üretim çıkışlıymış.

O sürtünme sesi, ciyaklama tarzı sesler tüm opellerde var:)
 
Geri
Üst