corsa 1.3 cdti'ın tasarruflu kullanımı ile ilgili fikri olan varmı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arsivci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Valla bende fazşa yakar diye bilrim otomatikleri ama orada ole yazıyorsa normaldir gercektende denedim aracım 70 km de 5. vitese atıyor kolay kolay vites dusurmuyor manuel kullansan heralde ben bukadar tasarruflu kullanamazdım :D bu arada adamlar yazmıs ekonomik kullanım die bi bolum var 70 le bile 5. vitese atmaktan cekinmeyin aracınızı mumkun oldugunca yuksek viteste ve dusuk devirde kulalnın die buda dizeller daha yuksek devirde kullanılmalı motora zararlı dusuk devir denilen olayın hurafe oldugunu gosterir bastan sona okudum kitapcıgı gercekten faydalı bilgiler var en acaibide aracı calıstırınca acilen hareket edin beklemeyin diyor beklemek rolantide durmak araca zararlıymıs ilginc buda :)

Easytronic 2000 devirde vites atıyor (2004 CDTI) , Arac tamamen ekonomi yapacak sekilde programlanmış,hemen vites yukseltiyor.Salyangoz sürüşü denen teknik gibi, optimum devirde vites yukseltip tuketimi düşürüyor.Bencede tablo dogrudur

Olabilir..Mantıklı..Ama akadaşların yakıt tüketimi konusunda buraya yazdıklarına bakarsak easy ler fazla yakıyor gibi görünüyor..Gerçi 30 binden önce aracın yakıtı yerine oturmuyor..

coRSac' Alıntı:
1 vitesde 20 km,2 viteste 40 ,3 viteste 60, 4.viteste 80 ,5 vitesin sonu yok zaten hemen hemen devirde 2500 civarı oluyor,Eğer rampa ise 3000 devirde vites atarım.

en somutu bu oldu.. eyv..

Ghostbuster' Alıntı:
Valla bende fazşa yakar diye bilrim otomatikleri ama orada ole yazıyorsa normaldir gercektende denedim aracım 70 km de 5. vitese atıyor kolay kolay vites dusurmuyor manuel kullansan heralde ben bukadar tasarruflu kullanamazdım :D bu arada adamlar yazmıs ekonomik kullanım die bi bolum var 70 le bile 5. vitese atmaktan cekinmeyin aracınızı mumkun oldugunca yuksek viteste ve dusuk devirde kulalnın die buda dizeller daha yuksek devirde kullanılmalı motora zararlı dusuk devir denilen olayın hurafe oldugunu gosterir bastan sona okudum kitapcıgı gercekten faydalı bilgiler var en acaibide aracı calıstırınca acilen hareket edin beklemeyin diyor beklemek rolantide durmak araca zararlıymıs ilginc buda :)

otoparkçılar(bi önceki işletmeci aramız iyiydi onunla) kışın ortasında marşı basıp vitese atmama acaip şaşırıyorlardı.
Bir gün geldim baktım aracım çalışıyor, ne yaptın emmi dedim.
-kurban sıcak sıcak gidersin dedi..
yok dedim amca, gerenk yok... :)

arsivci' Alıntı:
otoparkçılar(bi önceki işletmeci aramız iyiydi onunla) kışın ortasında marşı basıp vitese atmama acaip şaşırıyorlardı.
Bir gün geldim baktım aracım çalışıyor, ne yaptın emmi dedim.
-kurban sıcak sıcak gidersin dedi..
yok dedim amca, gerenk yok... :)

amca nın iyi niyetine bak :D:D
amca heralde az yakıyor diye duymuş biraz ısınayım demiş sora sen gelince kurban ısınırsın demiş :D:D:D

ben ortalama 850 km yapıyorum ankara'da..corsa 1.3 cdti easytronic. gaza fazla yüklenmiyorum, 100 km'yi de geçmiyorum. Easytronicler 2500 devirde vites değiştiriyor...bir de şu dikkatimi çekti, bp'den yakıt alınca arabada motor sesi daha fazla geliyor ama daha fazla yol gidiyorum, bp eurodizel ile 850 km de ışık yandı, opetten alınca motor sesi azalıyor 800 km de ışık yanıyor...yakıt konusunda sizin de dikkatinizi çeken bi durum var mı..

bendede 1.3cdtı var ben cok memnumum yakıt konusunda oldukca cımrı ben cogunlukla sehırler arası gıbı kullanıyorum arabayı bı depoyla 850-900 yapıyo ama yagına we suyuna cok dıkkat etmek lazım bıde tabı mumkun oldugunca az fren yapmak gerekıyo

haydarman' Alıntı:
ben ortalama 850 km yapıyorum ankara'da..corsa 1.3 cdti easytronic. gaza fazla yüklenmiyorum, 100 km'yi de geçmiyorum. Easytronicler 2500 devirde vites değiştiriyor...bir de şu dikkatimi çekti, bp'den yakıt alınca arabada motor sesi daha fazla geliyor ama daha fazla yol gidiyorum, bp eurodizel ile 850 km de ışık yandı, opetten alınca motor sesi azalıyor 800 km de ışık yanıyor...yakıt konusunda sizin de dikkatinizi çeken bi durum var mı..

haydarman kardeş iki gündür şöyle yakıt markası konusunda bir başlık açsammı diye düşündüm sonra marka reklamı yada yermesi dolayısı ile fırça yemek istemedim yönetimden..

bunu biraz açalımmı arkadaşlar..

Şu anda kullandığım (ışık 624 de yandı) shell (oyuncak araba hesabı) seste bi fark yok; şimdi 640 ..
650 yi geçmez yine

ancak bu son depoda pedalda akrep varmış gibi basıyorum.

po; hem çok gürültülü hede 580 de bitti :(

total; en babası.. hep onu kullanırdım. hiç dikkat etmediğim halde 650 hep yapardım
ama yarın sabahki depo total olacak ve yine aynı sakin sürüş stili ile bi de onu deneyecem...

..

BU ARADA BİR SORU VAR AKLIMDA BU IŞIK YANMA DURUMU TAM BİR MUAMMA;(1.3 CDTI İÇİN)
IŞIK YANDIKTAN SONRA ŞEHİR İÇİ KULLANIMDA KAÇ KM GİDİLİR.. YADA KAÇ LİTRE YAKIT KALIYOR
BİRDE ŞU YANIP SÖNME DURUMU VARMIŞ HİÇ YAŞAMADIM O DURUMDA NE KADAR GİDİLİR?

kutluhan83' Alıntı:
amca nın iyi niyetine bak :D:D
amca heralde az yakıyor diye duymuş biraz ısınayım demiş sora sen gelince kurban ısınırsın demiş :D:D:D

:D :D :D sanmam evimin karşısında görüyordum ne halt ettiklerini:)

Geri