arkadaşlar. aracım renault clio eski aracım opel corsaydı. renault clio aracım 2001 model sport 2.0 16v. 2-3 aydır hafif uğultu ve hafif metal parça sesi geliyordu özellikle 4.5. viteste gaza bastığımda. cumartesi günü 115 km yol yaptım. gene hafif ses geldi. ardından merkezi bir yerde yokuş çıkarken vites düşürdüm bir anda araç kilitlendi. motor çalışır durumda. sadece şanzıman kilitlendi. Bu ses gelmeye başladığında gittiğim hiçbir servis maalesef çözememişti sorunu. Bende debriyajla ilgili yağa baktığımda bitmiş değildi.
Şu an araç serviste. Yağı bitmiş gözüküyor. Şanzıman dağıldı ancak malum en sorunlu parçalar prizdirek bilyası, keçesi, prizdireği, kılavuzu, borusu, rulmanı, baskısı, miller, dişliler, senkromeç ...vs Benim tahminim bilyası dağıldı. Kutu açılıp parçalara tektek bakılıyor.
Anlatılan sorun benim söylediğime çok yakın. Ses başladıysa şanzıman ustasına açtırın kutuyu baktırın. Neden derseniz bilya dağılabilir 1, millerin dişlileri kırılabilir, baskı eriyip bitebilir, Hatta daha basit mevzu yağ geçiş kısımlarıdna kaçak olabilir. Yağsız olmasıda kilitlenme yapar. Aman diyorum otomobilden bu kadar anlamama rağmen başıma geldi ve anlamadım siz siz olun arkadaşlar dikkat edin şakaya gelmez. Çoğu parça birbirine uyuyor ama seat ı olan bir arkadaşım mesela sorun yaşamıştı hepsi ithal gelmek zorunda kaldı ve çok pahalıydı.