Benzin-dizel-lpg...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KentucKy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dizelmi?Benzinlimi?LPG mi?

• Kullanılan toplam oy
    373
bu rakamlardan eminmisiniz.özellikle 1.3 için...
ayrıca motor sesi hala yüksek bence.özellikle soğuk havalarda ve motor soğukken.

rakamlar doğru ancak yedek parça ve ciddi arızalarda daha maliyetli olmakta. bakım maliyeti kelimesinin altında aslında dikkatli ve özenli kullanım da yatmakta.
motor sesi ise doğal olarak tam anlamıyla giderilemez ( dizel sistemi - kabaca ve basitçe : piston sıkıştırma ile patlama mecvut ) ,

ancak kabin içine gelen rölanti ve 90 km/sa dB ses seviyeleri benzinli modeller ile neredeyse aynı..

bu rakamlardan eminmisiniz.özellikle 1.3 için...
ayrıca motor sesi hala yüksek bence.özellikle soğuk havalarda ve motor soğukken.

Umutun da yazdığı gibi rakamlar kesin..
Dizel sesine gelince, işte orda araba kalitesi devreye giriyor. Kalitesi belli olan arabalarda araç yürümeye başladığında tısır tısır, benzinliyle fark yok denecek kadar.. Ben astramda test ettim onayladım:) Ama renoyu, fiatı bilemem.

Ayrıca dışarda duyulan ses sizi yanıltmasın.

ya bu zamanda alınacak araba benzinli.benzinle dizelin litre fiyatı aynı oldu nerdeyse.hiçbir avantajı kalmadı.sıfır dizele verdiğiniz parayı ancak 70-80 binde telafiye geçiriyorsunuz.ama dizelin menzilide ayrı.istasyonun yolunu unutturuyor.ama ileri yıllarda bunun sesi artar,titreyerek çalışması falan olabilecek şeyler.kim ne derse desin 0 ile 100 bin km dizellerin sesi farklı

ya bu zamanda alınacak araba benzinli.benzinle dizelin litre fiyatı aynı oldu nerdeyse.hiçbir avantajı kalmadı.sıfır dizele verdiğiniz parayı ancak 70-80 binde telafiye geçiriyorsunuz.ama dizelin menzilide ayrı.istasyonun yolunu unutturuyor.ama ileri yıllarda bunun sesi artar,titreyerek çalışması falan olabilecek şeyler.kim ne derse desin 0 ile 100 bin km dizellerin sesi farklı

Ben hesapladım 40 km de telafi ediyor

Benzin dizel arasında 9 ykr fark kaldı. Artık çok çok fazla km yapılmıyorsa dizel almak mantıksız. En mantıklı olan lpg gözüküyor. Tabi lpg ye aşırı zamlar gelmezse

Ayrıca 7 senedir lpgli araç kullanıyorum, hesabıma göre 13 milyar kar etmişim. Buradan lpg karşıtı arkadaşlara şunu diyorum, siz benzinle veya dizelle binmeye devam edin ki lpg ye zam gelmesin fazla :)

benzinli ile dizel arasındaki fark neymişşş?????

1.4 enjoy sport paket 0 km corsa,metalik renk,kasko dahil 30,400
1.3 CDTI essentia konfort paket corsa ,metalik renk,0 km kasko dahil 31,100

FARK : 700 YTL...çelik jant,sis farı,kapı kolu rengi. tırı vırı yaniiiii

hangisi mantıklı????

yani...sonradan kendi zevkine göre yapabilecegın jant-lastik vs...mi?
yoksa bir depoda yaklaşık 250-300 km fazla gideceğin dizelmi(vergiside düşük)
litre fiyatı aynıymışş...abi bi depoyla kac km yaparsın ondan bahset bana

Geri