Selam arkadaşlar. Aracım profilimde olduğu gibi 2006 corsa c 1.3.cdti essentia z13dt motor.
Biraz uzun olacak ama bugün devreyi hazırladım. Anlatılan maddelerin hepsini tek tek uygulamama rağmen cruise control’ü aktif edemedim. cruise control’ü çalıştırmadan önce en az 1 defa frene bastığımı ve 30 km/s hız üzerinde denediğimi de belirtmeliyim.
1. Sinyal kolunda 4. kablom yoktu, x45’in 2 nolu pininden hattı çektim.
2. Debriyaj müşiri devresi zaten var arabamda.
3. Bugün şemada gösterilen basite indirgenmiş devreyi hazırladım. Sinyal kolunun 3 nolu pininden (sarı-kahverengi kablodan) 820 Ω direnç tarafına bağladım.
4. x45’ten gelen ucu 82 Ω direnç tarafına bağladım.
5. Güvenlik kodu öğrenildi, Özel serviste Türkçe tech-2 ile cruise control programlandı. Programlama yapılırken en son aşamada 2 tane “Mevcut” seçeneği çıkıyor. Alttaki seçenekle programlama yapıldıktan sonra “programlama başarıyla sonuçlandı” gibi onay mesajını aldık.
6. Araç rölantide çalışırken devrenin çıkışından yaptığım ölçümlerde yanlış hatırlamıyorsam 0.045V gibi bir gerilim okudum. Her butona basarak yaptığım ölçümlerde çıkış geriliminin daha da azaldığını gördüm.
7. Programlama yapıldıktan sonra devreyi tekrar söktüm ama araçta (tech-2 bağlı değilken) herhangi bir arıza işarı görmedim. Bence devreyi söktükten sonra motor elektroniği gibi bir arıza işarının gelmesi gerekliydi. Gövde kontrol modülü sanki hiçbir şeyden haberi yokmuş gibi davranıyor
Tüm bunları yaparken hep tek başımaydım, yani ikinci bir göz beni kontrol etmedi. Acaba benim atladığım, yanlış yaptığım ve göremediğim bir hata var mıdır? Programlamanın doğru olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Okuduğum voltaj değerleri normal sınırlarda mı?
Hevesle başladığım işten hüsranla çıkınca moralim bozulmadı değil…