corsa D de benzin deposu polemiği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan obaris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
tüm arkadşlardan forumdaki corsa d si olanalardan bir ricam diğerlerini bilemem

lütfen benzini deponun boğazında bulunan hareketli klapenin üstünde görene kadar benzini doldurmak isteyin göreceksiniz benzin hep kapağın altına inecek be benzini kapağın üstünde gördüm bir deneyin demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Pompacı kimse uğraşmaz demişya şimdi aklıma geldi. İlk zamanlar benzin alırken pompacıya özellikle yavaş doldurmasını söylüyordum. O zamanlar benzin ibresinin ilk hareketi daha geç oluyordu.

Birde yedek depo olayını galiba aslında depoda daha yakıt varken kırmızının yanmasını ayarlayarak yapmışlar. Çünkü ben kırmızı yandıktan sonra en az 35-40 km daha gidiyorum ondan sonra kımızı yanıp sönmeye başlıyor. Hatta geçen hafta sonu kırmızı yanıp söner vaziyette kızılaydan eryamana geldim, hemen hemen 20 km. Sonra depoyu doldurttum 40 litre aldı. Depo 45 litre olduğuna göre demekki daha 5 litre benzin varmış. E 5 litre benzinlede 70 km yol yapılır. Şimdi 70 km yol yapabileceksem neden kırmızı yanıp yanıp sönüyor? Of ya kafam karıştı iyice.

Pompacı kimse uğraşmaz demişya şimdi aklıma geldi. İlk zamanlar benzin alırken pompacıya özellikle yavaş doldurmasını söylüyordum. O zamanlar benzin ibresinin ilk hareketi daha geç oluyordu.

Birde yedek depo olayını galiba aslında depoda daha yakıt varken kırmızının yanmasını ayarlayarak yapmışlar. Çünkü ben kırmızı yandıktan sonra en az 35-40 km daha gidiyorum ondan sonra kımızı yanıp sönmeye başlıyor. Hatta geçen hafta sonu kırmızı yanıp söner vaziyette kızılaydan eryamana geldim, hemen hemen 20 km. Sonra depoyu doldurttum 40 litre aldı. Depo 45 litre olduğuna göre demekki daha 5 litre benzin varmış. E 5 litre benzinlede 70 km yol yapılır. Şimdi 70 km yol yapabileceksem neden kırmızı yanıp yanıp sönüyor? Of ya kafam karıştı iyice.

evet çok haklısın onun için ben benzin hesabının gerçek olaması için bunu bir kere deneyecem birdaha böyle benzici bulamam adamlar uğraşmazlar bundan sonra sadece tabanca atınca yeter üstünü doldurtmayacam:):good:

yolda kalmayın diye oluyo bunlar. mesela otoyolda giderken birden kırmızı ışık yansa 2 km sonrada benzin bitse iyi mi olurdu? yolda kalmayın diye bunlar. ezelden beri böyle yapılır

Tamam yolda kalmamak için de, kırmızı yandıktan sonra 100 km gidebilmekte bir garip.

arkadaşlar hafta sonu biraz dolaştım ve şu anda araba 290 kmde ve ilk çeyrege gelmedi demekki hala yedek depo denilen yerden kullanıyor ben bu yedek depo işini anlamış değilim bence o yedek depo kırmızı ışıktan sonra kullanılmalı bir tuhaflık var :)))

opellerde kırmızı ışık yandığında"depoda yakıt azıldı.yakıt al"anlamına gelir.daha sonbra kırmızı ışik yanıp yanıp sönerse ACİL yakıt al anlam
ına gelir.

Ben depoyu 0dan doldurduğumda 46 lt aldı ağzına kadar da doldu, ama arabanın göstergesi 40 ltye göre düzenlenmiş, bu yüzden 6-7 ltlik benzin azalana kadar herhangi bir değişim olmuyor. Bu arada arabayı kırmızı ışık yanıp sönmeye başladıktan sonra 25 km daha kullanabildim sonunda bi benzlikten benzin almıştım. ,yanii 25 km rahat yaptı ( fazla basmayın ama :) )

Ben depoyu 0dan doldurduğumda 46 lt aldı ağzına kadar da doldu, ama arabanın göstergesi 40 ltye göre düzenlenmiş, bu yüzden 6-7 ltlik benzin azalana kadar herhangi bir değişim olmuyor. Bu arada arabayı kırmızı ışık yanıp sönmeye başladıktan sonra 25 km daha kullanabildim sonunda bi benzlikten benzin almıştım. ,yanii 25 km rahat yaptı ( fazla basmayın ama :) )

46 litre aldığında kaç km gidebildin depo bitene kadar?

Bence corsalardaki yedek depo olayi tamamen bir sehir efsanesi. O ydek depo sandigimiz bolum depoyla kapak arasindaki borudan ibaret. Depoya giden o boruda yaklasik 6, 7 litre yakit almasi normal bence.

Geri