Bi-xenon mercek montajı

h4 de bixenon dur normal fardır mondial de h4 olmaz :) tek ampül sayesinde reflektör vasıtasıyla uzun kısa yapılır ds2 ile aynıdır tek farkı ds2 biraz daha pahalı ds2 ampülleri falan biraz daha pahalı ondan dedim niye ds2 diye..

h4 ampulun ıcınde ıkı devre var yanan. kısa da bır devre yanıyor, uzun yakında ikisi birden. D2S ampulde boyle birşey yok. sürekli aynı yanıyor, uzun kısa farkını ise, merceğin bobinine giden tetikleyiciye uzun far elektriği verilmesiyle şapkanın inip kalkmasıyla yapılıyor.

mondial 151rs ve 150hs H4 far ampulu kullanıyor

hatta bu yüzden dir ki, H4 far ampulun arkasında - + şeklinde iki ayak yok, 3 ayak var. 3. sü de uzun farın elektriği

H4 ampul

post-5-1181509058.jpg

Son düzenleme:
hatta uzun far hüzmesini iptal edeceğimi bilsem bugun montajı bitirirm ama muayene de sorarlarmı bu uzun far hüzmesi neden yanmıyor diye o kafamı kurcalıyor. cunku uzun kısa farın dengesını yakalamak zor zaten, eger uzunu ıptal edeceksem, kısa ile bi çizgi yakalarım, uzunu da zaten aynı mercek vuracağı için sıkıntım olmaz... kararsız kaldım doğrusu

melih bu cümlenle getirdin getirdin topu taca attın yani.
balığı tuttuk tam elimize alacakken kanca koptu.
yani hüsrana uğrayışımı daha nasıl anlatabilirim bilemiyorumki.
muayenede sorun çıkarır mı?
eski uzunlar ne olacak ?
bide imzadaki jantlarmı takılı arabada öyleyse benim jantlarla değiştirelimmi :)
(şaka şaka)

hatta uzun far hüzmesini iptal edeceğimi bilsem bugun montajı bitirirm ama muayene de sorarlarmı bu uzun far hüzmesi neden yanmıyor diye o kafamı kurcalıyor. cunku uzun kısa farın dengesını yakalamak zor zaten, eger uzunu ıptal edeceksem, kısa ile bi çizgi yakalarım, uzunu da zaten aynı mercek vuracağı için sıkıntım olmaz... kararsız kaldım doğrusu

melih bu cümlenle getirdin getirdin topu taca attın yani.
balığı tuttuk tam elimize alacakken kanca koptu.
yani hüsrana uğrayışımı daha nasıl anlatabilirim bilemiyorumki.
muayenede sorun çıkarır mı?
eski uzunlar ne olacak ?
bide imzadaki jantlarmı takılı arabada öyleyse benim jantlarla değiştirelimmi :)
(şaka şaka)

topu taca atmadım yanlış anladınız. normalde muayenede sorun çıkarmıyor. bakın şoyle bişey var. merceği takarken, kısaları yaktığımda uzunların ( mercekteki uzun değil, orjinal uzunların) kısa far ışığının tam üzerine denk gelmesi lazım. zaten mercekteki uzunlar haliyle kısa mercek ışığının tam üzerine denk gelecek ondan şuphe yok. hella yapmış ona mudahale gerekmıyor. eger uzun far hüzmesinin ampulunu deaktif edersem şimdi bile montajı yapabilirim. cunku far tasına taktığımda sağa sola ve yukarı aşşağı ayar yapabiliyorsunuz rasgele taksanız bile. ama orjinal uzunlarla kombinasyon sağlanacaksa D2S ampullerimin gelmesini bekleyip, uzunlar yanıkken kısa farın ışığının uzunların tam altına düşürecek şekilde montaj yapmam gerekecek. tam bir montaj içinde ampullerimin elimde olması gerekiyor. eger uzun far hüzmesini iptal ettiğimde, yani sadece mercek ile kısa uzun kullandığımda , muayene memuru bu uzun far hüzmesi neden yanmıyor diye sormayacaksa ( çunku uzunlarım mercek içinde yanıyor olacak zaten ) hemen montajı yaparım. he eger reflektörün içinde uzun hüzmesi var diye bana uzunlarım yanmıyor muamelesi yapacaksa , D2S ampulleri bekleyeyim oyle montajlayayım deneyerek. yani soru aslında güzel :)

ben h4 de öyle biliyorum tek şapka var o çevrilince ampül maksümum aydınlatmayı veriyor uzun oluyor şapka indimi kısa oluyor ds2 ile aynı diye biliyorum h4 çünkü zamanında ds2 yokken çok h4 bixenon far yapanlar vardı bende bir ara düşünmüşdüm araştırmışdım..

Hid_conversion_kit_xenon_lamp_H4_3.jpg

senin mondial hangisi benim bildiğim zatlarda ve diğer scooterılarında 35 wattlık armut yada traktör ampülü denilen ampüllerden var.. :D

benim mondial de şu ustte eklediğim var. H4-1 oluyor sanırım. H4-2 lerde yanyana 2 tane var. H4-3 bu eklediğiniz. H4-4 de bu eklediklerinize benzer birşey. bu eklediklerinizin tamamı orjinal reflektörü kullanıyor. hepsi çakma yani. orjinal hiçbir araçta bu tip oem xenon ampul goremezsiniz

evet ds2 gene en güzeli gibi..

bu arada h4 ü orjinaldenmi vardı çok ilginç mondialcilerin en büyük derdi ışıklandırmadır arkadaşda zat var ondan iyibilirim 35 waatlık traktör ampülü var zatlarda acaba yeni kasalara mı h4 taktılar :D :D

evet ds2 gene en güzeli gibi..

bu arada h4 ü orjinaldenmi vardı çok ilginç mondialcilerin en büyük derdi ışıklandırmadır arkadaşda zat var ondan iyibilirim 35 waatlık traktör ampülü var zatlarda acaba yeni kasalara mı h4 taktılar :D :D

benimkisi 2005 model, ilk çıktığı zaman almıştım bu çinliler. hala daha sorunsuz binerim. aydınlatmadan yana şikayetim pek olmadı ama geçen yaz Hyosung Gt650R alınca farketmediğim bir şekilde far camı sarardı mondial in. çunku açık garajda yattı motor bütün yaz. güneş soldurmuş. halbuki 4-5 sene boyunca hep kapalı garajda tutmuştum hiç birşey olmamıştı. şimdi far camı sebebiyle biraz kesti ışığı. bu arada orjinalleri kısada 18Watt çekiyor sanırım. 55 Watt lık ampul aldım sanıırm uzunda 55Watt çekiyor osram ın otomobil ampulu. onu takacağım far camını değiştirirken.. zaten gündüz kullanımda far açmadığım için aküyü yormam. gece de varsın biraz yorsun. aküm sağlam.

Son düzenleme:
Geri