Centrafuse aracımda kullandığım yazılım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan darkmoon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ya arkadaşlar laptop hariç diğerlerinin fiyatlarını kabaca yazabilirmisiniz. işçiliğide yazın
teşekkürler

bana işçilik tamamen o suyla busuyla 300 e patladı ama ben çok teferruatlı iş yapdım arabanın arkasına wireless anten sakladım önde kaputun altında kamera var mercedeslerdeki cls yeni s serisindeki gibi arkada pandizotun orda ufak kamera var falan işde dahada işim tam bitmedi kafamda yapmak istediğim şeyler var ama para kalmadı....

geri kalan laptop ama ben car pc almanızı öneririm daha sağlıklı ve rahat olur artı bilgisayarın ek media aparatları wireless tv akrtı bluetooth u kabloları v.b
birde lcd ekran

lcd ekranla laptop yada car pc kabacana ortalama heşeyiyle aparatlarıyla osuyla busuyla 600-700 e patlar tek kalemde ama benim gibi üç ayda ufak ufak toplarsanız her ay bir şey yaparsanız o kadar koymaz

kısaca bu iş toplamda ortalama 1 milyar tutuyor meraklısına heveslisine....

zaten 600-700 milyon adam akıllı orta kalite teyplerin fiyatıki hiç bir vasıfları yok bir dvd oynatıyorlar bir müzik çalıyorlar iyi kalite bir şey almaya kalksan teyp oda 1 milyar bu sistemle kafa kafaya geliyor ama bu sistemde yapabiliceklerin hayallerinle sınırlı

avrupada amerikada o kadar ileri gidenler varki bu sistemlerle adamlar aracın farlarını yakıp kapıyorlar bu sistem üsütnden aracı marş ediyorlar arabanızda tekerlek basınç sensörü varsa misal adam bu sistem üstünden tekerleğinin indiğini bile animasyonlu görüyor uydu alıcıları takanlar bile var dvb-t kartlarıyla

Esas hakiki carputer denilen araba bilgisayarları bunlar car pc den farklıdır bunlar mini itx kasa dır özellikleri fazla elektrik çekmezler araba için tasarlandıkları için yani araya ek invertör falan koymanıza gerek yokdur ayrıca farklı bir soğutma sistemi vardır anakartı falan her şeyi özeldir ama türkiyede sanırsam bu kasaları yada bu bilgisayarları satan yok olsada bir dünya uçuk kaçık paralar isterler o kesin o yüzden siz toplıycaksanız micro kasadan şaşmayın türkyiede bolcana var en azından

bunlarda hakiki carputer mini tix ler

GX-low-cost-embedded-systems-VIA-EPIA-Mini-ITX-large.jpg
aopen_minipc_vxr.jpg

lilliputCarPcStock_01.JPG

bunlar bir anfi büyüklüğündedir

Son düzenleme:
hakan bey peki bilgisayarı bağladık. ekranıda bağladık. nasıl bi yazılım atacağız üstüne...
öyle skinler felan var seninkinde.
yani demek istediğim araba çalışınca bilgisayar açlıyor, sonra windows başlıyor ve startupa bi program kısayolu atıp onumu başlatıyorsun.

öylede yapılabilir ama ben öyle yapmadım bilgisayar açılır açılmaz bende registry den direk cantrafuse.exe ye çalıştırma komutu verdim yani bilgisayar açılır açılmaz centrafuse açılıyor

bu işlerden anlıyorsanız basit bir registry programı ile yapabilirsiiniz 5 saniyenizi almaz..

ben açıkcası yeni laptop ı alıyım düşündüğüm farklı bir olay var yapılabilirliği nedir bilmiyorum bizim vectralarda boş swtich yerleri var oralara normalde park sensör swtichi traction swtichi alarm swtici var avrupa vectralarda ben mesela traction switchini alıp gene yerine taksam ama bilgisayara on/off olarak verebilirmiyim bunu düşünüyorum yani o switchi bilgisayarı açıp kapamak için kullanmak istiyorum bu mümkün olursa çok iyi olucak

öylede yapılabilir ama ben öyle yapmadım bilgisayar açılır açılmaz bende registry den direk cantrafuse.exe ye çalıştırma komutu verdim yani bilgisayar açılır açılmaz centrafuse açılıyor

bu işlerden anlıyorsanız basit bir registry programı ile yapabilirsiiniz 5 saniyenizi almaz..

ben açıkcası yeni laptop ı alıyım düşündüğüm farklı bir olay var yapılabilirliği nedir bilmiyorum bizim vectralarda boş swtich yerleri var oralara normalde park sensör swtichi traction swtichi alarm swtici var avrupa vectralarda ben mesela traction switchini alıp gene yerine taksam ama bilgisayara on/off olarak verebilirmiyim bunu düşünüyorum yani o switchi bilgisayarı açıp kapamak için kullanmak istiyorum bu mümkün olursa çok iyi olucak

Hakan ben son versiyonu ve türkiye haritasını veririm sana ama şu anda yoğununm biraz. 256MB ufak bişi deil. Müsait olunca gönderrim
Yad beni msn ine ekle. benim profilde iletişime bakarsan yazar orada görüşüğrüz.

Evet programın açılışta çalışması filan basit şeyler.

O dediğin swıch kontrolunu paralel port yada 232 çıkışından alabilirsin.
Onun için com prota sinyal verecek program yapılabilir ama o program carfuuse ile nasıl irtibatlanır onu düşünmek lazım.

Evet bu iç için öncelikle ilk iş olarak microATX bi board alıp araca yerleştirmek gerek
GPS kamera OBD vs kartları daha sonradan sisteme ekleyebilirsiniz

Hakan yalnız ben burada TV tuşunu göremedim TV kartını desteklemiyormu..

Son düzenleme:
Şunu da atlamayın yalnız Harddiskler çalışırken titreşimlerden oldukça fazla etkilenirler. bu nedenle sistemi harddisk yerine flashdisk benzeri sarsıntıdan etkilenmeyen bir driver ile kullanabilirsiniz. Bunu yapamıyorsanız hdd i sarsıntıdan etkilenmeyecek şekilde izole edin. titreşimler minimum 5400 rpm ile dönen disklerde kafa vurmasına buda kısa sürede HDD arızasına sebep olur...
Navigasyon da kullanmak isterseniz seyyar gps anteni işinizi görür. ama yazılım satın alacaksanız kesinlikle navtürk almayın. Eski çalıştığım, yer batıyorlar zaten...

Son düzenleme:
Evet HDD yi iyi izole etmek lazım direkt darbe almaması lazım.
Ama yeni yüksek kapasiteli Flash Hafızalar çıktı. HDD ler de biticek yakında.
Ama yaygın değil henüz. Şimdilik HDD takıcaz mecburen..

Bu arada loğo işide tamam. Hatta adınızı soyadınızı da yazabilirim ekranın ortasına:)

opelag5.jpg

Son düzenleme:
Anlattığımız şeyler hayalini kurduğum ama gerçekleştiremediğim işler herşeyden önce paylaşım için teşekkürler car pc leri Çin işi olmayanları nasıl temin edebilirim vectra C1" de bende hayallerimi oluşturmak istiyorum.Yardım!!!!

Geri