yok yunus bey hepsi varda oradaki iki tel arasındaki mesafe çok kısıtlı ve telde çok dar yani tam tutundu diyorum çıt kopuyo büyük olunca diğer tele deyiyo bir türlü yapamayınca öyle yapıp kapadım başka türlü aracımda çalışmıyor havada kararııyor diye birz acele de davrandım
ya aslında bir yandan sorun olmayacağına eminim ama bir yandanda sürekli acaba diyorum
bu arada siz yapacaksanız gerçekten leihiminiz çok iyi değilse tv tamircisi gibi bir yere gidebilecekken yapın bu işi yaparken çok uğraşınca yüksek ısıdan bozulacak diyede korktum pazar olduğu için böyle bir imkanımda yoktu
X45e kadar ulaşmak için neleri sırasıyla söküyorsunuz onuda söyliyim önce silecek kol kapaklarını söküp lokmayla silecek kollarını söküyorsunuz daha sonra ön cam ile motorun arasındaki bakaliti söküyorsunuz kaput menteşelerinin yanında solda ve sağda 1er torx vidası var.. daha sonra ben silecek motorunuda söktüm işi gerçekten çok çok rahatlatıyor sadece 2 vidası var lokmayla söküp elektrik soketini çıkarıp alıyorsunuz... sonra Role kutusunun 2 önde 1 arkada 2 solda 2 sağda toplam 7 torx vidası var bunlardan birini sökmek biraz zor oluyor bu yüzden torx tornavidanız uzun olsa iyi olur... Kapağı biraz zorlayınca açılıyor karışınızda sökeceğiniz parça body control module var ama önce akünün (-) kutbunu söküp sonra bu body control modulünün üzerindeki ayağı öne doğru tırnağından kurtarıp çektiğizde yuvasından çıkıyor sonra evinize götürüp lehim işini yapabilirsiniz..
role kutusunun içinden direk pedalların oraya ulalşabiliyorsunuz yani kablonun ucunu ordan bıraktığınızda direk aşağıda motor kısmını tersten aynı şekilde toparlayıp sürücü kısmına geçebilirsiniz... ister sadece direksyonun altındakki rafı ister orayı komple sökebilirsiniz ben yine kolay olsun dye komple söktüm aynı torx tornavidayla 3 vidayı söküp parçayı aşağı çekince boydan boya geliyor ordanda istediğiniz gibi kabloyu direksyon milinin herhangi bir yerine takılmadığına emin olarak silecek kolunun oraya kadar rahatça çekebiliyorsunuz ben kabloyu oraya düğüm atıp bıtraktım daha dirençleri ve butonları alamadığım için birde parçayı komple sökünce ne kadar pis olduğunu gördüm bir güzelde yıkayıp cilaladım
kısaca ihtiyacınız uzun torx toırnavida sanırım T25 ama emin değilim
Lokma seti bende piyasada 15tlye satılan en dandiği var işimi çok rahat gördü.. Set yoksa ölçüleri bilmiyorum ama akü kutup başı,silecek mekanizması ve silecek kol somunları için 3 ayrı lokma gerekiyor tabi biraz uğraştırarak ingiliz anahtarıda olur
Birde yine işi kolaylaştırmak için motor cam arasındaki bakaliti 2ye ayırabilmek için yıldız tornavida