Çok Ayıp

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan siezma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

siezma

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Az önce televizyonda izledim İstanbul'da yol verme kavgası yüzünden bir sürücü taksiciyle tartışırken 4-5 taksici toplanıp sopalarla adamı darp etmişler ve kafasında kan akıyordu bunu görünce hem çok üzüldüm hemde çok sinir oldum. Arkadaşlar en sinir olduğum şey bir tartışma yaşadığında taksiciler veya minibüsçülerle 4-5 kişi toplanıp (birbirlerini tanısalar da tanımasalar da ) sopalarla karşıdaki kişiyi dövüyorlar. Tamam arabadan in tartışmayı ayır ama neden sopaları elinize alıp 4-5 kişi bir adama dalıyorsunuz sizin erkekliğiniz bu mu bir adama 4-5 kişi sopalarla dalmak mı?
Toplum olarak nereye gidiyoruz bence bu şekildeki kavgaları çete kurmakla yargılayacaklar ki bir daha kimseye 5-10 kişi dalmasın gerçekten çok ayıptır.
Bu arada herkese genellemiyorum çok saygılı olan taksici ve minübüsçü arkadaşlarda var ama buna benzer çok olayla karşılaştığımız için paylaştım.

Son düzenleme:
Trafikte çok aceleci davranarak tartışıp kavga eden insanlar var.Kimi zaman ölümle de sonuçlanabiliyor.Gerçekten üzücü durum bunlar biraz daha sakin ve anlayışlı olmak gerek diye düşünüyorum...

valla taksicileri değilde pendik kadıköy hattındaki minübüscülerin alayını dövmek lazım. 2 sene önce göztepede su dağıtıcı çocuğu döverken görmüştüm 2 minübüscüyü. psikolojik test gerekli...

Birde bu olay onca polisin gözü önünde olmuş haberlerde söylenene göre -olay Taksim de gerçekleştiğinden- güven timlerinin kısa sürede olay yerine gelmişler ama sonuç ortada..Cidden içler acısı..

Piyasada ticari araçtan çok hususi araç var, böyle bir durumda 5-10 tane hususi araç sürücüsü de durup ticari araç sürücülerine dalsa bak bakalım bir daha efelenebiliyorlar mı? Uzun yolda zaman zaman taksi/dolmuşlara denk geliyorum, maşallah nasıl da mülayimler, şehiriçinde takındıkları bitirim hallerinden eser yok :). Bizim ülkede kanunlar sadece kitaplarda yer aldığı için kanunsuz iş yapanlar her zaman karlı çıkmışlardır, hal böyle olunca da kimse kanunlardan korkmuyor. Bana göre birkaç kişinin bir araya gelip yasa dışı iş yapması çete kapsamına girer, dolayısı ile bu tür suçlarda ceza katlamalı uygulanırsa o zaman kimse kavgaya iştirak etmez. Ama balık baştan kokar demişler daha 2 gün evvel 7-8 polis bir vatandaşı milletin gözü önünde evire çevire dövmedi mi?

2 sene önce iki çocukluk arkadaşım karıları ve çocuklarıyla yolda giderken iki kişi yollarını yol davasından kesiyorlar. ellerinde sopalarla arkadaşlarıma saldırıyorlar. olay büyüyüncede arkadaşım torpidodan çakıyı alıyor kendini korumak için sallarken kalbine denk geliyor birinin ve ölüyor. adamların saldırması kanlarında yüksek dozda alkol ve uyuşturucu çıkması sebebiyel nefsi müdafadan 9 ay yatıp çıkıyor. ama sonuç bir tarafta ölüm acısı bir tarafta aylarca hapiis yatıp hayatı mahfolan biri. nolursa olsun durmayın bırakın herkes kendi terbiyesizliğiyle yaşasın...

Eskiden diziler vardı.İnsan sevgisi, aile sevgisi, kötü alışkanlıkların çevreye ve aileye zararları v.s. iyi niyetliydi.Son zamanlarda ise kurtlar vadisi ile nasıl adam öldürülür dövülür, buna benzer dizilerle aynı kışkırtmalar, güneydoğu aşireti dizileriyle ağalık posta koymalar nikahsız yaşamalar, v.s. v.s. Söylesenize, son 8 senedir televizyonlarda hangi aile dizisini izlediniz?Ya aşiret dizisi, ya eskiden erotik denen tarzda aşk dizileri, yada nasıl terörist olunur öğreten diziler mevcut.Nedense hep araştırmalarda bu dizilerin izlenme oranları %90 larda.Daha neyin hesabını yapıyorsunuz ki.

Daha bugün kırmızı ışıkta arabadan insem kavgaya karışacaktım...
Sıkışık bir trafikte ışıklara yaklaştım, yeşil yanıyordu... Yanıp sönmeye başladı ama 10'la ilerliyoruz... sarı ve ardından kırmızı yandı tam ışık hizasındayım, durdum... Arkadan bir focus sedan korna, selektör vs. yapıştı, baktım aynadan ilerle diyor... cam açıktı elimle ışığı gösterdim hadi len dermiş gibi hareket yaptı sesimi çıkarmadım... hatta geri vitese taktı yanıma geçecekti, araba gelince onu da yapamadı baya bi söylendi aynadan baktım ne yapayım diyorum hala elini kolunu sallıyor, uysam o dingile, Deli olsam, psikopat olsam insem elime bişey alıp, al başına belayı... Saygısız, terbiyesiz, sabırsız ve afedersiniz ama adi, şerefsiz bir çok insan var trafikte... kaldı ki afyonda bu aralar inanılmaz polis denetimi var, her yer polis kaynıyor, pilot bölge seçilmiş afyon ve çok az ceza yazıldığı belirlenmiş, bu yüzden arabanın tekeri dönüyor diyip ceza yazılıyor o konumdayız... orda geçsem direk kitleyecekler cezayı...

O taksicilere dolmuşçulara Allah sabır versin. Geçenlerde 2 saat sıkışık trafikte kaldım resmen deliye döndüm. Bi de onların halini düşünmek lazım. İnsan sabrı taşınca çatacak yer arıyo. Ayrıca hani derler ya, trafikte taksiciden dolmuşçudan uzak dur diye. Bana göre öyle abartıldığı gibi değiller. En azından adamların sağı solu belli oluyo. Ne yapıp ne yapmayacaklarını kestirebiliyosun. Asıl tehlike bayan şoförler.

iste bu yüzden arabanızda biber gazı bulundurun biber gazını sıktıktan sonrada o sopayı münasip biyerine monte edin dolansın drsun öyle

Geri