BRC İle arası iyi olan var mı!!!

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan imdat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

imdat

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
24 Eki 2008
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar,

19 eylül 2008 de bostancı çetinsay brc bayiinde lpg sistemini 2004 model vectra c aracıma taktırdım.

Arkadaşlar sağolsun beni müneccim sandılar herhalde ayar için gel ya da 10.000 de bir bakımı falan var demediler. Ben bunları dışarıdan duyunca yine bostancıda bulunan 2A servise gittim.

1-Aracımın deposu 45'lik ancak 34,5 lt den fazla dolduramadım her türlü boş dolu depo ayarına rağmen

2-tüm brc yazılı belgelerinde benzinden %20 fazla yakar denmesine rağmen aracım 10.000 bakıma kadar %25-30 arası fazla yakıyordu. Bakımdan sonra yaklaşık %40 a kadar çıktı. (şehirlerarası yolda 120-130 km max süratlerde 34,5 lt gaz ile 240 km de gaz bitti yol bilgisayarı 100 km de 9,5 lt yaktığını gösteriyordu)


3-son olarak dün 21 Şubatta Edirne seyahati yaptım 34 litre gaz doldurdum ancak 200 km gitti araç ve gaz bitti. Sürat olarak da 150 km/h gibi idi hızım. Yol bilgisayarı 100 km de 10,3 litre yakıt tüketimi gösteriyordu. Gaz ise 17 litre yaktı. Gitgide artan bu periyod insanı dehşete düşürüyor.

3-tüm bunları dile getirmek de problemli müşteri yada hastalık hastası muamelesi görmemize sebep oluyor sanki

Napalım peki çıkıp uygun bi meydanda sistemi mi söktürelim varsa bildiğiniz iyi bir servis tavsiye edermisiniz.


Not: her türlü bakımlarım tamamdır bujileri değiştim, filtreler boğaz kelebeği temiz..
 
Son düzenleme:
Bana sorarsaniz brc türkiye distribitörlüğüne durumunuzu bildirin...
 
benzer bi sorun ben yasiorum lovato kullanıyorum ve su an aracım 250 kurus yakıyor en az 10 kere ayara gittim gene aynı gene aynı sonra atesleme bobini dediler degistirdim buji ıvır zıvır dediler onuda yaptım en sonunda taktırdıgım yer sen fazla yaktırıyosun getir bana icine gaz koy bak ben nasıl az yaktırıyorum diyinde bende film koptu tabi ortakıgı karıstırıp tartısıp cıktım ve halen sorunum cözülmedi malesef icimden keske hic bulasmasaydım diyorum her lpg almaya gittigimde birde lpg takıldıktan sonra rölenti tutmaması ve hayalet arızalar da cabası
 
merhaba benim arabayı aldıgımda üzerinde brc vardı hala var. ama dedigin gibi brc beynine program attırdıktan sora benzinde ciddi anlamda bi artış oldu çok ilginç ustaya dedim o zamanla azalır dedi yakıtım güzel 80 tl ile 605 km yol yaptım
 
valla hocam, ben marka farketmeden lpg işine karşıyım. her marka arabada her marka lpg muhakkak sorun çıkarıyor. ben memnunum diyen ya daha farkında değil. veya her neyse tesadüfen haspelkader gidiyor heralde. kaldı ki sıralı sistemde hatırı sayılır benzin tüketimi de devam ediyor. bir de bunun araca verilen zarar, sıklaşan bakımı, tehlikesi bilmemnesi var. standart aile kullanımı için gerçekten tümüyle zarar. zamanında karbüratörlü çok yakan araçlar için çıkardılar bunu ama işin içinde üçbeş kuruş var ya bizim yurdum insanı tamamıyle buna uğur oldu. yani bu durumda sizlere geçmiş olsun dimek istiyorum. taktırsammı diye soranlara tavsiye etmediğimize forumlarda lpg kullananlardan çok tepki aldığımdan sesimi çıkarmayım dedim. bir de arızasını, sorunlarını anlatanlara lpg den kaynaklanıyor deyince yine aynı tepkiler geliyor. burada yeridir diyerek yine bahsetmeden yapamadım.

