Bir apaçi ağlıyor, Gözleri yaşlı...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cagri1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
16-17 yaşında oldugunu o fotoğraftanmı tespit ettiniz

dikkatinizi çekerim temmuz ayındayız
yani okullar kapalı
ve bir çok okulda olduğu gibi o okulunda bahçesi bomboş
haaa
okulun bahçesinde cocuklar top oynuyordu yada oyun oynarken bu salaklığı yaptıysa gene buna apachilik denmez
eşşoğlueşeklik denir. o ayrı ama sanmıyorumki okulun bahcesinde 1 kişi dahi olsun...

benim kızdıgım şey bu cocukları savunmak değil

bir başka konudada dikkatimi çekti

birşeyleri alıp koyuluyor foruma ve arkasından atılıyor yok şöyle yok böyle, karşıdakinin ne söz hakkı var ne bundan haberi
misal bu konu özel hayata tecavüzdür!
cocukları ve aileyi haberi olmadan rencide ediyorsunuz!
bu adamlar bunlardan haberi olsa mahkemeye verse bu konuya her yazandan şikayetçi olurlar hakaretten

demek istediğim bu eleştirmeyin sizinde başınıza gelir

ben hız olayını başıma geldiği için örnek verdim
direk kafadan kendi acıgı verdimki elinizde kozlarınız olsun bana karşı;)

bir yandan fotoğrafa göre yaş değerlendirmesini yanlış buluyorsunuz,
diğer yandan siz fotoğrafa göre oranın boş olduğunu söylüyorsunuz?

aksine okullar kapalı da olsa bahçe doluydu. okuldan birkaç kişi kapının önünde oturuyordu, bahçenin sağ tarafında gözüken naylonun altında şişirilmek üzere olan park alanı var balonun sahibi, eşi ve çocukları oradaydı, dışarıdan gelen ve balonu bekleyen çocuklarda vardı. hatta kazadan sonra o iki genci alkışlayarak çok güzel protesto ettiler.

bu fotoğrafları koyduğumdan onların haberi veya izni olmayabilir, herhangi bir kazada da gazeteciler gelip foto-video çekiyorlar, belki kaza yapan kişi yayınlanmasını istemiyor, onlarınki de mi özel hayata tecavüz?

Albayrak İlkögretim mi o okul_?

evet Albayrak

arkadaşlar bu çocuk caddeye çıkmasın,sokakta sürmesin,okulda sürmesin,tarlada sürmesin. nerede öğrenecek araba sürmeyi.
araba sürmeyi öğreten kaçtane sürücü kursu varki?

temmuz ayı okul boş. parası olsa tenezzül etmez pistte denerdi her ne deneyecekse.
ama imkanı ok demekki. yada oralarda başka boş alan yok okulda yapmış bunu.
sokak arasında yapsa dahamı iyi olacaktı.
biraz geniş düşünün. burası okul burda sürülmez diye bişeymi var boş olan her yerde sürülür.

okula 1-2 km mesafede boş alan var, yılda 1 hafta fuar için kullanılıyor, zamanında biz gidiyorduk, bu neden gidemesin? belki ehliyeti yoktur trafiğe çıkmak yerine evinin karşısındaki okul bahçesini uygun görmüştür :D
ayrıca okul da boş değildi.

arkadaşlar bu çocuk caddeye çıkmasın,sokakta sürmesin,okulda sürmesin,tarlada sürmesin. nerede öğrenecek araba sürmeyi.
araba sürmeyi öğreten kaçtane sürücü kursu varki?

temmuz ayı okul boş. parası olsa tenezzül etmez pistte denerdi her ne deneyecekse.
ama imkanı ok demekki. yada oralarda başka boş alan yok okulda yapmış bunu.
sokak arasında yapsa dahamı iyi olacaktı.
biraz geniş düşünün. burası okul burda sürülmez diye bişeymi var boş olan her yerde sürülür.
Eklenecek birşey bırakmamışsın abi sonuna kadar haklısın..

Eklenecek birşey bırakmamışsın abi sonuna kadar haklısın..

zaten aracı öğrenme amaçlı sürmesine kimse bişi demiyor. sorun kendilerini f1 pilotu sanarak spin drift ve daha birçok akrobasi hareketini bu tarz yerlerde denemeleri...gidersin çöle istersen takla attır kardeşim yada istersen 2 teker üzerinde sür yada kendini araç içinde öldür kimsenin itirazı olacağını sanmıyorum.

