- Konuyu Başlatan
Bugün Opele tüm enerjimi harcadım, bugüne kadar hiç bir arabama bu kadar emek sarf etmemiştim, Şöyle ki ; malesef dün yol yapım çalışmasına denk geldim şehir dışında, girmez olaydım yeni dökülmüş zift yola girdim, sonuç tahmin edeceğiniz üzere marşpiyeller çamurluk heryer simsiyah zift oldu.Bugün yıkamaya götürdüm, 2 defa yıkattım lekeler çıkmadı, daha sonra iş başa düştü, margarin yöntemini denedim, biraz etkili oldu ama o da tam çıkarmadı.Daha sonra sinek ilacı yöntemini denedim, bir kutu ilacı boşalttım, şu an %95'i temizlendi, ama anlatmak kolayda benim 5 saatimi aldı.Kıssadan hisse , arkadaşlar sakın zift dökülmüş yola girmeyin hemen direksiyonu çevirin, 1 depo benzin yakın yolu uzatın ama o ziftli yola girmeyin.Çıkmıyor Lanet![]()
Uzun yolda başıma gelmişti. Konya da bir yıkamacı arkadaş mazotla yıkayarak bizi ziftten kurtarmıştı ama tatil yolu boyunca zift kokusu ayrılmamıştı bizden. Tek faydasi olmuştu bu zift vakasının: Davlumbaza yapışan zift ses yalitimi sağlamıştı. 5 kapı Seat Toledom artık daha az yol sesi alıyordu.

---- Seri mesaj engellendi. Mesajlar birleştirildi. (Opel Forum) ----
Bagajda bir haftadır 10 lt su ile geziyordum, bugün suyu eve çıkardım , ağırlık yapmasın aslana![]()
Eşime, çocuklarıma kalsa arabanın içi, bagajı ıvır zıvırla dolu olurdu. Ben de kıyamıyorum arabama. Bazen gerekli şeyleri dahi yük olmasın diye çıkardığım oluyor. Tabi ceremesini çekiyoruz.

Son düzenleme: