Cam suyuna çeşme suyu

JohanGielen

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar araca belli miktarda cam suyu ilave ettikten sonra çeşme suyu ile tamamliyorum fakat internette bir yazıda saf su kullanın diye yazmışlar bu doğrumudur yani çeşme suyu tıkanma vs mi yapar Teşekkürler

asla çeşme suyu kullanmadım kullanmam. ben içme suyu dolduruyorum. saf su saçmalık bance

Bende içme suyu kullanıyorum ayrıca Alican'dan aldığım ve gerçekten inanılmaz memnun kaldığım wurth konsantre cam temizleyici kullanıyorum. aracımı yıkarken öncelikle atas hydrorep ile siliyorum kuruluyorum sonrasında alicandan temin ettiğim cam temizleme köpüğü kullanıyorum. cam suyunda da würth konsantre kullanıyorum... özellikle atas hydrorep ten çok memnunum resimleriçekemedim maalesef ancak aracım yol yapımı nedeniyle 3 günlük bir toza maruz kaldı arkasından yağan yağmurda bütün toz çamur üzerinden kayıp gitti. herhangi bir durumda silecek suyu kullanırsam camda ne lekesi olursa olsun kullandığım ürünler sayesinde camlar muhteşem.. hanım ev içinde kullansak olur mu diyor... :) bence gerekli konstanstre ve destekleyiciler ile bir sıkıntı yaratmaz sonuçta arabalarımıza içme suyu ile yıkamıyoruz ama en azından kullanacağınız yan ürünler ile zararı min indirebilirsiniz.

çeşme suyu kireç yapabilir diye söyleniyordur..

ben kaynatıp koyuyorum sorun olmuyor

Araçlar da su diye bir şey olmaz araçlarda sıvı olur ki camlar içinde olan sıvı bellidir. Cam suyu... ama ille de su eklenecek ise saf su eklene bilir... bana kalırsa eklenmesi en güzelidir.

Çeşme suyu kısa vadede belki belirli fark yaratmayabilir ancak uzun vadede silecek süngerlerinin yıpranmasına. camın su içindeki kireç,klor,kum tanesi vs gibi materyeller ile kılcal çizilmesine sebebiyet verebilir..Yine fiskiye ve varsa far yıkama motorlarının verimliliğini azaltır..Tıpkı çamaşır makinelerinde kullanılan çeşme sularının 1-2 seneye kalmadan makineyi haşat etmesi gibi..Bence de kullanmamakta fayda var...Dinlendirilmiş su ya da orj cam suyu almak ya da suya az biraz cam silmek için kullanılan ilaçlardan(genelde mavi olan) katıp kullanmak..

Basit bir örnek vermek isterim sürekli normal su kullanılması durumumun da araç içinde olan su borularının çürümesine ve kırılmasına neden olacağı gün kadar açıktır. ;)

Klimadan damlayan suyu kullanıyordum :D havadaki nem yoğunlaşarak suya dönüştüğü için ne kireç nede başka birşer yok :) ataş hydrorep te fiyatına göre çok çok güzel ürün ;)

Bu kadar ince eleyip sık dokumayın, sakınan göze çöp batarmış. Koyun gitsin yazın ne sıkıntısı olacak. Kışın donar o ayrı.

Klimadan damlayan suyu kullanıyordum :D havadaki nem yoğunlaşarak suya dönüştüğü için ne kireç nede başka birşer yok :) ataş hydrorep te fiyatına göre çok çok güzel ürün ;)
Kesinlikle daha videoları bilgisayarıma koyamadım ama bu kış bol bol resim eklerim.. cam temizliğinde önereceğim ürünler var. bende alicanın tavsiyesi üzerine başladım kullanmaya..
her yıkamadan sonra hydrorep zaten uyguluyordum komple bütün araca...
ama bu ay cam suyuna würth konsantre cam temizleyici şampuan ekledim ve gerçekten inanılmaz kaliteli bir ürün 5 lira civarında bir fiyata satılıyor.
Diğer üründe camınız hafif tozlu yada herhangi bir nedenden kirlendiğinde kullanacağınız traş köpüğü kıvamında bir ürün Glass Clean diye geçiyor tam marka veririm... Boya için hızlı cilamı değiştirsemde camlarım için hydrorep - glass clean ve würth konsantre kesinlikle çeyizin değişmeyeni olacak.

Geri