Boya koruma, çizik giderme ve parlatma uygulamaları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bugraGT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
buğra bazı cilalar var renkli.mavi ise araban alıyorsun çizikler kapanıyormuş..ne düşünüyorsun.bende tırnak boyutunda nasıl çıkarabilirim önereceğin marka var mı?

yurtdısında renkli cila kullanımı pek görmedim kalıcı olcagını sanmıyorum.

tırnak boyutu derken tırnak ucu sanırım dmei?

derin bi cizikse asındırıcılı pasta gerekebilir. sen bi kaliteli yakından foto cekebilirsen takip ettigim forumlarda paylaşabilirm.

ince kılcak çizikler için ag srp en çok tercih edilen nedeni boyaya zarar verme riski yok acemiler için ideal.

Buğra ,

Kısmi yerlerdeki boya tozunu kil ile alabilirmiyiz?
Diyelimki aldık ,

bu durumda güneş yanığı felan yoksa normal bir boya için yapılacak işlemler sırasıyla şöyle anladığım kadarıyla ?

- Araç yıkama
- Kil uygulaması
- Çizik giderici cila
- Son kat wax ( yada Meguiars #7 Show Car Glaze)

Kil ile çizik giderici cila arasında aracı tekrar yıkamak gerekiyormu?
arkadaşım ben kili uyguladım. uygulaması çok basit. set olarak sipariş edersen zaten spreyle beraber geliyor. Güzel bi araç yıkamasından sonra uygula zor olamadığını sende göreceksin. Eğer aracında ağaç reçinesi boya verniği (benimki gibi) vs varsa sende inanamayacaksın boyanın nasıl pürüzsüz yağ gibi olduğuna ;). Bu arada bu iş hastalık halini alıyo ona dikkat et:). ama yinede güzel bi hastalık buradan irfan beyede bu hastalığı bulaştırdığı için teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
bende sonax oto şampuan kullanıp turtle wax ice ile de cila atıyordum ama bunları gördükten sonra hikayeymiş yani bu aldıklarım...paylaşım için sağolun ama kafam karıştı şimdi adam gibi amatör koruma parlatma vs işlemi için ne almamız lazım?

arkadaşım ben kili uyguladım. uygulaması çok basit. set olarak sipariş edersen zaten spreyle beraber geliyor. Güzel bi araç yıkamasından sonra uygula zor olamadığını sende göreceksin. Eğer aracında ağaç reçinesi boya verniği (benimki gibi) vs varsa sende inanamayacaksın boyanın nasıl pürüzsüz yağ gibi olduğuna ;). Bu arada bu iş hastalık halini alıyo ona dikkat et:). ama yinede güzel bi hastalık buradan irfan beyede bu hastalığı bulaştırdığı için teşekkür ediyorum.

gercekten büyük bir hastalık.

virüsün en büyük taşıyıcısıda irfan bey.

İ gribi diyebiliriz:) aşısı malesef yokk

Meguiars NXT Tech wax 2.0, collinite 915, meguiars ultimate quick wax sonucu :)

2h2h1j4.jpg

mreopc.jpg

ixb3op.jpg

Bu da 3 haftalık cila ve araç tozluykenki bi video;

http://videos.streetfire.net/video/SV100012AVI_719496.htm

aracın rengi koyu oldugundan wax tan önce glaze attırabilirsen dahada parlayacaktır zaten bu hali bile ayna

glaze uygulayamadım henüz. alıcam bu aralar o zaman çok daha iyi olur tabiki

arkadaşlar ben araba uygulamak istiyorum aracım 2001 model parlement mavisi süpürge izinde dolayı bütün çizik çizik bana tam listesini yazabilirmisiniz ve ben bunları nerden temin edebilicem

arkadaşlar ben araba uygulamak istiyorum aracım 2001 model parlement mavisi süpürge izinde dolayı bütün çizik çizik bana tam listesini yazabilirmisiniz ve ben bunları nerden temin edebilicem

öncelikle boya koruma&pasta cila olarak bilinen prof bi uygulama gerekiyor. Sonrasında boya korumanın ömrünü uzatmak ve parlaklığını sürekli haline getirmek için çeşitli cilalar alabilirsin. Boya korumadan sonra önemli olan rutin yıkamalardır. Aracını zararsız yıkaman için kesinlikle köpüklü fırçasız cilalı yıkama denilen yerlerde yıkatmaman gerekir. Meguiars şampuan ve mikrofiber eldiven öneririm. İmkanın varsa kendin yıkasan daha güzel olur tabiki. Meguiars watermagnet bezi kurulama bezi olarak tavsiye ederim gerçekten çok iyi. Uygun fiyatlı meguiars ürünleri istiyorsan özel mesaj atabilirisn.

ben de bi kare paylaşayım dedim.
çok fena bi virüstür bu.
aman dikkat çabuk yayılır :)

img9875v.jpg

Geri