CD30 mp3 sorunu...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HUNTER13
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar merhaba;
dün (08.03.2008 tarihinde) iskenderundaki opel servisine yukarıdaki bahsettiğim sorun için arabamı götürdüm. servisteki usta sorunun ne olduğunu sorunca cd çaların aux kısmını açtım ki cızırtıyı duyalım diye. aux kısmını açar açmaz usta hayatında ilk defa görmüş gibi bana aux un ne olduğunu sordu :eek:. ben de ustaya sanki usta benmişim gibi aux girişinin ne olduğunu anlattım :). anladığından tam emin değilim ama sorunu anlattım. usta mp3 player ı takmamı söyledi ve dediğini yaptım ve kabloyu takar takmaz cızırtı kesildi. kabloyu çıkarınca cızırtı tekrar başladı. hayatında ilk defa aux girişinin ne olduğunu görmeyen usta bana "bu olayın bir sorun olmadığını ve aux un pek kullanılan bir yer olmadığını, eğer müzik çalarken cızırtı gelirse o zaman bakarız" dedi. ben de servisten ayrıldım. şimdi sorun şu :
1- hayatında ilk defa aux girişi gören bir kişiye nasıl inanayım.
2- arabayı çalıştırdıktan sonra aux taki bu cızırtı beni çok rahatsız ediyor.
3- belki bu sorun size önemsiz gelebilir ama biliyorsunuz ki sinek küçüktür ama mide bulandırır.
4- ustanın konuyu bilmemesi opel servislerine olan güvenimi biraz sarstı
ve son olarak:)
5- bana bir yol gösterin ve ne yapayım...

Şindiden teşekkürler. Selamlar...

Hem sizi hem de beni rahatsız eden bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Çoğu ses sisteminde o kaynak seçiliyken kaynağa bir jack bağlı değilse bu cızırtı oluşur. Jackı bağladığınızda geçer. Büyük sorun değil kanımca.

Çoğu ses sisteminde o kaynak seçiliyken kaynağa bir jack bağlı değilse bu cızırtı oluşur. Jackı bağladığınızda geçer. Büyük sorun değil kanımca.
Arabamı 0 km aldım ve ilk kullandığımda böyle sorun yoktu.

Arabamı 0 km aldım ve ilk kullandığımda böyle sorun yoktu.
Fordlarda da bu cızırtı oluyormuş...Kablodan kaynaklıymış..Araç hareket halinde titreyince dolayısı ile cızırtı oluyormuş.

Fordlarda da bu cızırtı oluyormuş...Kablodan kaynaklıymış..Araç hareket halinde titreyince dolayısı ile cızırtı oluyormuş.
Teşekkür ederim. İnşallah ilerde sorun olmaz. Selamlar...

cd mp3 e 3 kere bastıktan sonra ekranda rastgele çalma fonksiyonunun güncel ayarları görünür. daha sonra istediğiniz ayarı sağ ve sol yön tuşları ile seçiniz. Audio cd lerde : Random on (Rastgele açık)Random off (Rastgele Kapalı).Mp3 Cdlerde : Random Album (1 klasör içindeki şarkıların rastgele çalınması), Random cd: (Cd deki parçaların rastgele çalınması), Random off : (Rastgele çalma kapalı) Random Fonksiyonu etkinleştirildiğinde ekran tipine bağlı olarak "RDM" veya "R" sembolü görünür.

denedim üst üste 3 kere bastım ama olmadı... cd tuşuna uzun süre basılı tutunca random off yazıyor sadece..

Teşekkür ederim. İnşallah ilerde sorun olmaz. Selamlar...
aux girişim ve cd 30'um yok ama,
jack ın girdiği yer biraz eskiyen bütün cihazlarımda bahsettiğinize benzer bi cızırtı işittim,
örneğin mp3 çalarımın kulaklık girişi, kulaklığı azcık elleyince cızırtı yapıyor, eskilerde walkman'im vardı o da öyleydi...
ama sizin tarif ettiğiniz şekilde cihaz bi giriş beklerken auxdan bir input olmadığı için cızırtı yapıyormuş, normal değilse bile biçok cihazda olan bi durum...
opel servisteki usta konusuna gelince
serviste teyplerle ilgili kimse bulunmuyor, arıza durumunda söküp teybin yetkili servisine gönderiyorlar ve onlar tamir yapıyor,
ben bi arıza için tel. açıp sormuştum bana aynen böyle tarif ettiler,sorunu anlamaya çalışmış olması bile fazla yani...

aux girişim ve cd 30'um yok ama,
jack ın girdiği yer biraz eskiyen bütün cihazlarımda bahsettiğinize benzer bi cızırtı işittim,
örneğin mp3 çalarımın kulaklık girişi, kulaklığı azcık elleyince cızırtı yapıyor, eskilerde walkman'im vardı o da öyleydi...
ama sizin tarif ettiğiniz şekilde cihaz bi giriş beklerken auxdan bir input olmadığı için cızırtı yapıyormuş, normal değilse bile biçok cihazda olan bi durum...
opel servisteki usta konusuna gelince
serviste teyplerle ilgili kimse bulunmuyor, arıza durumunda söküp teybin yetkili servisine gönderiyorlar ve onlar tamir yapıyor,
ben bi arıza için tel. açıp sormuştum bana aynen böyle tarif ettiler,sorunu anlamaya çalışmış olması bile fazla yani...
ilginiz için çok teşekkür ederim. beni rahatlattınız...

denedim üst üste 3 kere bastım ama olmadı... cd tuşuna uzun süre basılı tutunca random off yazıyor sadece..
sayın gökhan 55, cd mp3 tuşuna 3 kere bastıktan sonra sağ veya sol tuşuna basarak random off konumundan random on konumuna getirebilirsiniz. bu tarifleri arabamın cd mp3 kullanma kılavuzundan aynen aktardım. arabam astra h 2008.

Son düzenleme:
tamam 3 kere bastıktan sonrsa sağ ve sol tuşa basmamıştım bide öyle deneyim tşk ediyorum...

Geri