Bir şanzıman sesi hikayesi(sanayiden enstantaneler I)

araç 96 modelmiş.bence önce şanzman yağı değişimi+katkı kullanarak bi test yapmak lazım.en azından ucuz bir çözüm yolu olabilir.
96 Astra'larda mı sıkıntılı acaba? Ben 96 Vectra'lardan çok şikayet alındığını biliyordum.

Aynı şanzman üniteleri kullanılıyordur herhalde.Belli dönemdeki araçlarda kullanılan sıkıntılı bazı parçalar o yıla ait araçlarda kronik arıza olarak geri dönebiliyor.

Çok net bir örnek:İlk çıkan 2006 grande puntoların tıkırtı burçları direksiyon sistemleri ve arka amortisörleri nerdeyse tamamına yakını sorunlu çıkmıştı.Sonradan gelen araçlarda ise bu durum hiç görülmedi.

benim ustam baksaydı;kullanabildiğin kadar kullan derdi; bencede gittiği yere kadar gitsin....

araç 96 modelmiş.bence önce şanzman yağı değişimi+katkı kullanarak bi test yapmak lazım.en azından ucuz bir çözüm yolu olabilir.

aracın şanzıman yağını castrol EP 80 YAĞI İLE DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. ARACIMIN (96 ASTRA SW 1.6 16 V ECOTEC)ŞANZIMAN TİPİNİN NE KADAR YAĞ ALDIĞINI BİLENİNİZ VAR MI?

Haftasonu şanzıman yağını değiştirdim. Şanzıman kapağı sökülünce pırıl pırıl kırmızı renkli bir yağ (Galiba ATF dedikleri) çıktı, çıkan yağa baktığımızda herhangi bir renk kaybı , çapaklanma, metal parçaçıkları çıkmadı. Diferansiyel ayna dişilisi, istavroz dişlileri çok iyi durumdaydı. Galiba bizim şanzıman sesi bilya yada yatak sesi şeklinde sesli düşünürken usta: "abi ben sana söylemiştim zaten bilye sesidir"dedi.
yerine Castrol EP 80 manuel şanzıman yağı koyduk. Şanzıman, 2 litre civarında yağ aldı. Aracı 2 gün kullandım. İlk gözlemlerim:Şanzımandaki uğultuda bir miktar azalma olmasına rağmen ses tamamen kaybolmadı. viteş geçişlerinde yumuşama(ilk çalıştırmada soğukken 1. vites hariç), psiloljik midir bilmiyorum fakat arababamın çekişinde bir miktar artış oldu, gaz pedalına verdiği tepki daha iyi oldu. 3 litre yağı toptancıdan 20 liraya aldım. Özel servis 20 lirada işçilik aldı. Yani toplam 40 lira harcadım maalesef sesi kesemedik. İlk fırsatta şu şanzımanı söktüreceğim. Gerçekten de çok merak ettim sorun neymiş diye.

96 Astra'larda mı sıkıntılı acaba? Ben 96 Vectra'lardan çok şikayet alındığını biliyordum.

96 astralarda genel bi sıkıntı yok benim bildiğim bende yok en azından :)

olabilir çünklü 97 vectra ile geçen sene Ankara'ya giderken kaynaşlı tünel girişinde yolda kaldım.kurtarıcı ile pendikte özel bir servise götürdüm,şanzıman 5. viteste takılı kalmış.ustanın dediği şuydu.şanzımanın içindeki segmanlardan biri yerinden çıkıp 5.vites dişlilerinin arasına girip şanzımanı 5de kitlemiş.sadece 5.vites dişlilerini değiştirdiler.işcilik dahil 700tl +300tl kurtarıcı+çoluk çocuk,karda kışta çekilen eziyette cabası.hala korkuyorum Ankara'ya giderken Allah korusun yolda kalacam diye.

Keşke yağı almadan şanzımanı söktürseydiniz. İnş.sorununuzu çözersiniz .

Ben olsam söktürür bakardım. Şanzumanı kırdıgınız zaman 1000liraya çıkaramazsınız. Üstelik kırdıgınız yerden birde çekmek için para ve zaman kaybedeceksınız.

Geri