cezasını bilmem ama filmsiz arabaya binilmiyo :S
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bende şans yok şahsen gelir beni bulur. Güvenlik konusun da ise işte yaşanan olaylar ortada ülke de güvenlik sadece cam filmleri olan araçlar bozuyor ise söylenecek bir şey yok.
Aslında güvenlik kısmının bir diğer kısmı daha var. Aslında iki kısmı. Birincisi cam filmi olan araçlarda kaza anında cam dağılmıyor. İyi bir şey gibi ama tartışmaya açık bir konu. Çünkü atıyorum kapı açılmıyor camdan çıkartmaları gerekiyor ama cam filmi yüzünden atıyorum 1 dakikalık iş 5 dakika olabiliyor.
Ayrıca son mahkeme kararlarında cam filmi ile alakalı sürücünün görüşünü engellemediği sürece sıkıntı yok (Yani istediğiniz kadar koyu çektirebilirsiniz) ama gelin görün ki bizim ülkemizde mahkeme kararları pek kaala alınmıyor.
Arkadaşlar haftasonu 1-2 filmciye tekrar gittim ve çekenler abi 1 numaranın nesini çektiricen normal gibi birşey dediler ve orta çektir işine yarasın, trafik kolay kolay birşey demez dediler.
Tam Türk işi olmuş.. Bizde cam filmine sadece görsel olarak bakılıyor. Fakat iş aslında öyle değil.
Cam filminde ki esas amaçlardan biri aslında zararlı ışınların (UVA-UVB gibi) filtrelenmesi ki cam filmi olayını sadece araç camı olarak düşünülmemesi gerekiyor. Biz bir zamanlar akvaryum aydınlatma (Metal halide sistemlerde UVA ve UVB ışıması söz konusudur. Hazır sistemlerde cam filtrelidir ama DIY diye tabir edilen yani bizim yaptığımız sistemlerde filtre olarak cam filmi en idealidir.) sistemlerinde UVA ve UVB ye karşı filtre olarak kullanıyorduk cam filmlerini..
Arkadaşlar haftasonu 1-2 filmciye tekrar gittim ve çekenler abi 1 numaranın nesini çektiricen normal gibi birşey dediler ve orta çektir işine yarasın, trafik kolay kolay birşey demez dediler.
Akif Bey film ve aksesuarcılar habire çekiyor, önleri kuyruk. Kime sorarsan koyu olmazsa birşey olmuyor diyor ama çektiği filmlerde içeri zar zor görünüyor, açık renk ne işe yarayacak diyor. Biz çoluk çocuk güneşte yanmayalım diyoruz. Polis içini görecem kardeşim diyor.Tam Türk işi olmuş.. Bizde cam filmine sadece görsel olarak bakılıyor. Fakat iş aslında öyle değil.
Cam filminde ki esas amaçlardan biri aslında zararlı ışınların (UVA-UVB gibi) filtrelenmesi ki cam filmi olayını sadece araç camı olarak düşünülmemesi gerekiyor. Biz bir zamanlar akvaryum aydınlatma (Metal halide sistemlerde UVA ve UVB ışıması söz konusudur. Hazır sistemlerde cam filtrelidir ama DIY diye tabir edilen yani bizim yaptığımız sistemlerde filtre olarak cam filmi en idealidir.) sistemlerinde UVA ve UVB ye karşı filtre olarak kullanıyorduk cam filmlerini..
Bazı avrupa ülkelerinde arka camlar koyu dahi olsa serbest diyorlar ama ülkemizde terör sebebiyle yasak sanırım. Yapacak birşey yok ya çektirilip katlanılacak yada hiç uğraşılmayacak.
Böyle bir uygulama da işçilik malzeme ve garanti olması gerek. bazı araçlar da görüyorum. Adam film çektirmiş kenarları beyaz kalmış çizilmiş iğrenç bir görüntü vermiş.
abi sonradan taktığın her film öyle olacak camın kenarındaki siyah yuvarlak desenli yerlere yapışmıyor film beyaz kalıyor . bilhassa arka camda çok belli oluyor.
Benim arabada ön arka camlar filmli.bu güne dek sorun yaşamadım.hatta sıcak Günlerde epey memnunum.polis çevirmesi görünce hemen camları indirip geçiyorum ,elbet Bir gün denk getirecekler ama polis sökse bile ertesi gün gider yine taktırırım.aracımdakiler 2 numara herhalde GM logosu var üzerinde eski sahibi fabrika çıkış dedi ama bilemiyorum.kabarma baloncuk olma durumları olmadı.abimin Citroen c4 arabasında en ince film var o bile iş Görüyor.