46 lt ile 600 km gittim ama uzun yolda bastım bi ara normalde 650-700 yapar herhalde
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
ya inan bana aynı polemiği bende yaşıyorum ve benim arabam 18000 km benim başına şimdiye kadar böyle bişi gelmed hep kırmızı ışık yanınca depoyu dolduruyorum sürekl 38-40 litre kadar aldı bu güne kadar.
Bu olaya ben de çok şaşırdım ve şimdi km yapıp depoyu hafta sonu birdaha aynı yere gidip dolturtacam adam dedi ki hiç bir pompacı bunun için uğraşmaz sen bana gene gel dedi adama inanmadım benzin ibresinin oynamasını bekliyorum 120 km oldu hala bir mm bile bir kıprdama yok. anladığım kadarıyla yedek depo dedğini sürekli kullanıyor eee ozaman ne işe yarıyor onu birtürlü bende anlamadım ustalardan bir haber bekliyorum onlardanda bir haber yok
arkadaşlar snrm yedek deponuz var şöleki orjinalinde 45 lt deponuz var ama 5 litrede yedek var benim bildiğim bu son çıkan tüm opellerde var çünkü araçda belli bir sevyede benzin olması gerekiyor bunun nedenide kırmızıda yansa yanıp sönsede 0 da dese o 5 lt benziini aracın pompası hava yapmasın diye kullanılıyor hı diceksiniz 57 litre almış diye oda 45+5 ltr yedek belki depo ile kapak arsıada 2-3 litre olabilir ama 57 biraz ilginç
Konuya sağlam bir hort çekeceğim sanırım. Bayramda başıma gelen bir olayı anlatayım. Benim genellikle benzin deposu hep doludur. İlk çeyreğin altına sadece uzun yolda düşürürüm. Neyse, bayramın 1. günü benzinliğe gittim ve iyice doldur dedim. Benim hesaba göre 40 lirada tabancanın atması gerekirdi ancak 30 lirada attı. Pompacı çocuk da abi iyice doldurayım mı diye sorunca ve benden de okeyi alınca sonra başladı arabayı sallaya sallaya doldurmaya. Normalde tabanca attıktan sonra 11-12 liralık daha benzin aldığını gözlemlemiştim ancak eleman 75 liraya kadar tamamladı. Sakin kullandığım zaman yakıt göstergesi 130-140 km civarında oynuyor, bakıp test edeceğim. Eğer gene 130-140 km de oynarsa benzin yedek depoda duruyor demektir, yok ilk başta yedek depoyu kullanıyorsa yaklaşık 200 km civarında oynaması gerekir.
Ben pompa tık edince biraktiriyorum 140 160 arası ibre oynuyor.Dediğin gibi en az 200 km olmalı. O değilde bence tık diyince bırak derim çünkü fazla yakiti araç hareket halinde iken depodan tahliye olabilir.veya tahliye deposundan basinctan