Çağrı kardeşim, ben Apaçilerin aşağılanmasına üzülüyorum.Neden mi ?

" Apaçi, Arizona ve New Mexico bölgesinde, Mogollon ve Sierra Madre sıradağlarında yaşayan Kızılderili kabilesi. Avrupalı beyazlara en büyük direnişi gösteren Amerikan Kızılderilileri arasında Apaçiler ilk sırayı alır. Apaçiler bugünkü Arizona ve New Mexico bölgesinde, Mogollon ve Sierra Madre dağ silsileleri başta olmak üzere çorak ve dağlık arazilerde yaşıyorlardı."
Adamların tek suçu, vatanlarını savunmak.Avrupalılara en çok zorluk çıkaran, vatanlarını sonuna kadar savunan bi kabile oldukları için, psikolojik taktiklerle en çok aşağılanan ve dağılması istenen bi kabileymiş.Sonuç ne mi ?Soykırımla kabileyi yenmişler.

Valla ben anlamıyorum sizi bırakın çocuklar spinler atsınlar deneme sürüşler yapsınlar. Hemde okul bahcesinde Temmuz ayındayız nasılsa kimse yok. Oradaki direğin parasının vergisini de biz ödüyoruz nasılsa. O direğin tamir olması için ödenek çıkması vs vs okulun açılmasını bekler o süreçte tatildeki kardeşlerimiz daha fazla internette takılsınlar aman basket falan oynamaya çıkamasınlar. Nasılsa boş diye insanlarımız otobanlarda spin atsınlar, Yeni araç sürmesini öğrenen sürücü adaylarımız sesleniyorum size hadi otobanda tın tın gitmek yerine biraz akrobasi öğrenin cahil kalmayın...

Benim babam cahilmiş sürücü kurslarının test yerlerinde dur kalk yapmasını, rampa çıkmasını öğretmiş halbuki arabayı alıp devletimin okulunda çarpa çarpa öğrenmem lazımmış. Böylece aracımı sigorta yaptırırken de, Kaza yapanın sigorta primi de bana yüklensin. Ahh baba ahh be esas APAÇİ senmişsin!

İşin maddi kızımına çok üzülme okul o direğin parasını mutlaka alırır. Alamazsa kamumaluna zararvermekten dava açılır parasını gene alır ve en iyi ihtimalle 12.000 tl ilave para cezazı keser.

" Apaçi, Arizona ve New Mexico bölgesinde, Mogollon ve Sierra Madre sıradağlarında yaşayan Kızılderili kabilesi. Avrupalı beyazlara en büyük direnişi gösteren Amerikan Kızılderilileri arasında Apaçiler ilk sırayı alır. Apaçiler bugünkü Arizona ve New Mexico bölgesinde, Mogollon ve Sierra Madre dağ silsileleri başta olmak üzere çorak ve dağlık arazilerde yaşıyorlardı."
Adamların tek suçu, vatanlarını savunmak.Avrupalılara en çok zorluk çıkaran, vatanlarını sonuna kadar savunan bi kabile oldukları için, psikolojik taktiklerle en çok aşağılanan ve dağılması istenen bi kabileymiş.Sonuç ne mi ?Soykırımla kabileyi yenmişler.

Abi süpersin : ))))

zaten aracı öğrenme amaçlı sürmesine kimse bişi demiyor. Sorun kendilerini f1 pilotu sanarak spin drift ve daha birçok akrobasi hareketini bu tarz yerlerde denemeleri...gidersin çöle istersen takla attır kardeşim yada istersen 2 teker üzerinde sür yada kendini araç içinde öldür kimsenin itirazı olacağını sanmıyorum.

