Benzin-dizel-lpg...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KentucKy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dizelmi?Benzinlimi?LPG mi?

• Kullanılan toplam oy
    373
dizel kullanıcısı olarak bende benzinli derim. aslında tek hayalim var vectra b alıp lpg taktırmak tabii hayal temiz bi araç bulamayacağımı biliyorum :(

Kesinlikle benzin.

Fiyati artik dieselden ucuz.

Lpg ile güc kaybi var (insanlar yok diyor ama var o da %10 kadar), bakim masrafi (kurallara uyacaksan her 10.000 km'de bir bakim ve hic de ucuz degil)... Motor ömrü kesenlikle azaliyor. Tüm Avrupa'da (Türkiye istisna olamayacak) ekstra vergi geliyor. Zaten LPG iyi olsa herkes Batida kullanirdi. Hic düsünmedim bile.

dizeli hep savundum durdum...ağır bakım masraflarına rağmen...ancak son zamlarla beraber pek bir ayrıcalığı kalmadı...gürültüsü+ağır bakım masrafları düşündüğüm zaman artık dizele veda zamanı geldi...
benzin zaten pahalı...geriye lpg kalıyor....güçlü bir motorda sanırım güç kaybı pek hissedilmez....

Bence Her Zaman Lpg Neden Derseniz Benzinden Ucuz, Araba Dizelli Araçlardan Daha Seri Daha çevre Dostu. Patlama Tehlikesine Gelince Lpg Sistemlerinde Biri Lpg Tankinin üstünde Olmak üzere üç Tane Gaz Kesici Var Ve Kontak Açilmadan Gaz Kesici Bobinler çalişmiyor Montaj Düzgün Yapildiktan Sonra En Az Benzin Kadar Güvenli Ayrica Lpg çekişi Düşürüyor Diyenlere Inanmiyorum çünkü Ben üç Yildan Beri Lpg Kullaniyorum Hiç Bir Fark Yok.

Güc düsüsü kesin var. Zaten lpg-sistemleri üretici brösürlerinde de öyle yaziyor (%10 kadar).

Kesinlikle benzin.

Fiyati artik dieselden ucuz.

Lpg ile güc kaybi var (insanlar yok diyor ama var o da %10 kadar), bakim masrafi (kurallara uyacaksan her 10.000 km'de bir bakim ve hic de ucuz degil)... Motor ömrü kesenlikle azaliyor. Tüm Avrupa'da (Türkiye istisna olamayacak) ekstra vergi geliyor. Zaten LPG iyi olsa herkes Batida kullanirdi. Hic düsünmedim bile.

BAZI ARKADAŞLARIN BÖYLE DÜŞÜNMESİ BENİ SEVİNDİRİYOR ASLINDA ZATEN LPG YE OLAN İLGİDEN HER GÜN ZAM GELİYOR. AMA BEN YİNEDE SANA DOĞRUYU ÖĞRENMENDE YARDIMCI OLMAK İSTİYORUM ÖNCELİKLE İDDA ETTİKLERİNİN HİÇ BİR TEKNİK AÇIKLAMASI YOK 1.Sİ LPG NİN ENJEKTÖRLERİ BENZİN ENJEKTÖRLERİNDEN DAHA BASIÇLI YAKIT PÜSKÜRTÜYOR ARTI GAZ BENZİNDEN DAHA YANICI BİR MADDE OLDUĞU İÇİN ÇEKİŞTEN DÜŞMESİNE İMKAN YOK 2. Sİ 10 000 DEN 10 000 E BİRTEK GAZ FİLİTRESİ DEĞİŞİYOR ODA 15 YTL FALAN 3. SÜ DE BLOK İÇİNDE BENZİN HAVA KARIŞIMI PATLADIĞI ZAMAN BENZİNDEN AZ DA OLSA BİR KURUM PİSTON YATAKLARINA YAPIŞIYOR BUDA ZAMANLA MOTOR AŞINMASINA VE MOTOR YAĞININ ÇABUK KİRLENMESİNE SEBEP OLUYOR AMA LPG YANDIKTAN SONRA HİÇBİ KURUM VE BENZERİ ATIK KALMIYOR BUDA MOTOR ÖMRÜNÜN UZAMASINI SAĞLIYOR. SON OLARAK LPG Yİ İCAT EDENLER İTALYANLAR BİLDİĞİM KADARIYLA ŞU AN İTALYADA BAYA YAYGIN Bİ KULLANIM VAR AYRICA ŞU AN ALMANYADA BİLE LPG Lİ ARAÇLAR VAR HABERİN OLSUN...

LPG belki kullanilmis araclara uyulamak iyi olur ama yeni arabaya lpg takmayi gercekten anlamam.

Italya'da cok kullanilir. Dogru! Ama Italya'dan gelen kullanilmis arabalari artik kimse almak istemiyor. Cünkü motorlari cok kötü.

Bir maddenin yanici olmasi yanma cevrimlerinde pek fazla anlami yok. Diesel, benzin ve lpg'nin yanma cevrilerine bakarsan bunu görürsün. Bu yakitlardan en yüksek alt isil degeri olan hangisi?

Bu Gün Araç Sifir Da Olsa 1200 Motor Da Olsa 180 - 200 Ytl Den Daha Az Benzin Yakan Araç Var Mi? Yok Ama Bende 2000 Model 1,4 Motor 90 Beygir Astra G Var Km şehir Içi 155 Kuruş şehir Dişi 140 Kuruş Yakiyo (gaz 1,700 Ytl Iken) Benzinde Ise 240 Kuruş Yakiyo Km De 85 Kuruş Fark Var Ama Performansta Bi Fark Yok Sence Bu Lpg Bağlatmak Için Yeterli Bir Sebep Değil Mi. Ayrica Yeni Arabalara Neden Bağlanmasin Ki Fiat Orj. Lpg Li Araç üretiyo.

sıralama arasında yok ancak yakıt kalitesi derseniz en çok kaliteli olan yakıt CNG daha sonra LPG daha sonra BENZİN daha sonra MAzot geliyor...güç düşük yakıt tüketimi tork isterseniz dizel, serilik ve paranız çoksa anlık hızlanma ve motor sesi düşük olsun derseniz benzin derim ben... ama üçününde birbirinde farklı avantajları ve dezavantajları var ne yazsakki:Dbu konuda ben yorumsuzum:D

Geri