Cam Fimlerini Ruhsata Isletme

almanyada arka tarafa ne yapabilirsen yap (aynali film haric, o da günesi yansitir da, diger sürücülerin gözünü almasin diye). orda satilan filmlerde belirli bi etiket bulunmakta ve o etiket her camda bulunmak zorunda, yoksa yasal olmuyor. ama ön taraftaki camlara kesinlikle birsey yapilmasi yasak. Lazer olursada onn koyuluk derecesi belli öyle yapilmasina izin veriliyor.

ama bilmeniz gerekir ki hic bir alman polisi sizi film var diye cevirmez. muaine veya kaza da ise bunlari kontrol eder. olduda kazada, sucun olmasa bile, hatali ve yasal olmayan birseyin varsa vay haline. burdaki gibi cek otoparka degil, direkt mahkemeye yolluyorlar.

birde almanyada jantin ayni, lastigini degistirdigin zaman bile, bunu ruhsata isletiyorsun. isletmekte muaine istasyonundan yapilir. arac dyno ya baglanir vs vs vs ve isletme ücretleri cok komik rakkamlar

Türkiyede de belirli kurallar konsada insanlar bu kurallar cercevesinde aracini mod lasa. kurallar malesef o andaki polisin pskolojisine ve can sikintisina bagli olmasa. Onlarinda hayati bizlerinde hayati daha cekilebilir hale gelir diye düsünüyorum

Ben Aracıma koyu kahverengi renkli cam aldım.. Orjinal camların yerine onları taktırdım 250 liraya mal oldu.. şuan en açık film varmış gibi gözüküyor ama hiçbir polisde beni durdurmadı.. önceden 2m film vardı ve hergün heen heöen çekiyorlardı en sonunda çizdiler :D

ben renkli camıda sordum emniyete.. %30 karanlık izni varmış %70 içerisi görünecekmiş.. ayrııetten makina muhendisine proje çizdirmeniz gerekiyormuş ayrıca vergiside varmış ayırca muaneye gitmeniz gerekiyormuş vs vs.

ama ben hiçbirini yapmadım renkli camlarımla geziyoum :)

Arkadaslar konu bayagi ilgi cekmis,tsk ederim yanitlar icin. Malum son zamanlarda herkesin kafasini kurcalayan bir sorundu.Cikan sonuclar cam filmlerini ruhsata isletemiyoruz, renkli camada %30 oraninda musade ediliyor.

Bana gore en acil ton black lighta izin verilmeli. Malum kuresel isinma vs. gunes isinlari cok rahatsiz ediyor ozelliklede uzun yolda iseniz.
Gecen sene guney taraflarina gitdim, oglen saatlerinde klima dahi yetersiz kaldi.

gece 2-3 sürekli Beşiktaş ortaköy civarında dolaşırım.Uygulama olur kimlik alkol araç ve üst arama...Farları kapatır,iç ışıkları açarım...Ama şimdiye kadar filmle ilgili bir sorun yaşamadım...Ama ezilmeden efendi davrandım...

Gece 2-3 gibi surekli dolasiyormusunuz?Uyumaya vakit kaliyormu:D

2 numara yukarısındaki filmler yasak :) diğerleri yasak diil ben bu gune kadar hiç problem yaşamadım valaaa

renkli camlar tse belgeli ve ıso belgeli olduğun için sorun çıkartmıyor kimsede karışamayor ne muayenede nede trafikte tse ve ıso belgeli olduğu taktirde sorun yok... filme 150,ytl yada 200 ytl verilcekken yada servisin istediği 500 ytl yi vermekten se cam taktırmayı tercih ederim... ön cam 150 ytl yan ön ve arkalar 300 ytl arka cam 150 ytl... benim arkadaşım sordu vectra b si var fiyat bunlar ve tse ve iso belgeli... saygılar,

renkli camlar tse belgeli ve ıso belgeli olduğun için sorun çıkartmıyor kimsede karışamayor ne muayenede nede trafikte tse ve ıso belgeli olduğu taktirde sorun yok... filme 150,ytl yada 200 ytl verilcekken yada servisin istediği 500 ytl yi vermekten se cam taktırmayı tercih ederim... ön cam 150 ytl yan ön ve arkalar 300 ytl arka cam 150 ytl... benim arkadaşım sordu vectra b si var fiyat bunlar ve tse ve iso belgeli... saygılar,
kesinlikle katılıyorum arkadaşım sana kesinlikle doğru. amerikan mış v.s imiş hepsi türkiye imalatı ismi amerikan ithal değil yani... renkli cam tercih sebebimdir...

kanunda cam filmi yasak veya serbest diye bi kural yok polisin insiyatifine kalmıs bisey yanı

kanunda cam filmi yasak veya serbest diye bi kural yok polisin insiyatifine kalmıs bisey yanı
yasak diye bişey yoksa peki neden söktürüyorlar muayenede vize de... ?:)

ben bugune kadar birsuru araba muayene yaptıdım hic birindede sök demediler cam filmini

Geri