yeni teknoloji araçlar benzine göre çok hassas dizayn edilmştir. en beğenmediğimiz lada bile bu teknolojiyi kullanır. sistem dizaynı ve çalışma prensibi aynıdır. bunlar sürekli öğrenme yöntemi ile arac sisteminde ve ortam koşullarında meydana gelen değişimlere göre (uzun sürede gerçekleşen değişimlerden elde edilen ortalama sonuçlar) kendilerini ayarlayabilen sistemler. motor, tasarımında yatan ekonomiyi elde edebilmesi için değişimlerin uzun sürede ve belli bir lineer çizgide ilerlemesi gerekir ani değişiklikler bu sistemin kendisini adapte etmesine elverişli değildir, zaten bunlar hesaplamalarda göz önüne alınmaz o an çok yakarsa yakar, bu kontrol edilmez. motor yönetimi bu varsayılan parametrelerini gaza göre daha farklı ele alması gerekir. ama bunu bu kadar kısa sürede yapamaz. sık sık değişen bir düzen olan bir gaz bir benzin ile çalışma şartları buna uygun değildir. soğukta stop etme sorununa göre ayar yapılırsa çok yakma durumu oluşur, az yakacak şekilde ayar yapılırsa stop etme vb. ve başka sorunlar oluşur. araçlarınızın yakıt tipini değiştirmeyiniz. düşünün dikkat ederseniz, oksijeni bol bir ormandan geçerken aracın gaz tepkisinde, çekişinde bir değişme olur. bu ani değişiklikten kaynaklanır oksijence zengin orman havası nedeniyle. aldığınız benzinin oktanı veya kalitesi değişince hemen motorda ne sorunlar ortaya çıkar. bunları göz önüne alınız. eski tip araçlarda ve ticari durumlarda lpg olabilir. ama ayda 500-1000 km kullanımda yeni nesil elektronik araçlarda bu yollara sapmamak en doğrusu. filtreleri, bujileri sık değiştirin, gaza aldığı kadar basarak hızlanın. ve benzeri bilinen tasarruf yöntemlerini kullanın yeter zaten.

sayın imdat hocam!
sana tavsiyem ''zararın neresinden dönersen kardır'' teknolojisini kullanman. sistemi söktürüp hiçbir delik kalmayınca aracının eski benzin ekonomisi umarım yerine gelir. eğer gelmezse, tech2 veya muadili bir cihazla standart parametreleri tekrar kurma işlemini yaptırman gerekebilir.
 
brc iyi markadır bence siz baska bir servise gidip ayarlarınızı kontrol ettirin cünki anlaşılan o ki sistemi kuran insanın işinin ehli ve tecrübelisi olması cok mühim ben de taktıracaktım brc adam bana kardeşim aracında şayet benzinli halde iken sorun yaşıyorsan önce onları hallet sonra uygulama yapalım yoksa cok basın ağrır dedi sonrasında bujiler,buji kabloları,ateşleme bobini sorunsuz da görünse mutlaka değişmeli dedi vs.vs.
 
bENIM ARACIM 2004 VECTRA C BENDE ZAWOLLİ TAKDIRDIM.SEHIR ICINDE 0.160 SEHIRLER ARASINDA 0.130 YAKIYOR.SEHIRLER ARASI HIZIM 130-150.LPG İŞÇİLİK VEDE BIGLISAYAR AYARI COK ONEMLI BENCE IYI BIR YERE TAKTIRDIGIN SISTEMI KONTROL ETTIR.
 
2A Türkiye istanbulda bildiğim kadarıyla onlarla temasa geçmeni mümkünse derdini Kadir Örücü ye anlatmanı tavsiye ederim. Yakıtın çok fazla.

Benim LPG değerlerim :Şehir içi 11,5 lt / 100 km - Şehir dışı 9,5 lt / 100 km

LPG kiti : Zavoli
 
Son düzenleme:
2A ya sorunumu anlattım ağırdan alıyorlar

ilginize teşekkür ederim arkadaşlar

buraya yazdığım metnin aynısını (son sehayat hariç) geçen hafta 2A merkeze yazdım ancak hala ilgilenmedi kendileri.

yanlız bu tüpçülerde şöyle bi kolaycılık var. Arkadaş benzinde de çok yakıyordur.İfrit oluyorum bu lafa arkadaş sen kurduğun sisteme baksana. 2A resmi sitesinde gaz bensine göre %20 fazla yakar diyor. son gaz ile 100 km de ort 17 litre gaz yaktım buda onların hesapla aracın 14 litreden fazla benzin yakması demek (yol bilg.10,3 gösteriyor) o yol şartlarında o süratle bir vectraya 14 liitre yaktırsın alnından öpeyim onların.

Hani başbakan diyor ya ben kabile reisi değilim diye.
ama malesef canım vatanım bir kabile gibi yönetiliyor kimse hak hukuk dinlemiyor
 
bendede brc var suan sorun yok benım bakıma 20,000de gel dedıler:D yakında 20,000dolcak gıtcem fıltre deıscek haa bendede sorun yokmuydu evet vardı mesela son dıs yanıp sonerken araba 4000devırden sonra teklıodu ama duzeldı yazılımdan sonra
 
Geri
Üst