CC'da rampa aşağı hız azalmıyor...

Ynt: CC'da rampa aşağı hız azalmıyor...

sizde çıkıyor zaten benzinli de debriyaja bastığınız anda devre dışı kalıyor

astraowner link' Alıntı:
sizde çıkıyor zaten benzinli de debriyaja bastığınız anda devre dışı kalıyor

Dizelde farklı mı?

dizelde vites değiştirebiliyorsunuz cc de benzin de debriyaja basınca devre dışı kalıyor

bende de debriyaja bastığım an devre dışı kalıyor. hızlı yada yavaş vites geçirmek ile alakalı bir durum sözkonusu değil. ayrıca cc'yi 100 km.ye ayarladınız ve frene basma ihtiyacı duydunuz ve yavaşladınız. direksiyonun sol tarafındaki cc.yi aktif hale getiren çarkı yukarı kaldırırsanız hafızadaki hızına tekrar geliyor. ama cc. mandalını kapatıp tekrar açarsanız hafıza sıfırlanıyor..

ercub link' Alıntı:
bende de debriyaja bastığım an devre dışı kalıyor. hızlı yada yavaş vites geçirmek ile alakalı bir durum sözkonusu değil. 
yukarıda verdiğim bilgi yanlışmış. akşam gelirken tekrar denedim. debriyaja basınca vites değiştirebilecek kadar bir zaman cc devreden çıkmıyor. ama ayağınız debriyajda biraz uzun kalırsa cc devre dışı kalıyor.

bu durumu ben de farketmiştim. yokuş aşağı yolda cc aktif olmasına rağmen araba hızlanmaya devam etti, hızı düşürmeye çalışsamda işe yaramamıştı. ama cc sadece gaz değil fren de yapabildiğini düşünüyorum. cc ile hız azaltırken tek tek tıklamalar şeklinde hızı azaltırsanız sadece gaz vermeyi kesiyor ya da azaltıyor. ama aşağı doğru çekili tutarsanız araba birden yavaşlıyor ve ani fren yapmış gibi oluyor

erdem link' Alıntı:
. cc ile hız azaltırken tek tek tıklamalar şeklinde hızı azaltırsanız sadece gaz vermeyi kesiyor ya da azaltıyor. ama aşağı doğru çekili tutarsanız araba birden yavaşlıyor ve ani fren yapmış gibi oluyor

Hocam, bu yorumu çok ilginç buldum.Bunu hangi hızda tecrübe ettiniz?Başta hızınız kaçtı, direksiyondaki anahtarı kaç saniye aşağıya çekili tuttunuz, ve sonrasında hızınız kaça indi?
Bu yavaşlama servis freni ile mi oldu, yoksa motor devrinde bir artış gördünüz mü?

Teorik olarak CC sadece gaz komutuna müdahale edebiliyor.Fren komutuna bir etkisi yok.Fakat aklıma şöyle bir şey geliyor, araç otomatikse hız düştükçe bir alt vitese alıp motor frenini kullanabilir, fakat burdaki yavaşlama servis freni kadar olmaz.Çok ilginç.

size öyle gelmiş olabilir çünkü düşük bir viteste ayağınızı gazdan çekince ağırlık nedeniyle heralde bizim araçlarda bir yığılma oluyor bizimkinin fren yapabildiğini sanmıyorum çünkü bu adaptif cc nin işi bizim araçta yok.bu sistem pahalı bir sistem ve eğer bu özellik olsaydı opel bol bol reklamını yapardı astra da sınıf atlamış olurdu fiyatta tabi 60000 lere gelirdi

vehicle_dynamics link' Alıntı:
[quote author=erdem link=topic=1185.msg25219#msg25219 date=1302560491]
. cc ile hız azaltırken tek tek tıklamalar şeklinde hızı azaltırsanız sadece gaz vermeyi kesiyor ya da azaltıyor. ama aşağı doğru çekili tutarsanız araba birden yavaşlıyor ve ani fren yapmış gibi oluyor

Hocam, bu yorumu çok ilginç buldum.Bunu hangi hızda tecrübe ettiniz?Başta hızınız kaçtı, direksiyondaki anahtarı kaç saniye aşağıya çekili tuttunuz, ve sonrasında hızınız kaça indi?
Bu yavaşlama servis freni ile mi oldu, yoksa motor devrinde bir artış gördünüz mü?

Teorik olarak CC sadece gaz komutuna müdahale edebiliyor.Fren komutuna bir etkisi yok.Fakat aklıma şöyle bir şey geliyor, araç otomatikse hız düştükçe bir alt vitese alıp motor frenini kullanabilir, fakat burdaki yavaşlama servis freni kadar olmaz.ևok ilginç.
[/quote]

aynısını ben de hissettiğim için bu topiği açtım.. düz yolda 120km ile giderken anahtarı aşağı hızlı çekince, araba frenelem hisse veriyor... aslında o hızda manuel kullanırken ayağımızı gaz pedalından çeksek araba biraz daha yavaşlar... ama CC'de, bundan daha  sağlam bir yavaşlama oluyor...

Hız olarak 120 den bahsediyorsanız, bu hızda özellikle rüzgar direnci ve yuvarlanma direnci yüksek.
Tork aktarımı durduğu anda, motor freninin de devreye girmesi ile ani bir yavaşlama olması bence olası.

Aynı işlemi 60 ta denerseniz bu frenleme hissiyatının daha az olduğunu hissedersiniz tahmin ediyorum.

Geri