Benzine büyük farkkkk

Akaryakıt şirketlerinin cebine indirdiği paraların hesabını neden devletten soruyorsunuz diye sormak istiyorum,
eğer bilgilerim beni yanıltmıyorsa, akaryakıttan alınan vergi oranları AB ülkelerinden çok da yüsek değil ama yakından takip etmiyorum; yanlışsam hatırlatın.
vergi farklı değilse aradaki fark, akaryakıt şirketlerinin cebine gidiyor.

Bence etraflıca araştırmak lazım, bu kadar yüksek fiyattan akaryakıt alıyoruz para devletin kasasına mı gidiyor?

Polemik yapmak istemem ama mesela %40 kar oranlarınızı düşürün denilince ayaklanıp, hedef saptırtmasıyla SGK yı suçlayan, hatta güzelim internetten yapılan ilaç alma prosedürünü bile beğenmeyen bildirgeler yayınlayan; ettiği kar kendisine pek bi tatlı gelen Ezcacılar birliğinin neden heyecanlandığını daha derinden merak etmek lazım.

Neyse ben vergi oranlarını yüksek buluyorum devlete bunlar kolay para getirir bizim vekiller de kolay parayı çok severler burası açık,
ama akaryakıttaki farkın vergilerin yanında akaryakıt firmalarından da kaynaklandığını düşünüyorum. araştırmak lazım.

benzin.jpg

Benzinden alınan vergide "dünya rekoru" yıllardır Türkiye’ye ait.

Yüzde 409 oranı ise, rekorun da rekoru!..

Tabloya bakıyoruz;

8 Temmuz 2008’de, benzinin rafineri çıkış fiyatı: 1.13 YTL

Alınan vergilerin toplamı (ÖTV + KDV): 2.03 YTL

Vergilerin rafineri çıkış fiyatına oranı: (Yüzde) 180

17 Aralık 2008’de, benzinin rafineri çıkış fiyatı: 0.47 YTL

Alınan vergilerin toplamı: 1.92 YTL

Vergilerin rafineri çıkış fiyatına oranı: (Yüzde) 409

bu eski bir hesaplama bunu bu günün rafineri fiyatlarınada orantılıya bilirsiniz burdaki hesap ne kadar bizlerden hava parası alındığının bilinmesi..

sigara yasağı getirdiler şimdi 2,500 lirayı veren kahve sahibi sigara içiriyor. insan sağlığı üzerinden bile rant sağlayan devlet daha ne yapmazki.hala oy vercem diyen varmı?

sigara yasağı getirdiler şimdi 2,500 lirayı veren kahve sahibi sigara içiriyor. insan sağlığı üzerinden bile rant sağlayan devlet daha ne yapmazki.hala oy vercem diyen varmı?

İnalıcak gibi değil.!
Nasıl yani cezamı yoksa aylık aidatamı bağlamışlar.
Buna garip ama gerçek diyelim.;)

Sigara ruhsatı gibi bişi çıkardılarmı sonunda yaaa oleyy :)

bu hükümetin rengi zaten kürt açılımından belli oldu bir abimiz beşiktaş ilçe deydi ak parti sırf bu açılımdan partiden ayrıldı bu açılım yüzünden parti tabanında da çok büyük çatlaklar var saklıyorlar .. yani parti içide kaynıyor..

bizim kahveci abi dedi ama aylık değildir herhalde kaç para kazanırki bi kahvehane. yani kimsenin seni beni düşündüğü yok konu sadece para. ona ruhsat vercek ötekine ceza kesecek bu devran böyle sürüp gidecek.

Geçmiş olsun benzin yılbaşında 4 lira motorin 3.20 ...

Arkadaşlar ülkesini seven bu adamlara bir daha oy vermesin görün halimizi!

dün yakıt alacaktım işim vardı yarın alırım dedim,
unuttum zam olacağını, 3,02 ye çıkmış bu gün..

Geri