bıktım bu cezalardan

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aga78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
seninkide harbiden şansızlık hep seni mi buluyor bu cezalar anlamadım yav

Kanun Maddesi
Trafik İhlalinin Konusu
Kimlere Uygulanacağı
Ceza Miktarı ve Uygulayacak Kuruluş
Ceza Puanı (Sürücüler İçin)
Belgelerin Geri Alınması
Belgelerin İptali
Trafikten Men
Araç Kullanmaktan Men
Diğer Hususlar
Trafik Polisi
Diğer Yetkili
Mahkeme
İdari
Para
Cezası
Adli Para Cezası
Hapis Cezası
47/1-a
Trafik zabıtası veya özel kıyafetli veya işaret taşıyan diğer yetkili kişilerin uyarı ve işaretlerine uymamak,
Sürücülere
108,00 YTL
Peşin . 81 YTL
10

47/1-c
Trafik işaret levhaları, cihazları ve yer işaretlemeleri ile belirtilen veya gösterilen hususlara uymamak,
Sürücülere
52,00 YTL.
Peşin 39 YTL
10

gördüğüm kadarıyla memurun ikazına uymamanın cezası iki kat daha fazla
polisler zor şartlar altında görev yapıyorlar tatlı dille konuşmak birçok sorunu çözüyor daha uygun bir uslup kullanılsa belki bu yaşadıkların yaşanmayabilirdi...
Belki senin hayatında yaşadığın ilk şeyi onlar bir günde onlarca kez yaşıyorlardır !!!
karşıdan beklenen anlayışı öncelikle kendimiz mi göstermeliyiz ??

Kanun Maddesi

Trafik İhlalinin Konusu

Kimlere Uygulanacağı

Ceza Miktarı ve Uygulayacak Kuruluş

Ceza Puanı (Sürücüler İçin)
Belgelerin Geri Alınması
Belgelerin İptali
Trafikten Men
Araç Kullanmaktan Men

Diğer Hususlar
Trafik Polisi
Diğer Yetkili

Mahkeme

İdari
Para
Cezası
Adli Para Cezası
Hapis Cezası

47/1-a
Trafik zabıtası veya özel kıyafetli veya işaret taşıyan diğer yetkili kişilerin uyarı ve işaretlerine uymamak,

Sürücülere
108,00 YTL
Peşin . 81 YTL

10

47/1-c
Trafik işaret levhaları, cihazları ve yer işaretlemeleri ile belirtilen veya gösterilen hususlara uymamak,

Sürücülere
52,00 YTL.
Peşin 39 YTL

10

gördüğüm kadarıyla memurun ikazına uymamanın cezası iki kat daha fazla
polisler zor şartlar altında görev yapıyorlar tatlı dille konuşmak birçok sorunu çözüyor daha uygun bir uslup kullanılsa belki bu yaşadıkların yaşanmayabilirdi...
Belki senin hayatında yaşadığın ilk şeyi onlar bir günde onlarca kez yaşıyorlardır !!!
karşıdan beklenen anlayışı öncelikle kendimiz mi göstermeliyiz ??

:good: çok doğru bence de. Neticeye baktığınız zaman durulmayacak yerde durmuşsunuz. biraz daha anlayışlı ve daha uygun bir uslup kullanılmış olsa belki bu dereceye gelmeyecekti...dava açmanız size bir şey kazandırmaz. ne için dava açacaksınız ki? zaten anladığım kadarıyla tutanağı da imzalamış olduğunuzdan cezalar için bir olasılık yok...memurların davranışları için ise, memurlar size kaba davranmış olabilirler, ama yaptıkları hareketlerde suç teşkil eden bir öğe yok, hakaret yok, darp yok...bu sebeple dava açabileceğiniz bir mevzu da yok. sadece biraz daha sükunet...sabır...

park etmedim aracı stop etmedim ve kibarca rica etsem 1 dakika dedim ama onlardan davar gibi cevap gelince ben çoban gibi konuştum yarım saat araba sokak çıkışında kaldı demekki engel melgel degil ben 1 dakika dedim onlar sagolsun yarım saaat ugraştılar

caddede başka araçlarda vardı onlara yazdımı dersiniz tabiki hayır.

ben aracı park etmiş olsam başında olmasam tamam ama diyorum stop bile etmedim elbetteki memurla iyi konuşmak gerek trafik harici başka konularla ilgili polis jandarma vs işim oldu bi çok kez yol verdikleride oldu ama her şey efendi konuşmakla mümkün bunu çok iyi biliyorum zaten ama karşından gelen tepki önemli yok öyle kafasına göre yaz ciz lan lun
fark yapmaz 300 ytl yazsın ama haklı olsun ve adam gibi konuşsun sonra alışırlarsa sonu kötü olur

bende kızılayda 5 dklığına bi mağazadan alışveriş yapıp çıktım o esnada cezayı yazmışlar çekiciye de yüklemişler durumu anlattım kibar bir şekilde aracımı çekiciden indirtti park parasından kurtuldum
herkesin takdiri kendine mükafat veya cezasıda

türkiyede ya süper lüks aracın olacak yada en düşük. orta sınıf aracın varsa ayvayı yedin. herkes için aynı durum

valla hocam haklısın ne diyim. Şu 2006 cezaları iptal dedinya gerçekse bizim 206 ytl boşuna gitti demekki.

herkes birbirine saygı göstermeye başladığına bu ülke daha yaşanılır bir yer olacak bence,
polis vatandaşa,vatandaş polise,vatandaş diğer vatandaşa saygı gösterecek,kimse birbirinin hakkına göz dikmeyecek. o zaman problemler bitecek.
o zaman hata yapan cezasını ödeyecek,
acil işi olana polis kolaylık tanıyacak,
kimse kimseyi kayırmayacaktır.

herkes birbirine saygı göstermeye başladığına bu ülke daha yaşanılır bir yer olacak bence,
polis vatandaşa,vatandaş polise,vatandaş diğer vatandaşa saygı gösterecek,kimse birbirinin hakkına göz dikmeyecek. o zaman problemler bitecek.
o zaman hata yapan cezasını ödeyecek,
acil işi olana polis kolaylık tanıyacak,
kimse kimseyi kayırmayacaktır.

inşaallah işte özlenen türkiye portresi

yazık günah kolay kazanılmıyo bu para

Son düzenleme:
Geri