Corsa D 1.3 CDTI lastik seçimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sapphire
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Cüneyt bugün tesadüfen Michelin bayisinin önünden geçiyordum, uğrayıp fiyat aldım: 205*55*16 PS3 (yeni ürünmüş) 220 TL Primacy:210 TL 195*55*16 için ise 250 TL istiyor, kredi kartına 6 ay vade +lastik başına 10 TL fark istedi. İnce pazarlık yapmadık klasik "abi sen gel birşeyler yaparız" dedi, tam çıkarken de "trafik seti de hediyemiz olur" dedi :). Bir de Batı lastiğe bakmayı düşünüyorum.

Cüneyt bugün tesadüfen Michelin bayisinin önünden geçiyordum, uğrayıp fiyat aldım: 205*55*16 PS3 (yeni ürünmüş) 220 TL Primacy:210 TL 195*55*16 için ise 250 TL istiyor, kredi kartına 6 ay vade +lastik başına 10 TL fark istedi. İnce pazarlık yapmadık klasik "abi sen gel birşeyler yaparız" dedi, tam çıkarken de "trafik seti de hediyemiz olur" dedi :). Bir de Batı lastiğe bakmayı düşünüyorum.

Batı lastik çiğli organize şubesinde Mustafa var abi, yardımcı olur.

Abi sağolasın..Ben de Batı Lastik-Bornova Şubesinden alışveriş yapıyorum.Fiyatları uygun ve beklememiş lastik satıyorlar.195'in fiyatları 205'ten daha yüksek aklımda herhalde o fiyat kalmış.Aslında riske girmeye hiç gerek yok o zaman,205 tabanda Primacy almak en mantıklısı gibi duruyor.

Son düzenleme:
10 yıl aşırı uzun ileri sürüş tekniklerinde 4 yıl diyorlar
Michelin sitesinde 10 yıl sürenin ne yazan başladığına dair bir bilgi göremedim, ama bu süre lastiğin imal tarihi ile ilgili olmalı.

Sitedeki açıklama aşağıdaki gibi.
- 5 yıl veya daha sonrasında servise yılda en az bir kere kontrol ettirilmesi,
- Yasal aşınma limitlerine ulaşsınlar veya ulaşmasınlar 10 yıl sonra değiştirilmeleri tavsiye edilmektedir.

Abi sağolasın..Ben de Batı Lastik-Bornova Şubesinden alışveriş yapıyorum.Fiyatları uygun ve beklememiş lastik satıyorlar.195'in fiyatları 205'ten daha yüksek aklımda herhalde o fiyat kalmış.Aslında riske girmeye hiç gerek yok o zaman,205 tabanda Primacy almak en mantıklısı gibi duruyor.
Gerçekten 195x55x16 ölçülerine sahip olan lastikler 205x55x16 lardan daha pahalı, fiyatları 250 TL civarı :(.

Michelin sitesinde 10 yıl sürenin ne yazan başladığına dair bir bilgi göremedim, ama bu süre lastiğin imal tarihi ile ilgili olmalı.

Sitedeki açıklama aşağıdaki gibi.
- 5 yıl veya daha sonrasında servise yılda en az bir kere kontrol ettirilmesi,
- Yasal aşınma limitlerine ulaşsınlar veya ulaşmasınlar 10 yıl sonra değiştirilmeleri tavsiye edilmektedir.

cümleyi eksik kurmuşum abi kusura bakma bende baktım oraya 10 yıl fazla önceden bas bas bağırıyorlardı raf ömrü 5 yıl diye şimdi 10 yıl diyorlar ileri sürüş derslerinde de 4 yıl diyorlar şimdi kime güvenme lazım anlamadım:confused:

Cumartesi 205/55/16 Michelin Pilot Sport3 aldım.Üretim tarihi 26.hafta,yaklaşık bir aylık,üzerindeki lastiklerden sonra araba inanılmaz derecede yumuşadı.Konfor ve sessizlik açısından gerçekten çok güzel bir seri,lastik düşünen arkadaşlar alternatiflerine eklemeli bence.

Geri