Merhabalar, konuyu biraz farklı hale getirip dahada bilinçli olmanız adına tekrar aracıma yazılımla güçlendirdim fakat burda iş bilmez birine daha önce yaptırdığım için benim açımdan ortalama baya bir masraflı oldu. yaklaşık rakam 45bine yakındır. Bu yüzden aracı tanımayan kendini bilmezlere yazılımı yaptırmayın.Yaptırdıysanız da marka model fark etmeksizin, aşağıda turbolu araçlarda özellikle değişmesi gerekenleri yazıyorum. 2015-2020 model arasıysa. Önceki yazlımda Avans ayarını açık bıraktıklarından dolayı bir takım tıpa vs. sorunları çıkardı ama zamanla aşağıda bahsettiklerimde sorun çıkarmaya başladı.
BMW 1.18i 136 BG 2015 model 4 Silindir M plus.
Ekli dosyayı görüntüle 30866
1. Sorun BMWlerin hemen radyatörün arkasındaki pervanenin hemen altında 2 adet tıpa bulunmakta. Turbo gücüyle birlikte aşırı yüklenmelerde bu tıpa hop diye atıyor ve kenarlarında sadece lastikler tuttuğu için bir anda ön taraf yağa bulanıyor. sizde hali hazirda korkuyorsunuz motoru patlattık diye ama endişelenmeye gerek yok olay basit. 2 tane tornacıya tıpa yaptırıyorsunuz Atatürk Oto Sanayide/ Maslak kubbe şeklinde yaptırın ters şekilde olduğu için içten motor basıncına karşı duyarlı oluyor ve tekrar atmıyor. Çözümü budur.
2. Motor üst kapağı orjinal setiyle aldığınızda bu parçayı sorunsuz binebilirsiniz. Aksi halde sorunlar çekiş düşüklüğü tahrik uyarsı alırsınız çünkü turbo basıncıyla motor hava kaybedecektir buda güç kaybına neden olacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 30867
3-Vanos- Aynı şekilde tahrik uyarısı ve turbonun devreye girmem aşırı yüksek sesle çalışma ve titrema yapıyor. Bu parça eskisyle mutlaka değiştirin.
Ekli dosyayı görüntüle 30868
4.Ateşeleme Bobini - Yazılımlı yada yaş itibariyle 2015-2020 yılında aracınızda çekişte düşüklü marja bastığınızda geç alması veya tam gaz yaptığınızda gaz kesme yaptığını gördüm ve yaşadım. Mutlaka 4lü set halinde değiştirin benim aracım 4 silindir muhtemeln 3 silindiriyle 3 tane alıyorsunuz zaten.
Ekli dosyayı görüntüle 30869
5..Buji - özellikle NGK marka olmalı. Bujilerle bobin seti çok önemli yazılım hem bujileri yiyor hem bobinleri, bunlara dikkat etmeniz gerekmektedir.
Ekli dosyayı görüntüle 30870
Bunların hepsi yazılımlı araçlarda mutlaka değişmesi gereken parçalar, uzun süre sorunsuz sıkıntısız kullanabilirsiniz. Yazılım kötü değildir, kötü yazılım yapıldığında sorunlar başlar.
Önerdiğim yazılım firması
ECUFAST BMW servisi arayan varsada işinin ehli çocukluğumun geçtiği bir servis
- Ünvan : Özdost Otomotiv Özel Bmw Servisi
- Adres : Atatürk Oto Sanayi Sit. 2. Kısım 29 Sok. No 1139-1140 Maslak
Bunlara göre şuan ki aracımın performasını inanılmaz gazı tepkimeleri çekişi çok iyi.