CC'da rampa aşağı hız azalmıyor...

Ynt: CC'da rampa aşağı hız azalmıyor...

warlordares link' Alıntı:
bizim CC lerde eğimli yolda hızlanma devam ediyor eğer eğim fazlaysa... yani frenleme olmuyor... ben manuel frenleme ile devreden çıkarıyorum sonrasında eğim varsa zaten motor freni ile kontrol ediyorum...CC normal yani :)

bunun dışında vites değişikliğinde CC devreden çıkmıyor...
dizellerde çıkmıyor ama benzinlide çıkıyor devreden mantığını anllamadım ama öyle

bunun dışında vites değişikliğinde CC devreden çıkmıyor...
[/quote]
dizellerde çıkmıyor ama benzinlide çıkıyor devreden mantığını anllamadım ama öyle
[/quote]

hlbu ki yazılım meselesi...

kitapçıkta falan da dizel değilse debriyaja basınca devre dışı kalır yazıyor heralde başka bir nedenden dolayı yazılımdan olsa yaparlardı

astraowner link' Alıntı:
kitapçıkta falan da dizel değilse debriyaja basınca devre dışı kalır yazıyor heralde başka bir nedenden dolayı yazılımdan olsa yaparlardı

o zaman doğru... ilginç.. mühendislik konusu cooll

önceki arabadan da deneyimime dayanarak cc de yokus aşağı bazen hız artabilir bunun nedeni ise halil abinin dediği gibi cc hızı gaz vererek ayarlar hızlanmak ıcın gazı verir azaltmak için ise gazı tamamen keser.yokuş aşagı durumlarda gazı kesse bile eğim büyük ise arac yinede hızlanır.

Beyler bu arada CC debriyaja basınca eğer vites değişikliğinde boşluk süresi uzunsa (yani boşta bekleyip öyle vites değişikliği yapıyorsanız) sanırım devreden çıkıyormuş...öyle birşey duydum....ya da vites değiştirme esnasında gaza basarsanız(boşa denk geldiği sırada ya da herhangi bir zamanda) devreden çıkıyormuş aksi taktirde değiştirdikten sonra çıkış yapmadı... 5 den 4 e 4 ten beşe rahatlıkla geçirdim hiç devreden çıkmadı... arada boşlukta beklemeden hemen değişirdim ve gaza basmadım.

yaramaz06 link' Alıntı:
önceki arabadan da deneyimime dayanarak cc de yokus aşağı bazen hız artabilir bunun nedeni ise halil abinin dediği gibi cc hızı gaz vererek ayarlar hızlanmak ıcın gazı verir azaltmak için ise gazı tamamen keser.yokuş aşagı durumlarda gazı kesse bile eğim büyük ise arac yinede hızlanır.

bir de CC'de hızın haızaya alınması çok güzel bir özellik... CC 120 ile sabitken, 140a çıkıyorsunuz(pedala basarak), sonra pedaldan ayağınızı çektiğinizde tekarar 120'ye gelince hız sabitleniyor...

türk_187 link' Alıntı:
[quote author=yaramaz06 link=topic=1185.msg24896#msg24896 date=1302504100]

bir de CC'de hızın haızaya alınması çok güzel bir özellik... CC 120 ile sabitken, 140a çıkıyorsunuz(pedala basarak), sonra pedaldan ayağınızı çektiğinizde tekarar 120'ye gelince hız sabitleniyor...
[/quote]

zaten olmazsa olmaz :)

vites değiştirme süresini uzun tutarsanız CC devreden çıkıyor

çellocu link' Alıntı:
vites değiştirme süresini uzun tutarsanız CC devreden çıkıyor

Bunu yeni öğrendim, hızlı vites de değişsem cc devreden çıkar sanırdım.

Geri