C'mon! 180km/s

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 34ER8001
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar yanlış anlamayın merak ettiğimden soruyorum bu aracın max hızı internet sitelerinde hep 172 olarak gösterilmiş nasıl oluyorda 180 hatta corsamın yazdığına göre 190a çıkıyor ibrede bir sorun mu var ya da hafif inişli bir yolda mı ölçülüyor bu rakamlar hayır eğer 180 190 yapıyorsa opel neden kendi aracının max hızını düşürüyor anlamadım

Firmaların verdikleri her türlü değer o aracın garantili güvenlik limitleridir. Mesela yanlış hatırlamıyorsam H sınıfı lastiğin hız limiti 150 km/s'tir ama 180 bile çıkarsınız, yada devir saatinin limiti 6500 d/d'dır ama sıkıştırırsan 7000'e bile çıkar gibi vs....vs....
Ha bu arada bi inanışa göre fabrikasyon çıkışlarda bile km saatinde %10 lara varan hatalar'da olabiliyormuş..

Firmaların verdikleri her türlü değer o aracın garantili güvenlik limitleridir. Mesela yanlış hatırlamıyorsam H sınıfı lastiğin hız limiti 150 km/s'tir ama 180 bile çıkarsınız, yada devir saatinin limiti 6500 d/d'dır ama sıkıştırırsan 7000'e bile çıkar gibi vs....vs....
Ha bu arada bi inanışa göre fabrikasyon çıkışlarda bile km saatinde %10 lara varan hatalar'da olabiliyormuş..

inanış değil gerçek. aracın kadranındaki hız ile dynodaki hız arasında %10 farkılıklar çok rahat çıkabiliyor. Araç 0 olsa bile. galeriden çıkar dynoya çıkar farklılık çıkıyo. zamanla olan bişi değil

arkadaşlar yanlış anlamayın merak ettiğimden soruyorum bu aracın max hızı internet sitelerinde hep 172 olarak gösterilmiş nasıl oluyorda 180 hatta corsamın yazdığına göre 190a çıkıyor ibrede bir sorun mu var ya da hafif inişli bir yolda mı ölçülüyor bu rakamlar hayır eğer 180 190 yapıyorsa opel neden kendi aracının max hızını düşürüyor anlamadım

bu konuyu ben çok araştırdım bi sonuca waramamıştım.ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemeyeceğim ama ford yeni mondeonun teknik werilerinin açıklama bölümünde rakamların 4.witese ait olduğunu gördüm.şöle bi düşününce de aşağı yukarı max hız die werilen süratlere araçlar 4.witeslerini bitirnce ulaşıyor(6 witeslerde ise5.wites btnce)sonuçta düz yolda birçok araç son witesinde dewiri bitirememek de....

2001 model cdx vectra max. 215 km yapabiliyor çok kez zorladım ancak hafif meyillerde 230 lara gelebiliyor. bizim araçlar teknolojik bakımdan çok geri kalmış anlaşılan.

bu konuyu ben çok araştırdım bi sonuca waramamıştım.ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemeyeceğim ama ford yeni mondeonun teknik werilerinin açıklama bölümünde rakamların 4.witese ait olduğunu gördüm.şöle bi düşününce de aşağı yukarı max hız die werilen süratlere araçlar 4.witeslerini bitirnce ulaşıyor(6 witeslerde ise5.wites btnce)sonuçta düz yolda birçok araç son witesinde dewiri bitirememek de....

Bildiğim kadarıyla son vites bazı araçlarda ekonomi, bazı araçlarda sür'at vitesidir ve devrini bulmadan son vitesten randıman alamazsınız.

Ben dün istanbula gittim geldim yolculuk kesintisiz 3 saat sürdü ve 120 ytl lik mazot tükettim ama en fazla 180 endüşük de 120km hızla gittim..yani 50 litre ile 900 km civarı yol yaptim..Okadar basmama rağmen sehir içi gibi yaktı giderken 4 dönerken 2 kişi ve klima sürekli açık bir sekilde bence süper...

Bildiğim kadarıyla son vites bazı araçlarda ekonomi, bazı araçlarda sür'at vitesidir ve devrini bulmadan son vitesten randıman alamazsınız.

o oranla ilgili bişi.ne kadar kısaysa ulaşabilcein hız o kadar azalıyor ama daha çabuk warıyorsun.mesela mercedes c200k max hız sanrm 225 km idi.ama bir 5. witeste araç 220yi görebiliodu.astra 1.4 ile 170-175civarı 4.wites bitimindeki hız.

o oranla ilgili bişi.
Tabi'ki oranla ilgili. Eğer kısa tutarsan hızlanma kazanırsın, mesela yarış otomobillerinde kullanılan kısa şanzıman gibi. Ama çabuk bitirirsin, bi bakarsın devir kesiciye girmişsin, ondan sonrada 100 hp'lik çıtır solundan geçer gider......

kadranların %3 oranında hata yaptıklarını duydum. Fakat dün Isparta'dan Uluborlu'ya gittim giderken yollarda şu hız ölçerler vrya hızı gösteriyor altındada yavaş yazıyor. İşte oradan geçerken hızım sabit 100 idi ordada 100 gösteriyordu. Bunun neresinde %3 hata var anlamıyorum.

ben şuana kadar hiçbi sağlıklı araçta son hızı kadar max hıza çıkabilen bi araç görmedim.sadece hızlanması azalıo bir miktar ama km yükselmeye dewam ediyor....

Geri