corsa D de benzin deposu polemiği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan obaris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kitapçıkta 42 litre alıyo ama doldurmaya kalkınca 47filan alıyo sanırım

kapakla depo arasındaki kısım :( 12 lt benzin alabilirmi sence:eek:

:D ters anlamışsın galiba benim yorumumu. pompacı öyle sanıyor galiba diyorum, ben değil.

yedek depo diye bişey elbette yok.. 45 lt olan depo, depo kapağının ağzına kadar doldurulunca 50küsür lt ye kadar alır.

Ben çok adam gördüm pompacıyla kavga eden.. "60 lt depoya nasıl koydunuz 70 lt" deyip başlıyorlardı paylamaya. heralde pompacıda böyle bir yol ve çözüm bulmuş kendince ve "çok gizli" yedek depo sırrını ifşa etmiş :)

son olarak mazot köpürür ama benzim köpürmez. akışkanlığı fazla olduğundan sanırım..

bugün 120 km yol yaptım benzin ibresi hala full gösteriyor aslınd bu km de ilk çeyrek le full ortası olması gerkirdi

bugün 120 km yol yaptım benzin ibresi hala full gösteriyor aslınd bu km de ilk çeyrek le full ortası olması gerkirdi

bütün c'monlarda böyle ilk 100-150 km ibre hiç oynamıyor daha sonra birden düşüyor

Yakıtı ne zaman alıyorsunuz? Kırmızı yanar yanmaz mı, yoksa yanıp sönmeye başladıktan sonra mı? Ben şimdiye kadar hep yanıp sönmeye başladıktan bir müddet sonra alıyorum. En fazla 42 litre benzin aldım. Hatta son alışımda 39 litrede kaldı pompacıya daha fazla alması lazımdı dedim yavaş yavaş dolura doldura 40 litre ancak oldu. Kitapçıkta kımızı yanıp sönmeye başladığında yedek depodan yakıt kullanılır diyor, bu yedek depo olduğu anlamına gelebilir herhalde. Birde broşürlerinde depo kapasitesini 45 litre yazıyor. Depo 45 litre, bende enfazla 42 litre alabildiğime göre deponun dibinide kullanmıyorum diye düşünüyorum. Garip bir durum varda anlayamadım.:(

Yakıtı ne zaman alıyorsunuz? Kırmızı yanar yanmaz mı, yoksa yanıp sönmeye başladıktan sonra mı? Ben şimdiye kadar hep yanıp sönmeye başladıktan bir müddet sonra alıyorum. En fazla 42 litre benzin aldım. Hatta son alışımda 39 litrede kaldı pompacıya daha fazla alması lazımdı dedim yavaş yavaş dolura doldura 40 litre ancak oldu. Kitapçıkta kımızı yanıp sönmeye başladığında yedek depodan yakıt kullanılır diyor, bu yedek depo olduğu anlamına gelebilir herhalde. Birde broşürlerinde depo kapasitesini 45 litre yazıyor. Depo 45 litre, bende enfazla 42 litre alabildiğime göre deponun dibinide kullanmıyorum diye düşünüyorum. Garip bir durum varda anlayamadım.:(

ya inan bana aynı polemiği bende yaşıyorum ve benim arabam 18000 km benim başına şimdiye kadar böyle bişi gelmed hep kırmızı ışık yanınca depoyu dolduruyorum sürekl 38-40 litre kadar aldı bu güne kadar.
Bu olaya ben de çok şaşırdım ve şimdi km yapıp depoyu hafta sonu birdaha aynı yere gidip dolturtacam adam dedi ki hiç bir pompacı bunun için uğraşmaz sen bana gene gel dedi adama inanmadım benzin ibresinin oynamasını bekliyorum 120 km oldu hala bir mm bile bir kıprdama yok. anladığım kadarıyla yedek depo dedğini sürekli kullanıyor eee ozaman ne işe yarıyor onu birtürlü bende anlamadım ustalardan bir haber bekliyorum onlardanda bir haber yok

ya inan bana bu polemiği bende yaşıyorum.
benim arabam 18000 km de bu güne kadar kırmızı ışık yanınca yaklaşık 50 km sonra benzini alıyorum 38-40 km kadar alıyordu bu olay beni çok şaşırttı (Pompacının) yedek depo dediği yerden ilk olarak kullanıyor sonra da ana depodan kullanıyor dedi eeee ozaman ne işe yarıyor bu depo sadece bezin ibresi hala inmiyor acayip bir çelişki var
ben önce adama inanmadım fakat gözümle gördüm başıda bekledim ve araba 50 lt aldı içindekide + sı şu anda 120 km yapmama rağmen ibre hala full onun biraz inmesini bekliyorum sonra gene o adama gidip fulliyecem çünkü pompacının demesi hiç kimse böyle uğraşmaz
aslında 120 km de benzin ibresi biraz oynaması gerekirdi.
Bu olay için ustalardan bir haber bekliyorum ama çevap yok p.tesi günü büyük bir ihtimalle yeni bir haber ve km de nekaradar yaktı söylerim.

Geri