Benzinde Çalışırken Siyahımsı Duman!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eyup01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eyup01

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar benim araba lpg'li gazda çalışırken ekzost dumanı gayet normal değerlerde; ama uzun bir müddet benzinde kullanmıyordum, geçenlerde benzin aldım benzinde tam siyah değil; ama siyahımsı duman çıkıyor. Acaba bu durum normalmidir, yoksa bir soruna işaretmidir? Ben şöyle düşündüm: Acaba gazın oluşturduğu pisliği ve kurumumu atıyor???

Son düzenleme:
Arkadaşlar benim araba lpg'li gazda çalışırken ekzost dumanı gayet normal değerlerde; ama uzun bir müddet benzinde kullanmıyordum, geçenlerde benzin aldım benzinde tam siyah değil; ama siyahımsı duman çıkıyor. Acaba bu durum normalmidir, yoksa bir soruna işaretmidir? Ben şöyle düşündüm: Acaba gazın oluşturduğu pisliği ve kurumumu atıyor???

Cevabı ben yazayım ohalde sizlerde öğrenin: Lpg montajı sırasında tamirciler hava ve karışım ayarını yani karbüratör ayarını tam yapamadıkları için hava filitresinden karbüratöre gelen hortumun yarısını koli bantıyla kapatıyolar ve böylece sorunu kestirmeden çözüyolar. Lpg de yapılan bant uygulaması ve karbiratördeki fakir karışım benzinin tam yanmasına engel olduğu için egzostan çıkan duman siyahımsı oluyor.
:good: :good: :good:

güzelmiş abi kendin pişir kendin ye olmuş walla ! :D

Tebrik ederim 2 saat düşününce çözmüşsün olayı :D

Sağolun arkadaşlar tezahurata gerek yok teveccühlerinize layık olmaya çalışıyoruz.

benzindende yapabilir...dikkat etmek gerek...

ya çok fakir karışımla çalışıyor o zaman hava fazla yakıt az bu sefer motorun boğulma anları çekişin düştüğü anlar vs.. çok zengin karışımda silindirlere alınan hava yüksek devirlerde pistonun hızına yetişemeyeceğinden yakıt tam yanmadan çıkacak ancak bu sefer çiğ yakıt çıkar...egsozdan siyah duman çıkması aracın avans yada rötar zamanlarından yapar...neyse abi sorunun çözüldüyse sorun yoq:D saygılar...

Geri