+1000000

Benim çok büyük hayallerimden biri ralli pilotu olmak ben böyle baba arabasıyla okul bahcelerinde kendimi denemiyorum.Yasım 16 ehliyetim yok babam yanımda olmadan araç asla sürmüyorum.Benimde böyle illaki ufak el freni çekmelerim olmustur ama trafiğe kapalı alanda insanların olmadığı yerde + yanımda ehliyeti olan sorumluluk alan birini mutlaka taşırım ehliyet alana kadar böyle

zaten aracı öğrenme amaçlı sürmesine kimse bişi demiyor. sorun kendilerini f1 pilotu sanarak spin drift ve daha birçok akrobasi hareketini bu tarz yerlerde denemeleri...gidersin çöle istersen takla attır kardeşim yada istersen 2 teker üzerinde sür yada kendini araç içinde öldür kimsenin itirazı olacağını sanmıyorum.

kesinlikle katılıyorum. bizde araba sürmeyi sonradan süre süre öğrendik,
daha araba sürmeyi tam öğrenemeden el freni senin neyine..
zamanında bizlerde apaçilik yaptık, kavşaklardan el freniyle döndüğüm oldu, ışıkta kapıştığım oldu, bunda saklayacak birşey yok, gençlerin %90'ı bir fırsatını bulduğunda illa ki yapıyor.
ama 18 yaşımdaydım ehliyetim vardı, arabayı yeteri kadar kontrol edebiliyordum, çok şükür kazamda yok.
ama bunları ilk olarak trafiğin ve kimsenin olmadığı alanlarda deneyerek yaptım, el freni çekerken ve çektikten sonra aracın nasıl tepki vereceğini öğrendikten sonra trafikte kavşakta denedim.
hatta kışın deneme günlerinden bir hatıramda var :D

IMG_5325.jpg

benim bahsettiğim apaçiler Türk usulü özentiler, görüntü kirliliği yaratanlar, beyin zararlıları :D

İşin maddi kızımına çok üzülme okul o direğin parasını mutlaka alırır. Alamazsa kamumaluna zararvermekten dava açılır parasını gene alır ve en iyi ihtimalle 12.000 tl ilave para cezazı keser.

kurtarıcı aracı çıkarttıktan sonra okul müdürü bir halatla potayı ters yönden çektirip düzelttirmek istedi ama kurtarıcı kabul etmedi. müdür de araç sahibinin omzuna vurdu sonra hallederiz kafana takma gibisinden. herhangi birşey yapacağını sanmam. pota da hala öyle duruyor :)

Benim çok büyük hayallerimden biri ralli pilotu olmak ben böyle baba arabasıyla okul bahcelerinde kendimi denemiyorum.Yasım 16 ehliyetim yok babam yanımda olmadan araç asla sürmüyorum.Benimde böyle illaki ufak el freni çekmelerim olmustur ama trafiğe kapalı alanda insanların olmadığı yerde + yanımda ehliyeti olan sorumluluk alan birini mutlaka taşırım ehliyet alana kadar böyle

kutlarım :good: keşke herkes böyle bilinçli olabilse

boş alanda yapmaları iyi tabiki
buralar 11-12 yaşında motosiklet üstünde vızır vızır gezen veletlerle dolu. trafikte denemesinden kat kat iyidir. ama yazılardan anladığım kadarıyla araç oldukça yeni, öyle imkan bulan adam evladının araba kullanma hevesini gidermek için şehir dışına çıkma imkanı da bulabilmeli onu demek istiyorum

Tabıkı Sende Haklısın Cocuklar Kımseden Habersız Alımıslar Galıba.

Bu olayı ben yapsam babam beni çok fena hallederdi.Bu olayın yaşla ilgisi yok.Bu küçüktür yapar demek yanlış olur.İyi eğitilmiş bir kişi yaşı ne olursa olsun bu olayın yanlış olduğunu düşünür ve yapmaz.Ben 19 yaşımda ehliyeti aldım ve daha önceleri de hiç bir suretle şehiriçi,şehirdışı, okul bahçesi vs. yerlerde sürmedim.Sadece kurs pistlerinde sürmüştüm.Ehliyeti alana kadar sürdüğüm toplam 20 km yi geçmez.Sonra sonra normal şekilde sürerek kendimi geliştirdim.Yanlama vs. hiç bilmem.Bu yüzden bu arkadaşların yaptığı tasvip edilemez.
Bu arada sürücü ehliyetsiz olduğu için kasko ödeme yapmayacaktır.Araçta kaydadeğer bir hasar görünüyor.

Geri