benzinde yığılma

mustaferbil

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar 2001 vectra comfort aracımda benzin 20 lt ve altına geldıgınde belli aralıklarla gazı kesiyor sonra birden fırlatıyor. benzın 20 lt uzerınde ıken bı sorun olmuyor nedenı ne olabılır.?

Pompa tam basamıyor, yada depo içindeki hortumu çatlak olabilir. Çatlak benzin seviyesinin üzerinde kaldığı zaman depodan depoya basıyordur.

Benzin pompasından büyük ihtimalle.Opelleri kesinlikle çeyrek deponun altına indirmemek gerekiyor.Sana tavsiyem önce iyi bir enjektör temizleyi alıp benzin deposuna kat.Ve mümkün olduğunca yüksek devirlerde kullanmaya çalış hatta sık sık 6000 devirleri gösterirsen daha iyi olur.Ben sorunumu bu şekilde çözmüştüm.

enjektör temizleyicinin bi zararı olur mu acaba. nerede kattırabilirim bu katkıyı. servise gittiğimde borularla ilgili bişi söylemediler. direk pompaya yöneldiler pompadan kaynaklanıyor olabilir dediler pompada pahalıymış direk değiştirmek istemedim araba gazlı olduğu için.

bir de bu katkı pompadan olan sorunu mu gideriyor tam anlayamadım.

Pompa tam basamıyor, yada depo içindeki hortumu çatlak olabilir. Çatlak benzin seviyesinin üzerinde kaldığı zaman depodan depoya basıyordur.

böyle bırsey mumkun olamaz basıncla calısıyor emişle değil

ne olabilir bi fikriniz varmı acaba ?

Sorunu ustalarında dediği gibi pompa haricinde boş yere arayıp masraf etmeyin. Ya pompa arızalı yada hortumu çatlak. Muadil pompaların fiyatları gayet uygun. Belki sadece hortumudur.

Depodan emerek, enjenktöre basıyor. Şu an eskisini depodan çıkarttım bakıyorum, dalgıç pompa dan hiçbir farkı yok gibi.

aynı sorunu ben yaşadığım için yazdım.Ustam enjektör temizleyici at depoya yüksek devir kullan dedi.Düzelmez ise benzin pompası değişecek dedi.Benim aracım düzeldi sadece yardımcı olmak için başıma geleni yazdım.Uygulamanı tavsiye ederim.

Geri