Bi-xenon mercek montajı

Son video bi-xenon değil ki standart Corsa B farı. Uzunları yakınca kısaların kapandığı tipten. Tamponda farın hemen önündeki ışık hareketlerine bakarsanız anlaşılıyor. Xenon bile değil tahminim, 6000K halojen ampul takmış sadece. Zaten mercek te yok, alakasız bir video..

merceksiz xenona hayır...gözlerimiz mahfoluyor...resmen zulüm...

Son video bi-xenon değil ki standart Corsa B farı. Uzunları yakınca kısaların kapandığı tipten. Tamponda farın hemen önündeki ışık hareketlerine bakarsanız anlaşılıyor. Xenon bile değil tahminim, 6000K halojen ampul takmış sadece. Zaten mercek te yok, alakasız bir video..

youtube da aratınca bu çıktı yapacak bi şey yokk
corsa bi xenon

hadi melih noldu son durum nedir başlamadınmı daha montaja

aga lar simdi duvardaki desenini çizdim orjinal h7 ile. ama d2s ampulum olmadan mercegi sabitleyemiyorum merceğe. o yuzdende kesmek istemiyorum. hava postası yoluyla gelıyor geldi gelicek yani. acele etmeyin. yapıcam montajı :D

ebaydan aldın sanırım.. bende ampüllerimi ordan aldım philips burning light xenon ampülü 4300k aslında şöyle bir şey olmazmıydı misal kısalarını 4300k orjinal xenon yapsaydın uzunlarınıda kaliteli şu philipsin power 2 night yada crystal gibi extreme serisinden bir ampül takıp yapsaydın bence öylede bixenon gibi olurdu..

şu anda zaten xenon kullanıyorum. 6000 k xenonlarım ve uzunlarda da kaliteli seri philips sanırım xenon goruntulu ampullerım var. amacım aydınlatmayı ıyıleştırırken ınsanların gozunu almamak. yoksa dediğiniz yollardan geçeli çok oldu :)

bixenon farın bir esprisi yok aslında yani görüntü olarak bir kalite farkı yok.. uzun kısa tek reflektörde sellek atarken bir rahatı var o kadar...
normal xenon kitede kalitelidir 4300k yani fabrika standartlarında bir xenon ampül takarsanız çok kaliteli görüntü elde edersiniz.. yani görüntünün tamamen kelvin değeri ile ilgisi var ds2 yada h7 h1 olması ile pek ilgilisi yok.. philipsin xenon görüntülü ampülü ise büyük ihtimal dimand visiondır o ampüller görüntü olarak berbat ampüller mavi ışık verme adına görüntü kalitesinden çok büyük fedakarlık etmişler.. benim dediğim gerçek performasn serisi ampüller diamond vision falan tamamen ticari amaçlı çıkmış ampüllerdir..

xenon gibi derken bile aslında en büyük hatamız bu xenon fabrika değeri 4300k dır bütün araçlarda fabrikasyon değer 4300k dır mercedes gibi firmaların özel ışıklandırma sistemleri var mesela onlarınki 5000k ama görüntü verimi 4300 onlardada..

işin doğrusu 4300k kelvin değeri insan gözünün en verimli görebildiği değer ama dışardan bakarsanız normal ampülden farkı yokdur bizdekiler illa xenon aldım beyaz olucak takıntısı olduğu için görüntüden çok fedakarlık ediyorlar.. dünyada fabrikasyon 6000k diye bir şey yok bu piyasada 6000k adı altında satılan kitler tamamen ticari show amaçlı satılan kitlerdir tamamen ticari bir şey..

benim aracımda uzunlarda 4300k var kısalarda 6000k var uzunları bir yakıyorum gece uzun yolda yok böyle bir şey sanırsınız gündüz ampüllerde kaliteli birde philips.. aynı ampülün kısalar içinde aldım en yakın zamanda takıcam.. bende de bir heves her tür ampülü kullandım 8000k 6000k sislerimdeki xenon kit mesela 3000k dır orjinal koyu sarı sisfarı rengi.. xenon tecrübemden şunu anladımki ampülün cinsinin ışık gücüyle bir ilgisi yok.. ne varsa ampülün kalitesi ve kelvin değeri olay bu yurt dışından getirttiğim philips xenon ampüllerle xenon kitinin içinden çıkan ampüller arasında bile kalite farkı var birinde fılament yok gibi diğerinde kalın fılament var...

dediğinizin hepsi doğru ama bu tarz uygulamalarda , olması gereken yerden ziyade dağı taşı da aydınlatıyorsunuz. ve çok göz alıyor. yani bu uygulamayı kendimle beraber, diğer şoforler içinde yapıyorum. hatta kanımca merceksiz tüm farların yasaklanması yada uretımının kaldırılması gerekiyor. hepsi göz alıyor. halojen ampul bıle olsa. dikkat edin arkanızda merceksiz xenon yada halojen ampul kullanan bırı varsa yan aynalarınıza ışık vurur. ama mercekli farda boyle birşey soz konusu değil.

Geri