Biraz Elden Gecince Benim Opele Bakın..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Csher
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Maşallah çok güzel aracınız aynı renk 1.8 bizdede vardı çok özledim çok

gövde rengi tampon örneği;

asl116.jpg

yYok hocam benim demek istediğim yerler tamponun üzerinde siyah olan bir parça varya (malzemenin adı aklıma gelmedi) kimileri orayı da komple boyuyor hepsi bir renk olsun diye .. o parçayı kastetmiştim.

Csher hocam bence o arabaya modifiyelik parça alırken 0 parçaları elinizden geldiğince almayın.2. elden temiz olmak şartıyla eşyalar bakın .malum diyelimki 0 bir yay 400 ytl civarı.2. el alırsanız zarar etme olasılığınız kalmaz.Tabi kısmetse uzun bir süre binmek istiyorsunuz aracınıza o da sizin bileceğiniz bir iş.Aslında bırakılacak bir araba da değil hani Vectra A lar.Kullanmıyanlara belki çok saçma gelebilir ama kullanan da kolay kolay vazgeçemiyor.

Ama şunu da söyliyeyim.Malum araçların modelleri eski.Hiç tahmin etmediğiniz parçalar eskiyip işlevlerini yerine getirmeyebiliyor.Bu yüzden aracınız ne kadar eksiği gediği varsa bildiğiniz kadarıyla değişin içiniz hep rahat olsun.Galiba yeni almıştınız aracınızı önceden değişip değişmediğini bilmediğiniz hangi parçalar varsa değişin derim tabiki bütçe müsaitse.Bu şekilde aracına çok uzun süre binersin Allahın izniyle.

Saygılar.Kolay gelsin

asil23 acıkalman için çok teşekkür ederim evet aracı alalı aşağı yukarı 3 ay oldu ve yeni yeni toparlamaya başladım işte. hayırlısıyla hepsini yapıcam yavaş yavaş. birde kartel kapağında sanırım sorun var arac sürekli yağ eksiltiyor motor gayet güzel ama işte yağ problemi yaşıyorum. birde hangi yağı kullanmamamı tavsiye edersiniz???

yağ sorunu aracın yaşıyla alakalı . keçelerden kaçırıyor.değiştirmenizi tavsiye etmem yine kaçırıyo çünki.o eksilttikçe siz ekleyin hem yağ da temiz kalmış olur :p

...

yağ sorunu aracın yaşıyla alakalı . keçelerden kaçırıyor.değiştirmenizi tavsiye etmem yine kaçırıyo çünki.o eksilttikçe siz ekleyin hem yağ da temiz kalmış olur :p

Bizimkiler neden yağ kaçırmıyor, bizimkiler araba değil mi? :D

yağ eksiltme benimkinde de çok fazla var.bi daha ki yağ değişimine gittiğim zaman kaçak olan yerleri yaptırmayı düşünüyorum.
o karter contasını ne kadar değişirsen değiş yine de hep akıtacak tabi sen yine de değiş.motorun bir sürü yerinden illaki kaçırır keçelerden.Mesela benimkinde motorun altından sızıyor egzos manifoldunun tam üstüne düşüyor sonra uçup gidiyor.seninkinde de illaki böyle bir şey vardır.

Yağ olarak ben Motul 2100 10-40 kullanıyorum.Ender bulunan ve çok kalite bir yağ.Ben sana mobil 1 10-40 tavsiye ederim o da kalite bir yağ ve heryerde bulunabilir.. Eğer motorun eskiyse yani işlem görmemişse mobil 1 in ve castrolun yeni çıkardığı 10-60 yağlar var.150000 k yi geçmiş arabalar için tavsiye ediliyor.Ve bizim opeller için bence harbiden şamdaki kayısı.Bizim arabaların harareti yüksek seyrediyor ve 10-60 yağlar da yüksek sıcaklıkta max. koruma gösteriyorlar.Bulabilirsen 10-60 derim bir araştır.

Fotolarında dikkatimi çekti arabanın ön tamponun orjinal mi?Benim de 95 gls ama sis farı yok.

Herhangi bir sorunun olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Kolay gelsin.

yağ eksiltme benimkinde de çok fazla var.bi daha ki yağ değişimine gittiğim zaman kaçak olan yerleri yaptırmayı düşünüyorum.
o karter contasını ne kadar değişirsen değiş yine de hep akıtacak tabi sen yine de değiş.motorun bir sürü yerinden illaki kaçırır keçelerden.Mesela benimkinde motorun altından sızıyor egzos manifoldunun tam üstüne düşüyor sonra uçup gidiyor.seninkinde de illaki böyle bir şey vardır.

Yağ olarak ben Motul 2100 10-40 kullanıyorum.Ender bulunan ve çok kalite bir yağ.Ben sana mobil 1 10-40 tavsiye ederim o da kalite bir yağ ve heryerde bulunabilir.. Eğer motorun eskiyse yani işlem görmemişse mobil 1 in ve castrolun yeni çıkardığı 10-60 yağlar var.150000 k yi geçmiş arabalar için tavsiye ediliyor.Ve bizim opeller için bence harbiden şamdaki kayısı.Bizim arabaların harareti yüksek seyrediyor ve 10-60 yağlar da yüksek sıcaklıkta max. koruma gösteriyorlar.Bulabilirsen 10-60 derim bir araştır.

Fotolarında dikkatimi çekti arabanın ön tamponun orjinal mi?Benim de 95 gls ama sis farı yok.

Herhangi bir sorunun olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Kolay gelsin.

çok teşekkür ederim evet araca tamamen orjinal. sis lambasının birinde sorun var onuda halledicem inşllh ama bu aralar fazla acıldım biraz beklicem artık hayırlısı bakalım eger sorun olmazsa bana özelde msn adreisni gönderebilirmsin???:rolleyes:

servisimi aradım oradaki arkadaş kartel kapağında sorun vardır falan dedi ama dediğiniz gibide olabilir bayramı atlatayım hayırlısıyla baktırıcam. aracım 192000 km de ama motor hala çok genç görünüyor. 2008 peugeotları genelde affetmiyorum ana yollarda. :):)

Maşallah çok güzel aracınız aynı renk 1.8 bizdede vardı çok özledim çok

teşekkür ederim nihatcan. bu arabaların duruşu kullanışı başka uzun süre vazgececeğimi sanmıyorum aracımdan bakalım.

Geri