Selamunaleyküm aracın üzerinde orjinal gm(varta) 50 amper aküsü var son zamanlarda 15 günde bir araba üzerinde İngiliz anahtarı olan uyarı lambası yanıyor araç çekişten düşüyor sağa çekip kontak kapat aç yapıyorum sönüyor araç eski hali gibi devam ediyor 15 20 gün sonra yine yanıyor en son yandığında akşamdı sağa çektim bekliyorum başka uyarı falan çıkıcak mı sorun nedir diye araç far lambaları yanıp söndü ekranda akü simgesi yanıp söndü sonra direksiyon simgesi yanıp söndü abs simgesi yanık kaldı kontağı kapat aç yaptım düzeldi ancak şimdilerde aracı çalıştırmadan abs simgesi diğer sarı simgelere oranla geç sönüyor marş yaptığım an sönüyor abs lambası ve sürüşte sorun yok akü voltaj ve amperİ sorun yaratıp beyini şaşırtıyor diye düşünüyorum akü 6 senelik olmuş değiştirmek istiyorum bu kafa karıştırıcı ikaz uyarılarından kurtulmak için akü değiştirirken kutup başlarını 10 dk sökük bırakın deniyor beyin resetlensin deniyor internet araştırmamda ancak sonrasında orijinal teyp şifre isteme problemi otomatik camların yarıya kadar açıp kapatma gibi sorunlar yaşarmıyım endişesi var belirttiğim durumları yaşayıp kurtulan ve akü değiştirirken aracın enerjisini komple keserek akü değiştiren var mıdır değerli desteğinizi beklemekteyim