conta mı yandı???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmet28
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ahmet28

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba geçen hafta aracımı bir tıkırtı yüzünden ustaya götürdum usta bişey bulamayınca kıs geldi antifiriz koyalım mı araca dedi bende koydurdum bir haftadır araç antifiriz eksiltiyor ilk gittim dedi hava vardır su ekledi gönderdi ikinci defa gittigimde lpg vanasının ordan kaçırıyo dedi boruların ucunu kesti tekrar taktı 2 gün sonra baktım yine eksiltmiş bu sefer ustayı değiştirmeye karar verdim bu ustayağ kapagını açtı beyaz kremsi bir sıvı vardı dedi conta patlatmış conta değişecek motorun ostundeki kalın boruyu söktü onunda içinde beyaz kremsi bir sıvı vardı
araçta hararet problemi yok conta yandıysa hararet olması gerekmez mi eksozdan su atıyor sabah soğukken devir sorunu oluyor yağ kapağında beyaz kremsi sıvı var su karışmıs belli ama karterdeki yağ tertemiz
usta conta keçe yağ filitresi değişecek dedi 200tl kendide 130 işçilik istedi
bu gün bir adam dediki bunun ekzoza mı ne giden contası bozulmus ordan motoro su kacırıyor o contayı değişirsen sorun kalmaz 50 tl masrafın olur nedense bu adamın dediği bana daha mantıklı geldi sizce sorun ne
araç corsa 1.2 twinport atiker lpgli 2007 model

usta conta felan degıl sakın conta masrafı yapma benı basımada aynısı geldı kapak mayonez gıbı olmus o borunun ıcıde aynı sekılde ustanın bırıe gosterdım hemen ust kapak acılcak conta bılmem ne dedı kendı ustama gotrdum adam dedıkı yag kalıtesız kopurme yapmıs kullan boyle bakım zamanı degıstırırsın bnde dedım degıstırelım sımdı degıstırdık bı daha ne kopurme yaptı ne orasında oyle bısey oldu yagı degıstır bı temızlet bısey kalmaz elletme başkada
su olayıda kac km kullandıgında yada kac gunde ne kadar eskılme oluyor ? bı yerde ufak bı delık vardır calıstır aracı bırı hafıf gaz versın kaputu ac altına egıl bak bulursun kesın akıtan yerı

Contanin yanmasi için aracın illaki hararet yapmasına gerek yok. Contada ömrünü tamamlamış olabilir. su eksiltme, egzostan su atma ve tekleme varsa büyük bir ihtimal conta yanmış. Daha önce araçta antifriz kullanılmayan sonra kullanmaya başlayan birçok araçta conta yıpranmaya başlıyor.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Conta Testini kaliteli servislerde yaptırabilirsiniz. Özetle genleşme kabı üstüne mavi bir madde konulur, renk değiştirirse conta kaçırıyordur. O ihtimal var.

Su kaçağını bulun, kalorifer peteğine bakın, paspas ıslak mı? Kalorifer musluğuna baktırın, athapota, radyatöre, genleşme kabı ve kapağına baktırın. Lpg beyni çıkabiliyor genel de. Başka da ihtimal yok gibi.

En güzel yöntem kırmızı mürekkep olayı. Kaçak yerler hemen kırmızı kırmızı oluveriyor. Dikkat edin dolmakalem mürekkebi olsun. Diğer mürekkepler sıcak suda cokelek gibi olur. Tıkanma yapar daha çok masraf açar. Genlesme kabına bir miktar dökün bir iki gün kullanın iyi bir ustaya kontrol ettirin. Başka türlü su buharlastigi için kaçağı tespit etmek çok zor olur. Aracınızın değişmeyen parçasını kalmaz.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bu su kaçağının Allah belasını versin daha bulamadık gitti. Aramaya devam ediyoruz ama bulmak ne mümkün şimdi bir radyatör olayı kaldı oda olmaz ise ben böyle arabanın başlayacağım.... bu ne arkadaş ya? bir nokta atışı ile sorun çözülmez mi? yok arkadaş çöz çöze bilir isen. Bıktım valla yağ kaçağından su kaçağından.

nadır abı sen neden sınır oluyosun kı zaten satcan arabayı gerek yok sınırlerını yıpratmaya satarkende soylersın alan kişiye tamam yazık sınırlerıne.

nadır abı sen neden sınır oluyosun kı zaten satcan arabayı gerek yok sınırlerını yıpratmaya satarkende soylersın alan kişiye tamam yazık sınırlerıne.

Ya çoktan satardım ama benim aracım durumu farklı yurt dışından aldım için satamıyorum aslında. Araç yurt içine geldiği andan itibaren 10 yıllık zamanın dolması gerek. Yada ithal izin belgesi almış bir engelli lazım ya değilse 10 yıllık zaman dolmadıkça satma işi zor. Yine bir dünya bakım yaptırdım ön disk fren balataları değiştir sağ sol takla olarak değiştir. Denge kolunun parçaları değiştir, otomatik şanzuman yağını değiştirdim.... birde şu sızıntının kaynağını bulsam tamam diyeceğim ama bulamadık gitti ya. En son radyatör kaldı onu da değiştireceğim daha da kesmez ise üstüne benzin döküp yakacağım :D ya değilse kafayı yedirecek bu araç bana.

nadır abı pekı azalma ne kadar cok mu az mı ? pul bıber yada karabıber dokuyolar tıkasın dıye ama yada tıkamak ıcın sıvılrı var onlardan denesen bıde olmaz mı degıstrme bı ton para yazık yanı zaten gıtcegı kadar gıtmıs bayram ustu..

nadır abı pekı azalma ne kadar cok mu az mı ? pul bıber yada karabıber dokuyolar tıkasın dıye ama yada tıkamak ıcın sıvılrı var onlardan denesen bıde olmaz mı degıstrme bı ton para yazık yanı zaten gıtcegı kadar gıtmıs bayram ustu..

Vallahi bilemiyorum ya ama biraz önce daire iş yoktu takımı filan kaptım kelepçeleri filan iyicene kıracak kadar sıktım :D yarın bir doktora gideceğim eğer yine sızıntı olursa onu da değiştireceğim.

Geri