Çok Kararsız Kaldım LPG Taktırmalımıyım Sizce

aklına bile getirme arkadaşım, o işin astarı yüzünü geçiyor. 1500 tl civarı para ona vereceksin ardından bir dizi arıza açacak bir o kadar da parça parası vereceksin. bence o parayı benzine ver kafanı ağrıtma. şahsen ben pişman oldum ama karar senin

hangi marka taktirdiniz? aracın ve lpgnin bakımları ne durumda??

bu akdar abartmanıza gerek yok.. 1500 liralık benzin pek idare etmez!

1500 lira para verilir. ama bu zaten 1 sene gibi bir sürede kendini amorti edecek. yani ondan sorna bedavaya gelmiş olacak. ayrica lpgnin parça degisimi yokki fiyatlari olsun..
sadece filitre degisir..

_____

arkadaşlar geniş düsünün biraz. ucuza performans varken. kendinizi daha fazla öptürmeyin derim.

bir hesap yapalım hepberaber,
lpg ile km de ortalama 0,13 tl cepte kalır...
ayda kendi adıma ortalama 1.000-1.500 km yol yaparım. çok altına inmez ama 2.500 km ye çıktığı olur aylık zaman zaman... ben bunu ortalama 1.500 olarak alayım şimdi...
1.500x12=18.000 km yıllık max. 3 yıl binsem (ki bu bu zamana kadar en fazla 14 ay bindim ama bunda kararlıyım) 18.000x3=54.000 km yol yapar minimum ki sanırım bu 60.000 i geçecektir... bunu da 55.000 alalım ortalama...
sonuç=55.000x0,13=7.150 tl cepte kalacak...
1.000 lira taktırma bedeli, 1.000 lirada masraf açsa bobindi ıvırdı zıvırdı...
demektir ki 3 yılın sonunda cebimde 5.000 lira benzinden artan para kalacak...
bence güzel para...

bir hesap yapalım hepberaber,
lpg ile km de ortalama 0,13 tl cepte kalır...
ayda kendi adıma ortalama 1.000-1.500 km yol yaparım. çok altına inmez ama 2.500 km ye çıktığı olur aylık zaman zaman... ben bunu ortalama 1.500 olarak alayım şimdi...
1.500x12=18.000 km yıllık max. 3 yıl binsem (ki bu bu zamana kadar en fazla 14 ay bindim ama bunda kararlıyım) 18.000x3=54.000 km yol yapar minimum ki sanırım bu 60.000 i geçecektir... bunu da 55.000 alalım ortalama...
sonuç=55.000x0,13=7.150 tl cepte kalacak...
1.000 lira taktırma bedeli, 1.000 lirada masraf açsa bobindi ıvırdı zıvırdı...
demektir ki 3 yılın sonunda cebimde 5.000 lira benzinden artan para kalacak...
bence güzel para...
Buna benzer bi hesap öncek sayfada bence yaptım. Sen benden daha çok km yapıyorsun üstelik.:D

walla kim ne derse desin lpg iyidir hem cebimize hem de çevreye duyarlı zararlı olan bi sisitemi neden arabayı satan acente opsiyon olarak koysun ben aylık minimum 2500 km yapan bir insanım ki arabayı aldım2 hafta benzinle binebildim ayrıca lpg nin içinde hiç yağ yok diye birşey yok örneğin aygaz euro lpg nie sağlıklı sorusunun cevabıda burdan çıkıyor içinde belirli oranda yağ var sonuçta lpg diyoruz LİKİT petrol gazı adı.benim aracımda KİT MTM marka tüp var yaklaşık 3 aydır 10000 km ye yakın yol yaptım daha bir sorun çekiş düşüklüğü gaza geçmeme benzine geçmeme yaşamadım diğer arkdaşlarımının ve abilerimin dediği gibi iş montaj yapan ustada biter.

LPG iyidir :D :D sıralı sistem ilk çıktığından beri bizim v6 da prins var,gayet sorunsuz bindik bu zamana kadar.Çıkartacağı en büyük sorun oksijen sensörü,buji,ateşleme bobini....Başka sorun çıkartacağını sanmam.

Buna benzer bi hesap öncek sayfada bence yaptım. Sen benden daha çok km yapıyorsun üstelik.:D

doğru onu okumuştum şimdi bakınca hatırladım,
o zaman yazmamıştım üzerinden zaman geçince unutmuşum...
şu arabaya yazık diyenleri hiç anlamıyorum gerçekten...
110 hp 206 yı geçiyor çok rahat,
110 hp dizel cerato yu geçiyor,
bu akşam ışıklarda bir jeep le yanyana geldik markasını bilmiyorum ama yeni bişey, onuda bir boy farkla geçtim,
ben neticede drag lara katılmıyorum benzinle de binsem ama lpg de çok çok rahat hem performans olarak yetiyor bana hemde cebimi yormuyor...
o ön göstergede yanan sarı s lambası mucize resmen :) araba çıldırıyor o ışığı yakınca.. :) 7000 devir çeviriyor nerdeyse...
herkes istediği yakıtı kullanmakta serbest ama kullanmadığını kötülemekte yanlış bence... arabaya yazık ya falan tarzı konuşmalar bence çok kibir kokan, ukala ve şımarık konuşmalar... kimse başkasının parasını harcamıyor, dizel alıp bakımına o kadar para harcamak işime gelmiyor, lpg ile istediğim gibi geziyorum, bakımı da ucuz,
neticede kullandığımız bir araç, mümkün olan en iyisini en ucuza kullanmak en mantıklısı bence...

Neyine yazık Allah aşkına :D Napıyo LPG acaba Astra'ya :D

Ben yıllardır kullanıyorum. Sorun yok. Ayda ortalama 1000km yapıyorum şehir içi.

Şehir için LPG ile 23kr yakıyor 2.0 Vectra: 23kr x 1000km = 230 TL
Şehir için Benzin ile 50kr yakar (tahmini) 2.0 Vectra: 50kr x 1000km = 500 TL

Her ay en az 250 TL kârım var. Hesap ortada... Düşün taşın taktır...

23 lira 100 km de yakıyorsa , litre bazında 13 litre lpg yakıyor demektir. yine lpg litre bazında benzinden 100 km de aşşağı yukarı 2 litre fazla yakar. yani aynı yolu benzin ile 11 litre ile alırsınız. 11 litre benzın 38 liradır. yani 1000 km de tasarrufunuz 150 liradır.

23 lira 100 km de yakıyorsa , litre bazında 13 litre lpg yakıyor demektir. yine lpg litre bazında benzinden 100 km de aşşağı yukarı 2 litre fazla yakar. yani aynı yolu benzin ile 11 litre ile alırsınız. 11 litre benzın 38 liradır. yani 1000 km de tasarrufunuz 150 liradır.
Litre bazında hesaplamadım hiç. Benzinli 2.0 Vectra B tahmini şehir için 50kr yakar diye hesapladım. Benzin ile binen arkadaşlar vardır onlar söylesin şehir içi ne kadar yaktığını ona göre tekrar hesaplayayım. Ama benzin ile 50kr'dan aşağı yakar mı bilemem:)

Birde yukardaki hesapta şehir içi kullanımın yarıya yakını agresif, spor mod açık kullanımdır:D ona göre yani:D

Son düzenleme:
Litre bazında hesaplamadım hiç. Benzinli 2.0 Vectra B tahmini şehir için 50kr yakar diye hesapladım. Benzin ile binen arkadaşlar vardır onlar söylesin şehir içi ne kadar yaktığını ona göre tekrar hesaplayayım. Ama benzin ile 50kr'dan aşağı yakar mı bilemem:)

Birde yukardaki hesapta şehir içi kullanımın yarıya yakını agresif, spor mod açık kullanımdır:D ona göre yani:D

seninki baya az yakıyor. benım honda sakın kullanım 20 kuruş yakıyor sehır ıcı.

Geri